25 oktober 2013

Engagement mangler I sgu ikke..

 

 

IMG_7727

Hvordan skal jeg nu lige formulere mig her….  bum bum, tænke tænke..

 

At det jeg skriver og lever, får alle mulige reaktioner og er et tegn på, at der er liv derude i det ukendte. Måske for nogle af jer fremstår jeg som en, der ikke rigtigt helt tager det ind I skriver, men sådan er det altså ikke. Jeg drister mig til at sige det samme den modsatte vej, med fare for at blive vældig upopulær, men så må det være sådan. Når kommentarer udvikler sig til “samtaler”, lader jeg jer helt bevidst bare køre på, for jeg sidder altså ikke her bag skærmen og venter på næste kommentar, som jeg så kan reagere på. Meningsudvekslinger kan være konstruktive, men også langtrukne og repeterende, og det minder mig lidt om dengang jeg var gift. On and on and on…

 

Muligvis jeg ikke får det hele med her og nu, men sådan her er det altså:

 

Huset er HELT og aldeles lugtfrit. Trods snavset og, at der har boet levende mennesker, er der en MARKANT forskel fra det hus jeg er i nu.

Jeg HAR øje for de ting, man på billederne ellers skal ha luppen frem for at se på en computerskærm. HAR øje for pletter og den slags. HAR bemærket hvad der er af fejl og mangler.

Huset som sådan er gammelt og ja, så er der den slags. Jeg hverken kan eller har mulighed for at flippe over slitage feks. Efterhånden har jeg kun det krav, at jeg skal ha tag over hovedet og at der er et sundt miljø, MEN…

 

Nu har jeg efterhånden boet mange steder. I en periode på 13 år feks, i en over hundrede år gammel lejl på det fine Frb. Privat udlejer med samme tendens, som alle andre private udlejere til, at ha lidt svært ved at hive pengene op af lommerne når noget skulle fikses. I den bolig som i de fleste andre forrresten, var der altid en evig kamp mod det der sorte fnidder, som sætter sig på vinduesrammer og fugerne i badeværelset. Jeg var og ER.. en ivrig udlufter, men det kan bare ikke undgåes, og det må man rengøre sig ud af. Fælles for alle de steder jeg har boet, med og uden “græs” på trærammer og i fuger var, at der ingen af stederne har lugtet som her.

Jeg får selvfølgelig en lejekontakt! Med hvad dertil hører af skriftlige aftaler, som jeg også har med det nuværende hus, der er bare den forskel at jeg nu er blevet klogere, så jeg ved hvad jeg skal ha øje for.

Skulle det alligevel vise sig at udlejer, når vi udveksler underskrifter, ikke helt har samme syn på de ting jeg har ved huset, så er det andet rækkehus stadig til at få. Fristen er i næste uge. Jeg har en bagdør med andre ord.

 

Humlen med det her er, hvad ens forventninger er og, hvad man kan leve med. Selvfølgelig kan jeg ikke leve med og i et sygt hus. Men jeg kan godt leve med en masse andet, af den simple grund at ro og nabofred er mere vigtigt for MIG, end slitage og en antrengende omgang rengøring. Økonomien minder jeg også lige om er en faktor.. 

 

En læser skriver:  “ Jytte Due, jeg forstår godt din skepsis, men jeg tror ikke at Henriette kan/vil bruge hverken vores eller hendes egne dyrekøbte erfaringer. Det er vist tilfældigheder og impulser, der bestemmer.
Hilsen A

 

Sku vi ikke lige bare slå fast, at jeg VIL gerne bruge erfaringer, men det er ikke det samme som at jeg KAN.. Og SLET IKKE det samme som, at jeg handler som jeg gør fordi jeg er BEVIDST uansvarlig og tankeløs. Det er lidt lissom hele mit problem, og netop hvad jeg har forsøgt at give indblik i gennem de sidste fire år!   Jeg gider simpelthen ikke gentage, hvad jeg skrev for bare få uger tilbage, om mekanismerne i min hjerne. Jeg kan bare sige, at jeg virkelig i dette her ikke gør andet end, at tænke og spekulere over, hvad der er bedst at beslutte. Og jeg har besluttet at, hvis jeg skal undgå at have det på samme måde som i Brønshøj, hvor altanen var mit eneste fikspunkt, og hvor jeg kun sjældent havde en udvendig radius der gik længere end til kiosken, så er dukkehuset det rette valg. Jeg havde det ikke godt i Brønshøj, og det har jeg haft her.. hvor jeg har kunnet gå ud i egen have, uden at mange mennesker omslutter mig.  Iøvrigt var udlejer i storbyen ( AAB), heller ikke ligefrem fremme i skoene. Der var fugtskader i soveværelset, kuldebroer i stuen, en væg i køkkenet var slet ikke muret færdig, ringeklokken blev aldrig fikset, et vindue var punkteret, det trak ind alle vegne, malingen dækkede ikke og var klasket på i stor hast, entreen var også præget af fugt, huslejen skyhøj,  så ærlig talt..  Der er problemer alle vegne. Det er bare, hvad man har at opveje de problemer med. For mig er det haven bla.

 

Lad være at forsøge at forstå, det kan man ikke hvis man ikke er mig. JEG forstår mig ikke heller for pokker. Gjorde jeg det var mit liv et andet, og meget nemmere. Jeg prøver bare at leve det liv jeg er blevet givet, uden at skulle være svingdørspatient. Jeg er ikke særligt god til mit liv. Jeg håndterer det så godt jeg kan, og nu må jeg så forsøge at leve det godt et nyt sted, og ved I hvad…

 

Jeg er panisk over det. Har det ad helvede til for nu at sige det mildt. Er angst for at fejle, stresset over at skulle ud i forandring igen, ked af det fordi jeg inderst inde er sikker på, at en flytning lige op mod mørk vinter, bliver gyselig. I mit hoved kommer jeg til at sidde et fremmed sted, ensom og forladt og i kaos. Og i mørke. Alt det forsøger jeg derfor at undertrykke ved, at fokusere på det gode og de positive ting i det her. Haven, den halvdøde by, som IKKE har larm døgnet rundt, ynglingsnaboen inden for rækkevidde, naturen for enden af gaden, at jeg kan få mig en ny strikkegruppe, og at huset IKKE lugter sygt!

 

250839_419108824806546_392644570_n

38 kommentarer:

 1. Kære Henriette - vist er du nervøs over dette nye skift, det er jo levende menneskers lod, at blive nervøse over forandringer. Og det er så synd for dig, at du igen skal tages op med rod, men det er jo også nødvendigt, for det har DU valgt i DIT liv, og du kommer til at klare det flot, og du skal nok komme igennem det, uanset at vinteren venter forude.
  Jeg er ikke eet sekund i tvivl om, at dette er det rigtige valg, sådan som dine livsbetingelser er lige nu. Så kan det godt være, at du senere i dit liv igen ændrer kurs, og hvad så? Det er DIT liv.
  Og undskyld, men hvor er det nemt for feje mennesker, at sidde anonymt ude i Danmark og tillade sig, at skrive og tale til dig, som om du var debil. For hvis der er noget du IKKE er, så er det lige det, men du er et dejligt varmt og levende menneske der øser af dine livaerfaringer og betingelser som ikke altid er lige nemme.
  Du klarer det Henriette, flot og godt. Det har du gjort tidligere og det gør du også nu.
  Glæder mig så meget til at følge udviklingen i dukkehuset, for jeg er ikke eet sekund i tvivl om, at der bliver hygge og varme i det lille hus.
  Kramz Gitte E

  SvarSlet
 2. Kære Henriette
  En ting du skal hæfte dig ved er, hvad har den forrige lejer brugt om året i el og varme, det kan oplyses hos leverandørerne, Dette kan være en bombe under den billige husleje, og du får ikke tilskud til dette? Kh Lykke

  SvarSlet
  Svar
  1. Undskyld jeg blander mig, men hvor er det bare et rigtig godt råd. Det skal jeg da prøve at huske på, hvis lejligheden skulle byde sig, at jeg eller een jeg kender kommer i samme situation. Smart. Tak for tippet :-)

   Slet
  2. Rigtig god idé Lykke! I øvrigt svarer Henriette jo præcist på vores spørgsmål i dette indlæg. Hun HAR netop sikret sig på de områder, vi nævner. Jamen SÅ er alt jo i skønneste orden! Det var blot de ting vi mente (ud fra hvad vi har læst og set her, og sikkert med en masse andre kompleksiteter, som vi slet ikke kender til og derfor ikke kan vurdere ud fra), hun kunne overveje en ekstra gang FØR hun skrev under. For ikke at begå de samme fejl endnu en gang - hun skriver jo, at hun har svært ved at overskue det - derfor man kunne være i tvivl om de ting var overvejet. Men det ER de, og så er det jo i orden. Tingene der nævnes, er ikke en kritik af, hvad hun gør, som mange af jer net-venner læser det. Det er et forsøg på hjælp, som hun ikke får mange andre steder fra. Før nu åbenbart, rart at læse. Klap dig selv på skulderen over, at du HAR overvejet alle ting på trods af din sygdom, som du selv skriver gør, at du ikke kan. Jeg bekymrer mig lidt over, at du kæmper med vinterdepressioner og flytter ind i et lavloftet hus, men det har du selvfølgelig også garderet dig mod med dine lyslamper, kan jeg læse. SÅ er der kun tilbage at ønske dig rigtig god flytning fra alle os feje mennesker der sidder anonymt ude i Danmark og tillader sig at skrive til dig som om du var debil. Sådan ser jeg det nu ikke. Jeg ser det som helt almindelige fornuftigt tænkende mennesker der prøver at hjælpe dig. Men det afhænger jo af øjet der ser og vi er alle forskellige....

   Slet
  3. Kære Henriette, du skal ikke være nervøs for at jeg fremover vil bruge DIN blog til at skændes med andre på, men i dette tilfælde, hvor det jo handler om dig, håber jeg det trods alt er OK?
   Jeg satser på OK;
   Til dig anonyme, der åbenbart er blevet truffet.
   Allerførst undrer det mig en anelse at du skriver i flertal "vi"?, men pyt med det.
   flg. blev i går skrevet;
   fra "anonym" der underskriver sig med "A":
   "........ det er vist tilfældigheder og impulser, der bestemmer"

   Og fra endnu mere "anonym":
   "........ rende ind i nogle nye problemer, vi kan muntre os med. Vi venter spændt -) "

   Hvis det ikke er at tale ned og ualmindelig uforskammet til et menneske, hvad er det så?
   Og som jeg skrev "fejt"
   Gitte E

   Slet
  4. Gitte E - jeg kan se, at din kommentar er direkte henvendt til den besked jeg har skrevet, som ikke indeholder nogle af de udsagn du skriver. Jeg skrev "vi" fordi min sidste kommentar var skrevet i forlængelse af en anden med nogenlunde samme synspunkt. Hvis du læser alle kommentarerne igen, kunne du måske overveje, om vi er FLERE "anonyme" med forskellige holdninger og måder at skrive på? Præcis som de underskrevne beskeder. Jeg føler mig ikke truffet nej, men sådan ser DU åbenbart "anonyme kommetarer" generelt.
   Du må skændes med dig selv. Jeg ønsker ikke at være deltager i et skænderi.

   Slet
 3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 4. Jeg synes det lyder rigtig godt :)
  Knus

  SvarSlet
 5. Godt brølt, løve!
  Du er bare sej - og tillykke med at valget er taget.

  SvarSlet
 6. Kære Henriette
  La' mig bare sige "Godt brølt løve" :-)

  Glæder mig til at følge dig i 'dukkehuset'

  Hilsen Figarine

  SvarSlet
 7. Undskyld mig, søde Henriette! Men det er altså ikke mig, der skrev den kommentar om ikke at kunne/ville bruge dyrekøbte erfaringer! Det var noget en anden skrev TIL mig som svar på, at jeg havde udtrykt, at jeg gerne ville SKÅNE DIG for de dyrekøbte erfaringer, jeg selv har gjort i mit liv.
  Jytte Due

  SvarSlet
 8. Dine valg er nu aldrig kommet bag på mig, når jeg hører hvad du har at vælge mellem.
  Hver eneste gang vælger du det der virker mest fornuftigt,- det der mest sandsynligt vil give en bedre fremtid.
  Men fremtiden er svær at spå om. Og så må man vælge om igen.
  'Problemet' med dig ;-) det der gør det spændende at følge med her, er at du ikke resignerer og affinder dig med at leve i problemerne, men istedet arbejder på at løse dem og få et bedre liv. Selv om det er svært.

  Tillykke med valget af dit lille dukkehus. Det lyder bedre endnu jo mere du fortæller.

  SvarSlet
 9. Vinteren har faktisk også gode sider. Det oplever man ikke i storbyen. Håber du kommer til at se det, når/hvis den kommer, (det er ikke hvert år, der er rigtig vinter). Der kan være lige så smukt, som om sommeren, bare på en anden måde. Man tvinges til at trække sig sammen i en mindre mere stille verden, og det føles godt med sådan en påtvunget pause. Det er en tid for levend lys, en hyggepind på brændeovnen og strikke tøj. Jeg tror, du pludselig vil opleve vinterens charme, når du er vel bosat i dukkehuset. Og skulle det hele lukke til med sne, kan du tage halstørklædet på og gå en tur i byen for at handle ind. Det kunne have været problematisk på Alsøvej.
  Ja du har mange engagerede læsere, mig iberegnet, og jeg glæder vildt meget til at se så hyggeligt, jeg er helt sikker på, du vil få dukkehuset indrettet. Boede jeg i nærheden, ville det være fristende ofte at kigge ind, for at se, hvad du nu har fået lavet i hus og ikke mindst have. Nu bruger jeg så i stedet bloggen her.
  Var det en skrap madamme, du kaldte mig. Jeg kan ikke lige huske, om det var ordene. Det er fint nok, så er der da ikke tvivl om, jeg mener, hvad jeg siger. Jeg synes faktisk, der er lidt skrap madamme, over det du skriver i første del her. Og det klær dig!
  Når talen går videre til borderline, kan jeg ikke mere være med men jeg har nu også altid set mennesker ud fra deres potientialer og ikke ud fra sygdomme.
  Hvor jeg dog glæder mig til at følge livet i dukkehuset. Jeg er sikker på, det bliver en rigtig hyggelæser, som skabt til de lange vinteraftener. Jeg har altid elsket dukkehuse – og her kommer der en lille romantisk have med!
  Jeg ønsker, du bare vil glæde dig, og de praktiske udfordringer der skal overstås, inden du er bofast, vil glide let. Jeg så der var en, som meldte sig med Ajax og spand, måske flere i rimelig afstand vil gøre det samme.
  Hilsen fra Mette.

  SvarSlet
  Svar
  1. Er der nogen som ved, om lyset fra det enorme flade lollandske snelandskab er lige så godt, måske bedre, end en lyslampe. Så er det en ekstra bonus ved Lolland.

   Slet
  2. Det var Mette, som spurgte. Jeg tænkte, at så ville det være godt at gå mange ture i landskabet, når der er sne.

   Slet
 10. JO! Nu har jeg søgt oplysninger. Sneen er en rigtig god lyskilde, og på Lolland er der lys, som jeg ved ikke hvad, når sneen ligger på de flade marker (egen erfaring). Hurrah, så er det bare at håbe på en vinter med sne. M. (Undskyld jeg fylder :-) )

  SvarSlet
 11. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle fra Odense:
   “bedrevidende holdning”, meget klogere end resten af omverdenen”, “mangler i den grad erfaring og udvikling af deres empati for andre mennesker”, “ kun at kunne skue over sin egen næsetip”, “ikke noget at prale af”

   Gad vide, hvem det er, som skriver her på siderne, du beskriver sådan??

   Jeg har ikke set direkte dømmende eller nedladende udtalelser fra nogen.
   (Ud over dommen over andre, i det du selv skriver Helle.).

   Ku det være dig selv du beskriver Helle Thode?

   Med venlig hilsen, en der tror på reinkarnation og har læst esoteriske bøger - en oplysning der dog er fuldstændig irrelevant, Mette.

   Slet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
  3. Henriette har aldrig udtrykt sig nedladende om de, der kommenterer her, så hvad er det lige, du henviste til. Bare du ikke "ryster hovedet" helt af led over "disse mennesker", som er så "uudviklede". Der er ikke noget at misforstå.
   M.

   Slet
  4. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
 12. Jeg tror ikke på reinkarnation, og jeg læser ikke esoteriske bøger. Til gengæld tror jeg på at være realistisk omkring de muligheder, man nu engang har, og her synes jeg, dukkehuset i Rødby ser fint ud

  Og, Henriette, godt nok er det kedeligt at flytte i den mørke tid. Men på den positive front har du så hele vinteren til at male og indrette - uden derved at forsømme noget i haven. Og når det lige pludselig er forår, kan du være i haven hele dagen uden at spekulere på at komme videre med at male og pakke ud.

  SvarSlet
 13. Jeg synes du er både modig og sej Henriette..:-)
  Hvornår skal du flytte?
  Dukkehuset skal nok blive et dejligt sted at bo for dig.
  Bor der også en bager på Vestergade...;-)

  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
 14. Ps...;-)

  Sad og kikkede på billeder fra Dukkehuset og tænkte at den overdækkede carport ville da være ideel som en dejlig udestue til sommer med lygter og klatreplanter.
  Bænk til at sidde på af paller, det har du jo og nogen gode puder...:-)
  Ja jeg kunne ikke lade være, hihi, jeg elsker jo at indrette..:-)

  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
 15. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 16. “Hold da op, hvor er der mange som lige ved hvad du skal” er en helt uskyldig sætning men den er alligevel dråben, der gør, at jeg jeg takker af som deltager her. (Se evt mit forrige indlæg). Jeg har allerede skrevet til en anden i en anden tråd: - jeg ser ingen steder, at nogen ved, hvad Henriette skal. Jeg ser der i mod, rigtig mange engagerede mennesker, som kommer med forslag og ideer til løsning af problemer, (også begejstrede forslag til muligheder).
  Jeg kender intet til blogverdene, stødte tilfældigt på denne blog og fandt den god. Måden at skulle kommentere på i blogverdenen er måske udelukkende med intetsigende samtykke til blogejeren. Med andre ord floskler. Det er ikke mig. Det vil jeg ikke deltage i.
  Jeg synes, Henriette har taget de forskellige meninger godt, (lige bort set fra en slettet tråd), og jeg kan se, alt er blevet læst og gennemtænkt.
  Kritik fra nogle læsere til andre læsere, af at der skrives aktive konkrete ideer og tanker til Henriette, synes jeg er underlig. Det var noget andet, hvis det var selve ideerne, man fandt dårlige men sådan er det ikke. Det er udelukkende det, at nogle aktivt deltager med bidrag til muligheder, nogle har så meget imod. Det er ikke ideerne men skriveren, der så usagligt skal kritiseres.Jeg aner ikke, hvad det handler om. Kunne det være en form for skjult jalousi hos nogle blogdamer, over den opmærksomhed Henriette og bloggen får, ja hvad ved jeg. Eller frygt for det, der så nedsættende kaldes bedrevidende..
  Tak for nu Henriette. Jeg er sikker på, din flytning kan blive rigtig god, og jeg håber at møde dig engang in real life. Jeg skal nok give mig til kende, (og jeg er et åbent, levende og varmt menneske, der er intet at frygte :-)). Mette.

  SvarSlet
 17. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 18. Engagement mangler der ikke fordi du er et dejligt menneske og du ønskes det det bedste.
  Knus fra en anden Mette

  SvarSlet
 19. Hei min venn
  I all denne trolle-influerte kommentarstrøm du er utsatt for, sjekk Ip adressene de annonyme ulike kommetarene kommer fra. Jeg tror du er utsatt for en veldig ustabil person med flere personligheter, som melder flere kommentarer samtidig.
  I sammenheng med at du igjen skal flytte må du ikke ta det inn på deg Henriette, men pass bare på deg selv.
  Klem fra Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var da en fin idé så Henriette kan komme alle disse mærkelige gisninger til livs.

   Slet
 20. Man har vel de læsere og kommentatorer man appellerer til.

  SvarSlet
 21. Det skal nok blive fint, Henriette. Og du skal ikke være ked af at flytte i den mørke tid; det er langt bedre end det modsatte efter min mening. Jeg har nu flyttet (henholdsvis firma og privat) både sidste år og i år i juli og august (og kommer til det næste år også). Det ER så meget spild af dejlige sommerdage, der hellere burde nydes i det fri. ;-)

  SvarSlet
 22. Hatte af for dig. Du prøver og prøver livet. Tilbage slag, ja det har vi alle. Men du har den svære ende af livet. Jeg er kontakt person for mennesker der har det svært. Men du åbner dig i skrift. Og du skal vide jeg suger viden fra dig.
  Janne

  SvarSlet
 23. Tillykke Henriette. Det skal du nok få det aller aller bedste ud af.

  Når du har fået dig indrettet og begynder på haven, kan jeg nemt sende en kasse stauder af forskellige slags til dig. Du har min mail.

  God søndag.

  Hilsen Hanne.

  SvarSlet
 24. Det mest forfærdelige ved vores sygdom er jo netop, at vi er så uforstående overfor os selv. Og at det er så svært at forklare andre, at vi bestemt ikke laver alle de dumme ting bevidst, men fordi vores hjerne driller os

  Jeg håber af hele mit hjerte, at du får det godt i Dukkehuset

  SvarSlet
 25. Jeg har lagt mærke til en kedelig tendens her, over længere tid - og det er, at når du undlader at svare på kommentarer, får kommentarsporene deres 'eget liv', hvor folk generelt begynder at skændes eller diskutere med hinanden, om den måde, der bliver skrevet på og om dig og dit liv generelt. Jeg er selv 'hoppet på den' og har deltaget i denne besynderlige praksis.
  Nogle tager dig i forsvar og skælder 'de andre' ud og der er efterhånden en kedelig stemning/energi her, i kommentarerne.
  Jeg ved ikke hvilken dynamik, der bliver berørt, blot noget, jeg har observeret.
  Jeg ved du har beskrevet det, i dit indlæg her og at du bevidst holder dig udenfor dette.
  Jeg synes så blot, at vi, der kommenterer her, vil gøre os selv en tjeneste ved at undgå dette, da vi vel, i første omgang skriver for at komme i kontakt med dig og få en dialog i gang - og ikke for at skælde ud på andre kommentatorer, eller blive skældt ud.
  Jeg ønsker dig alt godt i dit nye hus, Henriette, og håber at du får indrettet dig rigtig hyggeligt og dejligt med egen have. :)

  SvarSlet
 26. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
  Svar
  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet