14 februar 2011

Køkken,mad,gaver og andre ( London ) drømme

 

 

 

I går på den grå søndag fordrev jeg blandt andet tiden med at drømme som fortalt i forrige indlæg, om blandt andet mine ting og det der udgør mig som person. Jeg røg dog også ud i noget der kunne minde om den rene masochisme..

 

 

12022011261_resize  12022011265_resize

12022011276_resize  12022011264_resize

 

Engang var jeg jo køkkennørd om en hals. Havde et køkken fyldt med de mest frydefulde gryder og pander, det mest lækre grej jeg kunne få fingre i, og min tid gik med at afprøve skønne opskrifter og gæstebud med nøje tilrettelagt borddækning. NÅ, men..

Det forsvandt fra den ene dag til den anden i forbindelse med min skilsmiss og som de fleste ved har jeg jo idag udviklet en ny passion. Det er den der med garn og strik..  Men strik skal det ikke handle om i dag.  Jeg får med jævne mellemrum tilbagefald og mindes med længsel de tider hvor jeg besøgte London to gange om året og SLÆBTE mig en pukkel til, efter hamstring af madvarer, kogebøger, og køkkengrej. En ny kuffert måtte som regel indkøbes til hjemrejsen:)

Jeg har på min computer nogle helt nye programmer fra 2010 med min gudinde Nigella Lawson. Jeg har ikke set dem igennem før, men i går kom det så over mig ,og bevæbnet med strikketøjet sad jeg så der og gik helt i spåner over de gensyn med London, der er i programmerne og over de smukke  og lækre køkkenting hun omgiver sig med. Og ja.. jeg ved de er sponsoreret og sjovt nok skifter hendes Kitchen Aid konstant farve.. men ikke desto mindre er det øjenguf. Også for en eks køkkenskriver;)

 

Der sad jeg så og svælgede mig igennem hele sæsonen, og drømte vilde drømme om at jeg må få et køkken der er bare liiidt større end det jeg kom fra, og som jo var så småt at jeg fik åndenød efter ti minutters røren i en gryde. Drømte om igen at indrette et køkken med lys, luft og smukke brugbare ting.  De fleste af dem jeg havde røg jo ud da jeg flyttede ind.. I vanløse. Også min Le Creuset samling!!  Ih guder..

 

12022011260_resize  12022011268_resize

 

Jeg drømte om igen at kunne besøge byen, der huser køkkenforretninger og delikatessebikser hvis lige ikke helt findes i samme kaliber herhjemme. ..  Feks den her:

http://www.carluccios.com/

239

Her findes alsken lækre varianter af det italienske køkkens guld.

 

Eller hvad med den her:

http://www.divertimenti.co.uk/Cooks_Tools/Silicone_tools

 

1051 

En verden af lækre køkkennørdeting :)

 

 

Og så er der selvfølgelig dette sted som MÅ besøges..  :

http://www.fortnumandmason.com/

Hampersgifts2011_hp

 

 

Det går hen og bliver mandag morgen og hvad sker der så??

 

Jo det skal jeg fortælle jer.  Kl OTTE banker det på min dør og udenfor står et postbud med en gigantisk pakke. Til mig. Fra en blogger med et hjerte så stort at jeg blev helt blæst omkuld. En blogger der selv er fænomenal i et køkken, og som selv kæmper kampe hver dag OG som alligevel har haft tanke for mig og min situation. IGEN må jeg sige at blogland har vist sig at være en kilde til ufatteligt meget varme og glæde. da jeg åbende kassen, var der inden i en masse mindre pakker. Og det hele er noget til mit nye køkken!!  Hvor ku hun vide at jeg netop nu er i uforløst kogemood?? 

Se her hvad jeg har kigget på hele formiddagen:

 

14022011283_resize

Er det ikke vildt??  Nye monsterknive. En vægt. Kaffe. Olivenolie.Manodlinjern ( sådan et har jeg ønsket mig altid) og andre godisser.

 

Jeg er dybt rørt og endnu dybere i min taknemmelighed, over at jeg kender sådan et menneske. Tænk sig..  Jeg har netop fået mig endnu en engel.

 

En køkkenengel :))

6 kommentarer:

 1. Årh hvor skønt med sådan en pakke - jeg kan vist godt gætte hvem det er ;) Håber snart du får drømmen om et lidt større køkken opfyldt. Knus

  SvarSlet
 2. Du har fortjent det hele fra denne engel :-)

  PS. jeg har selv lige genopdaget glæden ved at lave mad, blot fordi jeg købte Nigella Ekspres-bogen for nyligt. Kunne jeg så også lige få fingrene i TV-programmerne, så ville det da være den sande lykke :-p

  God gastronomisk fornøjelse

  SvarSlet
 3. Kære Anette, ja jeg er sikker på at du også ved hvem min engel er:)) Tak og knus
  Henriette

  SvarSlet
 4. Kære Anita Tak søde:))
  Jamen Nigella kan altså bare inspirere med sin tilgang til det der med hverdagsmaden :) Jeg har alle hendes bøger og jeg er vild med dem.

  Tak og i lige måde hihi.
  Knuuuuus
  H;)

  SvarSlet
 5. Hold da op en flot gave du har fået i dag, jeg er helt 100 på at du har fortjent den.. Men søde Henriette jeg sidder her med lidt åndenød over at læse at du har smidt alle dine Le Creuset ting ud... ;-)) Det forstår jeg simpelthen ikke, de kan jo bruges til alt.. nå men væk er væk, jeg håber du får mulighed for at erhverve noget af det igen.
  Hav en dejlig aten

  SvarSlet
 6. Kære Inge. Åndenød har jeg også selv. Der er ingen anden forklaring på det, end at jeg var forelsket, skulle tage hurtige beslutninger, meget lille køkken og kompromisser!! Ikke at det gør det mindre slemt at tænke på. Dog nytter det ikke at ærgre sig, men bare komme videre og en dag samle sig noget nyt.

  I lige måde kære :)))

  SvarSlet