01 januar 2013

Jahhh, januar står friskt og venter på vi går ombord

 

 

 

IMG_2592

Måske overskriften er lidt vel fjollet, men jeg har bare glædet mig så meget til denne januar. Den bliver uden tvivl hård at komme igennem, hvis jeg skal se det fra den mørke side. Lyset som jeg savner så stærkt, må jeg supplere med lampen I ved nok, men når det er sagt, så er jeg alligevel fuld af optimisme.

 

Så meget at jeg allerede nu, ikke mange timer efter de sidste feststemte naboer er gået i brædderne, er oppe og nyder stilheden.

 

Stilheden ja.. Ahhh den er vidunderlig lige nu.

 

Dette nytår viste sig at være et af dem, der kunne høres i dagevis. Jeg mindes ikke hvilket år vi sidst har haft så massivt et fyrværkeri, i dagene op til d. 31.Jeg har i tidligere år fortalt om min afmålte begejstring for bulder og brag, mest fordi jeg har en skræk for det uforudsigelige i raketternes opførsel, men selvfølgelig elsker også jeg, at se på alle de smukke farver himlen får når klokken slår midnat. En anden ting som var markant, var de virkeligt voldsomme bomber, som sprang med jævne mellemrum lige her omkring i mit kvarter. På et tidspunkt følte jeg mig faneme hensat til en mellemøstlig borgerkrig!  Jeg har selvfølgelig ( og heldigvis ) ingen anelse om, hvordan det må være at bo i et krigshærget område, men nogenlunde sådan forstiller jeg mig at det må lyde.. Jesus altså, mit hjerte røg i halsen hver eneste gang af bare forskrækkelse.

 

Det interessante er, at selve nytårsbraget nærmest fra det ene minut til det andet, døde ud efter kun 40 min!!  I det fjerne blev det ved i små glimt, men ikke her omkring og nu er her som sagt helt stille. Og lille Fister er glad igen. Nooj hvor han ikke brød sig om det. Han var egentlig rolig nok, men ikke helt sig selv. Det endte med at han gemte sig under sengen i mørket.

 

Nå, nok om det.

 

Jeg sidder i min sofa og Fister dimser omkring. Kun fuglene kan jeg høre. Lidt a la Palle alene i verden. Måske jeg lige snuer lidt længere, men når klokken bliver 10 er jeg klar, for der sendes nemlig fire programmer på DR2, som er enormt interessante. Om kunst. Smukke, lærerige, og langsomme. Jeg missede de fleste af dem i første omgang, men ser til min glæde at jeg har chancen igen idag. Det sidste afsnit er især totalt spændende:

 

På sporet af kunsten

Originaltitel: Fake or Fortune
Engelsk kunstserie fra 2010.

DR K | Tirsdag d. 1 januar kl. 13.10 - 14.10

Fiskeren Tony faldt ved et tilfælde over nogle malerier smidt ved en flodbred. 15 år senere kunne kunsthandleren og kunsthistorikeren Philip Mould fortælle den forbløffede fisker, at et af malerierne var omkring 30.000 pund værd. Det var nemlig et hidtil ukendt værk af en af de væsentligste amerikanske 1800-tals kunstnere, Winslow Homer. Fiona Bruce og Plilip Mould går straks i gang med at løse gåden om, hvordan maleriet var endt på lossepladsen og finde frem til den oprindelige ejer.

 

 

Må I alle vågne op nøjagtigt så glade og friske som jeg.  HEHE…  Smiley, der blinker

6 kommentarer:

 1. Lyder som om du er kommet rigtig godt ind i det nye år- frisk og glad, så kan det da ikke være bedre :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej vel :-) Det er en god dag, men voldsomt uproduktiv hihi

   Slet
 2. Godt Nytår Henriette. Sjovt du nævner "Fake or Fortune", jeg har lige opdaget her til morgen og de er vildt spændende, og jeg ELSKER Fiona Bruce - og skrev lige en note på FB, at man skulle se, hvis man var kunstinteresseret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej ja.. jeg nyder dem virkelig, men nu er det jo ved at væres slut for denne gang.

   Tak og i lige måde forresten :-))

   Slet
 3. Godt nytår Henriette, håber 2013 vil være rigtig god ved dig. Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Dorthe Tak og i lige måde.
   Kh
   Henriette :-))

   Slet