tag:blogger.com,1999:blog-1752076826327255817.post8791575011858842272..comments2024-01-02T06:00:40.280+01:00Comments on Strik og sludder: En haveejers venner og fjenderSkribentenhttp://www.blogger.com/profile/12049491134852753832noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-1752076826327255817.post-76262465972294391682013-08-09T14:18:23.733+02:002013-08-09T14:18:23.733+02:00Kom til at tænke på; Du har jo lavet hyldeblomstsa...Kom til at tænke på; Du har jo lavet hyldeblomstsaft.... ergo må du have hyld i nærheden. Hvad med at plukke hyldebær, de bliver snart modne...og så lave suppe? Med lidt Atamon kan de holde hele vinteren. Jeg har stadig 3 flasker fra sidste år.Esther - Min lille store havehttps://www.blogger.com/profile/09887437529806965147noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1752076826327255817.post-28608102043669295292013-08-09T08:45:03.895+02:002013-08-09T08:45:03.895+02:00Husk at mange af de små lådne larver bliver til sk...Husk at mange af de små lådne larver bliver til skønne sommerfugle, der er smukke at se på og vigtige som bestøvere, eller natsværmere, der også er det. Samtidig er de vigtig mad for andre dyr. Sådan hænger alting sammen, og smukke blomster betyder i virkeligheden livsgrundlaget for andre små levende væsener. :-)<br /><br />Det du skrev tidligere om penge til mad og brænde - aj, du skal da have varme her i vinter. Hvad med ham skovejeren, du kender; kender han ikke et sted, hvor du kan få billigt brænde? Det kan også være, at du kan få lov til at sanke brænde et sted - det skal så tørre, før du kan bruge det, så det kan først blive til næste år. Er der et sted hvor du kan redde dig nogle fyrretræspaller, der kan skæres op? De bliver ofte kasseret, men brændet er jo ubehandlet og derfor OK (selv om fyrretræ brænder lidt voldsomt). Hvad med at sætte en annonce op i den lokale Brugs... måske er der nogle, der har brænde til overs, som de gerne vil af med?<br /><br />Med hensyn til mad, ja så ville jeg jo lave en køkkenhave til næste år. Her til vinter kunne du have grønkål stående udenfor (de må godt få frost) og dyrke spirer i vindueskarmen. Det koster ikke så meget med frø. Der må være andet smart at gøre i stedet for skvalderkålen (i øvrigt en skøn idé at spise dig igennem den... det har jeg altid spøgt med, at man skulle gøre.. ;-) ) KnusMia Folkmannhttps://www.blogger.com/profile/00359862085076710858noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1752076826327255817.post-63746586372677378812013-08-08T20:59:34.675+02:002013-08-08T20:59:34.675+02:00Hej igen Henriette!
Tænkeboksen i dag lå oppe i kl...Hej igen Henriette!<br />Tænkeboksen i dag lå oppe i klitterne på stranden, og da jeg sad og kiggede på alle de mange modne hyben, kom jeg til at tænke på, at som barn elskede jeg hybensuppe, og du har jo lige erklæret, at du godt kan lide suppe.Dengang tørrede min mor og jeg frugterne til vinterbrug; men i dag har vi jo dybfryser, således at c-vitaminer og andet godt bevares meget bedre. Somme tider fik vi kammerjunkere i eller bare en lille klat flødeskum. Det smagte himmelsk.<br />Hybensuppe var også godt - med skiver af friske pærer om efteråret, når der var friske at få. De blev så hurtigt lidt blålige, når de havde ligget lidt i den varme suppe, men de smagte skønt.<br />Bon appétit<br />Jytte<br />www.danishknitdesign.comAnonymousnoreply@blogger.com