24 oktober 2013

Søvnløs med den endelige beslutning

 

 

 

IMG_2135

Jeg har forliget mig med en nat uden søvn, det må bare indhentes senere, for det her er altså noget, som får betydning for min trivsel og sindsro, i forhåbentlig den næste lange lange fremtid. Lidt har jeg sovet, men I kender det sikkert. Det der med at noget rumsterer, og søvn er en by i Rusland. Der kan man ligeså godt bare leve med, i stedet for imod kroppen og hjernens aktivitet. Og strikke lidt imens..

 

Nu ved jeg, hvad der er bedst for mig. Hvad jeg kan få mest ud af set med de økonomiske, menneskelige og kreative øjne. Sindet får det også bedst, der hvor jeg nu flytter hen. Det bliver IKKE nemmere den første tid, men heller ikke sværere end at skulle blive ved at kæmpe. Og hvad er det så jeg taler om..

 

IMG_2005

 

Fravalgt er et rækkehus. Perfekt størrelse, kommunalt anbefalet, med en teeny have og et skur til cykel og den slags. Med til det, hører også fravalg af en befærdet gang/cykel/knallertsti lige uden for huset og haven. Indvendigt er huset pænt og velholdt, men udenfor ligger det klemt inde mellem en ungdomsbolig og en ( jeg mødte og talte med hende), rasende nabo, der uden omsvøb kaldte området for et støjhelvede især om sommeren… Resultatet lige der blev, at jeg stortudende mødtes med viceværten, som ku fortælle at kvinden var en hystade og at det slet ikke var så slemt, MEN… de omkring 50 andre lejemål, alle ungerne, bilerne, den nærliggende trafik af som sagt skolesti, og noget der mindede om aktiviteterne i Brønshøj, fik mig til at gå helt kold. På det tidspunkt var det dog eneste mulighed.

 

 

IMG_2018

Tilvalgt er så i stedet et lille dukkehus, der samme aften kom ind fra højre via en nabo her i landsbyen. Jeg gik en tur tirsdag aften, og kom forbi for at klappe heste og bare sludre lidt, nu da Viola er på ferie og væk fra mig. Blev straks bænket ved middagsbordet, og beordret til at spise lidt fast føde.( Jeg har nemlig haft det så skidt, at jeg dybest set har levet af flydende kost siden fredag, så jeg er sgu lidt småslap i koderne.)

IMG_2015

 

 

 

IMG_2131

Dukkehuset er perfekt til en enlig, sær og underlig kvinde, med hang til haveliv, periodisk isolation, Nødvendige daglige øvelser i at være social, OG behov for bostøtte/ kontakt til distrikspsykiatrien. At der så er så lavt til loftet, at en hvilken som helst normaltbygget mand skal gå i knæ, er en anden sag haha. En dag ku det jo være jeg igen fik lyst til den slags indslag i min tilværelse, og så må sådan et væsen altså bare bøje nakken HA!

 

Så altså..  det jeg har sagt ja til er både godt på sigt,men hårdt i nuet af flere grunde.

 

Det hårde bliver: 

Det noget forslidte skrevne faktum, at jeg er ked af at skulle flytte.

At huset udvendigt skal sættes i stand, og at det bliver når jeg flytter ind, AKA håndværkerlarm osv..

At huset er møghamrende beskidt, og at der skal knofedt til inden det bliver fint igen.

At jeg ikke lige synes jeg har DET overskud, men at jeg bare må gå til den alligevel.

At jeg skal have fundet en smart metode til at få en seng på 160, igennem et hul der er maks 1m!!!  Jeg håber sgu på, at udlejer er med på en alternativ løsning, jeg har udpønset i nat hehe.

At der skal males, hvilket huset her også skulle have været her i vinter, men at jeg bare er så slidt at det virker lettere uoverskueligt lige nu.

 

 

Omvendt er der de positive aspekter, som er dem jeg har vægtet højt i forhold til føromtalte rækkehus:

IMG_2115

En have jeg kan regere i som det passer mig. Og overdækket carportagtig ting i tilbagetrukket indkørsel.

 

IMG_2114

Udgang fra køkken direkte til terasse og have

Centralvarme

Fornuftig husleje

Et lille rum til overnattende gæster

Distrikspsyk er min nabo

Der skulle efter sigende være flere SØDE OG MEDGODTID læger i byen

Få kvm, så jeg kan få en fornuftig boligsikring

Havet og Viola ligger sån ca lige tæt på, ( dog i hver sin retning hihi)

 

IMG_2109IMG_2110IMG_2112

Der er potientiale i det lille dukkehus. Der er en hyggefaktor og en charme, som jeg må fremhæve i min hjerne, når jeg skal forholde mig til den mistede markudsigt og himmelhvælving. Man mister eet, men får noget andet i stedet. Sådan er det hele tiden i livet.

OG.. selvom jeg nu må væk fra det desiderede landsbyliv og ind i en by igen, så ku jeg nok ikke finde et mere stille byhus andre steder lige pt.

 

IMG_2117IMG_2118IMG_2120IMG_2122

 

 

IMG_2107IMG_2123IMG_2130

 

Beslutningen er taget. Jeg skal bo i lille Rødby, med EGEN STRIKKEFORRETNING, og dagligvarer inden for rækkevidde. Naboen, der har skaffet kontakten til udlejer, arbejder på den lokale skole og har allerede udpeget alt muligt for mig dernede. Der er kort til den direkte hovedvej mod Maribo og Nykøbing.Trods det at det er en by, vil det nok være en overdrivelse at sige, at der er byliv i den forstand, vi kender det fra byer i hovedstadsområdet. At jeg nu bliver på Lolland er en KÆMPE glæde i mit hjerte. Nu kan jeg alligevel få min strikkeklubbedrøm til at gå i opfyldelse. Jeg kan cykle endnu flere ture i det dejligt flade landskab, og jeg kan få ALLE mine elskede planter med mig og sat i jord med det samme, så de kan overvintre imens jeg bruger den frostfri tid til at grave en permanent plads til dem.  Det er IKKE en brakmark i mine øjne, selvom mange sikkert vil mene det. For mig er det bare en mulighed for at skabe en have jeg selv har bestemt, og bla er der et træ, hvor jeg kan bygge en bænk hele vejen rundt om.

 

 

Jeg ved sgu ikke.. det er svært det her, men jeg prøver virkelig at se alt det positive ved det. Jeg ved det vil være endnu sværere fordi det nu bliver vinter, men jeg må bare tage på langtur til Ikea og hamstre lys i rå mængder. I ved, dem jeg elsker med farver og dufte af både jul og vinter.. De vil da hygge totalt i de små vinduer ud mod gaden, sammen med min stol der skal stå i indkørslen, ganske som den gør her.

IMG_7607IMG_7653

40 kommentarer:

 1. Hvor er det dejligt for dig, at du har fundet dig til rette med dit endelige valg, som lyder rigtig godt. Det er da er nuttet dukkehus, og med din sans for indretning, så bliver det nok byens hyggeligste hus, det er jeg sikker på. Tillykke med det Henriette.
  Kramz Gitte E

  SvarSlet
  Svar
  1. :-)) Mange tak Gitte, Jeg vil gøre hvad jeg kan tihvertifald hihi.

   Knus

   Slet
 2. Hej Henriette.
  Velkommen til Rødby. Så kommer vi godt nok til at bo tæt på hinanden. Så kan du komme cyklende herud og besøge mig.
  Knus Kaja

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej gør vi ?? HVOR FEDT :-) Så håber jeg knagme du vil kigge forbi og fortælle mig alt hvad der er værd at vide om godt og skidt dernede hehe. Nu glæder jeg mig lige lidt ekstra. OG .. dine georginer kommer jo med mig.

   Knus og tak

   Slet
 3. Tillykke med dit valg Henriette det ser rigtig hyggeligt ud dit lille dukkehus. Hvor er jeg glad for at det lykkes dig at finde et nyt sted. Glæder mig til at se hvor dejligt du får det her.

  knus Dorthe

  SvarSlet
 4. Hej igen, jeg glæder mig også.
  Det er også ved at være den tid, hvor georginerne skal graves op, de synger på sidste vers.
  Knus Kaja

  SvarSlet
 5. Glæder mig at du bliver på Lolland, hvor du trives. Og i en lille by som Rødby kan du nemt få nye bekendte. Held og lykke med det.

  SvarSlet
 6. Det er et godt valg, Henriette. Og jeg er sikker på, at du forstår at indrette dig superhyggeligt i det lille hus. Pøj pøj med det... :-)

  SvarSlet
 7. Der er et fint lille hus OG med have, så jeg tror at du bliver rigtig glad for det. Det skal nok blive godt, Henriette. Det bliver hårdt med flytning, men du er jo sej :0)

  SvarSlet
 8. Tillykke med dit fine lille hus - jeg er sikker på, at det bliver et skønt sted at bo. Jeg kunne da sagtens selv forestille mig sådan et lille og overskueligt hus.
  Først bliver det hårdt og så bliver det dejligt.
  Kra fra mig til dig.

  SvarSlet
 9. Pøj pøj med dit nye hjem. Det er da et perfekt lille sted, du sagtens kan få gjort hyggeligt. Med lavt til loftet bliver det heller ikke dyrt at opvarme og haven kan jo blive et helt lille paradis :)
  Jeg kan godt forstå, at du fravælger rækkehuset i boligselskabet. Jeg boede sådan et sted i 6 år og hver dag var en pine med, da jeg også har brug fred og ro. Larmende haveredskaber, fulde naboer, biler til og fra konstant og det var umuligt om sommeren at undgå at følge med naboernes skænderier og børneopdragelse. Da jeg fraflyttede fik jeg oveni en regning på 17000, da jeg havde været så dum at overtage huset med gulvtæpper på.
  Alt det undgår du nu.

  SvarSlet
 10. Dukkehuset lyder som om det er helt rigtigt for dig.
  Og det besvær og uro der følger med, er noget der skal til for at gøre livet dejligere for dig.
  Jeg ønsker, at det må blive til lykke for dig, og at du kan blive boende lige til du får lyst til at flytte. (Hvis det skulle ske.)

  SvarSlet
 11. mange knus, og held og lykke! det skal nok blive godt, det er jeg sikker på.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 12. Kære Henriette.

  Stort tillykke med dit valg. Jeg er sikker på det bliver godt både inde og ude for du er jo et super kreativt menneske ;o)

  Kærligst Annie

  SvarSlet
 13. Hold op hvor kan det blive godt! Henriette i dukkehuset, kan I ikke høre, hvor trygt og hyggeligt det allerede lyder. Den sociale side til gaden og oasen på havesiden. At have køkkendør åben lige ud til haven er så skønt, Ærgerligt vi ikke allesammen lige kan troppe op med spande og klude og få huset gjort rent i fællesskab. Hvor bliver det spændende at indrette det hus og have.
  Høje mænd og lave huse kan godt lade sig gøre. I mit køkken er der meget lavt til loftet. Til trods for at høje har banket hovedet i bjælkerne mange gange, er der alligevel mange, der har lavet mad i køkkenet. Jeg har endnu ikke fået anskaffet styrthjælm til høje gæster. Desuden sidder de fleste gæster for det meste bænkede. Og om sommeren kan man sidde i haven.
  Problemet med sengen kan måske ikke løses, medmindre sengen kan skilles ad og sættes sammen igen og madrassen lettere krølles sammen, når den skal igennem åbningen til loftet. Det ser ud til, der er en lille brændeovn. Den er denne gang ikke nødvendig men alligevel hyggelig at have, hvis vinteren slår til udenom din hule og vinterhi.
  Jeg glæder mig allerede på dine vegne Henriette. Og hvor er det dejligt at høre om, hvordan du blev inviteret ind til aftensmad. Dejligt at sådant stadig findes. Det var sådan, det var før i tiden men de fleste steder er den form for at komme hinanden ved forsvundet. Det er helt tydeligt, at du ikke skal bo i storbyen Henriette. Et helt nyt kapitel er klar til at blive skrevet, og det ser ud til at blive rigtig trygt, hyggeligt og godt.
  Hilsen fra Mette.

  SvarSlet
 14. Sikken en dejlig nyhed og en fornuftig beslutning.....
  Når først det yndige dukkehus er sat i stand med dine kreative fingre, så bliver det et lille paradis du kommer til at bo i :-)
  Held og lykke søde ven...
  Kram, Helle i Odense

  SvarSlet
 15. Hej Henriette
  Jeg har fulgt dig fra sidelinjen helt tilbage fra, da du startede med at blogge. Jeg er fuld af beundring over, hvor sej at du er. Men-men, for der er et stort MEN, tror ikke at den bolig bliver lykken, og det skriver jeg ikke for at være negativ, vil dig det allerbedste.
  Når jeg sidder og nær studerer boligens stand både ud-og indvendig bliver jeg bekymret og synes, at du fortjener bedre. Det der falder mig i øjnene er ikke at der trænger til en grundig rengøring men det ser altså ud til at der er tendens til skimmelsvamp - især i køkkenet, hvor der er plads til en opvaskemaskine og på badeværelset. Det er især ydervægge, der bliver angrebet af skimmelsvamp. Hvis murene ikke bliver ordnet vil fugten trænge ind og du kan lufte ud nok så meget uden det hjælper. Måske har udlejeren lovet at udbedre husets stand, men sørg for at få det skriftlig, det er meget vigtigt.
  Kh. Anne M.

  SvarSlet
 16. I forlængelse af den foregående kommentar, kunne du måske forholde dig til disse spørgsmål for at sikre dig selv. Hvem betaler de ting der tydeligvis skal udbedres omkring hoveddøren og facaden og hvornår bliver de udført? Er vinduerne tætte termoruder? (er de utætte, bliver det dyrt at varme op til vinter - tjek evt. også om det er tæt ved døren) Pappet på skråvæggen på 1. sal ser ud til at bue (måske det bare er lyset) og der er skjolder på væggen - er taget utæt? Be en kyndig om at kigge på det inden du siger ja selvom du skriver at beslutningen ER taget. For dit eget bedste.

  SvarSlet
 17. Til de to kommentatorer, der diskuterer svamp mm og helt sikkert mener det godt! Det ville være klædeligt med lidt empati (indlevelsesevne) og forståelse for, at vi alle har forskellige livssituationer og valgmuligheder. I får mig til at tænke på det berømte Marie Antoinette citat: Jamen, hvis de ikke har brød, hvorfor spiser de ikke kage i stedet? Hvor meget ville I selv gå op i eventualiteter og mulige hvis'er, hvis I selv stod i en akut situation?

  Til dig Henriette: Dit lille hus ser fint ud. Det er en god løsning, du har fundet dig. Og jep, vi må alle gå på kompromis med de store drømme en gang i mellem. Jeg hepper på dig.

  Bedste hilsner fra Susanne

  SvarSlet
 18. Øv, ska vi nu til skimmelsvamp igen :-)
  Facaden mod gaden trænger. Der er fortalt, at det er noget, der skal ordnes i forbindelse med indflytningen. Selvfølgelig godt at få det skriftligt.
  Bag tidligere opvaskemaskine, ligner det, for mig at se, mest gammel støv og snavs. I badeværelser ser det ud til, et dække for vandmåler og rør er fjernet. At der er noget skimmelsvamp der, er ikke underligt, sådan et aflukket sted bliver sjældent gjort rent. . Skimmelsvamp er ikke et dødeligt monster, som uheldbredeligt angriber huse. Der kan opstå skimmelsvamp i alle huse. Gamle utætte huse er ofte mindre udsatte end nye lukkede Skimelsvamp er overalt i naturen, om den trives godt i vores huse, kan vi selv have indvirkning på.
  Enig i at det ville være godt med en eller anden byggekyndig til lige at kigge huset igennem. Måske bare en tømrer. Selv ville jeg ikke finde det nødvendigt men med reaktionen fra sidst, er det nok bedst denne gang at være på forkant. Der behøves dog ikke en sagkyndig, for at udtale om huset lugter. Det kan allerede nu besvares med ja/nej.
  Hilsen fra Mette.
  Se nu denne film please:
  http://www.bolius.dk/xtra/tv-bolius/artikel/saadan-undgaar-du-skimmelsvamp/

  SvarSlet
 19. Kære Henriette, det er da en genial løsning. Huset har den perfekte størrelse til en eneboer som dig, og den lille have og ikke mindst TRYGHED og centralvarme. Jeg lover dig, ensomme vinteraftener langt ude på landet, langt fra alting, er ikke altid lige sjovt. Der kan siges rigtig meget positivt om at bo i bymæssig bebyggelse - det lover jeg dig. Du skal heller ikke tænke på brænde. Jeg håber og tror, det bliver rigtig godt, selvom du er ked af at flytte, så er der for mig at se mange positiver. Vi snakkes. Kram

  SvarSlet
 20. Kære Henriette!
  Ja der er flere ting som skal udbedres og mon ikke udlejer står for at rengøring og vedligeholdelse? At få det lovede på skrift er altid klogt. Med brun sæbe, klorin og frisk luft kommer du langt, måske skal der skures til, men rent bliver det helt sikkert. NÅR så alt det kedelige er overstået slår du til igen og indretter Dukkehuset og haven på bedste hyggelige Henriette vis :-)
  Knus.

  SvarSlet
 21. Håber at din udlejer er en reel mand....håber at det bliver godt :-) Knofedt må der til og en masse gåpåmod......Er dine forældre i stand til at komme og hjælpe dig og din datter ? Det er en stor opgave at stå med alene. Men i første omgang må du bare sørge for at gøre det beboeligt. Bare køkken og stue i første omgang. Hvornår overtager du huset ? Er det her fra den første ?
  Sjovt at se alle billederne så kan man også se fremskridtene ;-)

  SvarSlet
 22. Hold nu op med alle jeres arkitekter og andre "sagkyndige" - man kan ikke nødvendigvis betale dem med en hjemmestrikket sweater, og Henriette skal jo for pokker kun leje huset, ikke købe det!

  Og selvfølgelig er der - ud over, at det er møgbeskidt - noget galt med huset - det er der altid med gamle huse. Men det her ser da både hyggeligt og overkommeligt ud. Der er uden tvivl røvkedeligt i Rødby, men det er mindre betydende i forhold til , at der er de butikker m.v., der er brug for i det daglige.

  Det skal sgu nok blive godt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Henriette skal helst ikke skulle flytte igen om 6 måneder. Selv ville jeg ikke være nervøs for den anelse skimmelsvamp, der kan skimtes i badeværelsets hjørner, som nogle gør opmærksom på i et par indlæg her.. Det skyldes sikkert manglende udluftning og rengøring. Man kan da altid spørge folk,. man taler med, om de kender en kyndig, der lige vil smutte forbi, da man er allergisk overfor skimmelsvamp, og gerne vil vide, om det er alvorligt eller kan udluftes og rengøres væk. En hjemmestrikket sweater er en dyr sag, det må kunne gøres med en flaske rødvin. Som sagt, ville jeg selv flytte ind uden betænkning men det ville være så sørgeligt, om historien fra Alsøvej blev gentaget. Jeg synes hus og have, og omkringliggende natur og hav, ser rigtig dejligt ud, og tror også det kan blive godt. Horsens er da røvkedelig :-)
   Mette.

   Slet
 23. Fr. Møller - ja der er altid noget galt med gamle huse. Derfor at det er godt at sikre sig som lejer, da der som regel kun er en til at betale i sidste ende hvis der ikke ligger en klar aftale med udlejer. Hvis huset er nøjagtig ligesom det foregående hvorfor så gå igennem en opslidende flytning? Mon ikke Viola kender en venlig tømrer der lige hurtigt kan stikke hovedet ind?

  SvarSlet
 24. Det vigtigste er sådan set bare, at der foreligger en lejekontrakt. Det er nemlig sådan, at lejeloven er præceptiv - det vil sige beskyttende overfor den svage part. I praksis betyder det, at udlejer godt kan skrive ind i kontrakten, at lejer hæfter for dette eller hint, som egentlig er udlejers ansvar. Kommer det til en tvist, vil lejer imidlertid få medhold, fordi udlejer selvfølgelig ikke har ret til at stille lejeren dårligere, end loven gør.

  SvarSlet
 25. Ok - han betaler måske også hendes varmeudgift, ordner hendes allergi problemer og sørger for genhusning hvis huset er utæt? Jeg vil nødigt se hende igennem samme omgang en gang mere... men jeg er åbenbart helt galt på den her.

  SvarSlet
 26. Hørt Fr Nielsen - det var sgu godt sagt. Og uanset, om huset er perfekt eller ej, så skal Henriette nok rende ind i nogle nye problemer, vi kan muntre os med. Vi venter spændt -)

  SvarSlet
 27. Aner det ikke, anonym - det må du sgu da spørge pågældende udlejer om.

  SvarSlet
 28. Næh, Mette, Horsens er grim, men absolut ikke kedelig :-). Til byens fordel taler i øvrigt, at det er let at få noget godt at bo i til en overkommelig pris samt, at ALT ligger i overkommelig gå-afstand. Ting, man efter min ydmyge mening er nødt til at tage i betragtning, når økonomien er stram og kræfterne begrænsede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen, Fr. Møller, hvorfor kan du så ikke se, at det også er nødvendigt at sikre sig, før man begiver sig ud i nye boligforhold, hvad enten man er ejer eller lejer? Vi, der er lidt skeptiske, er jo ikke nødvendigvis kværulanter eller lyseslukkere, men mennesker som migselv, der hen ad vejen har høstet dyrekøbte erfaringer, som vi gerne vil skåne Henriette for.
   Med venlig hilsen
   Jytte Due

   Slet
  2. Jytte Due, jeg forstår godt din skepsis, men jeg tror ikke at Henriette kan/vil bruge hverken vores eller hendes egne dyrekøbte erfaringer. Det er vist tilfældigheder og impulser, der bestemmer.

   Hilsen A

   Slet
 29. Det ser rigtig hyggeligt ud Henriette..:-)
  Kan se for mig din hoveddør med en skøn krans og et par krukker byde velkommen..:-)
  Det aller bedste er haven som du kan gå lige ud i, dit tøj kan hænges op og være i tørvejr.osv.
  Økonomien bliver bedre, du behøver ikke bilen for at handle dine daglige varer og garnbutikken.
  Jeg er sikker på at du vil trives her..:-)
  Kan du ikke få lov til at gøre rent inden du flytter ind?

  Godt du laver plus og minus lister for dig selv så kan man bedre overskue tingene.

  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
 30. Jytte, du finder næppe nogen, der er mere skeptisk overfor lollandske fallitboer end undertegnede :-). Jeg ville til enhver tid have valgt rækkehuset med vicevært og ordnede forhold. Henriette har imidlertid valgt anderledes, og kun tiden kan vise, om "dukkehuset" er en mere permanent løsning end det fugtige (?) hus på Alsøvej. Jeg kan ikke rigtig se, at det her skulle gøre nogen større forskel, om en tilfældig tømrer lige stikker hovedet ind.

  SvarSlet
 31. Lolland er et dejligt sted, og Rødby der før var en rigtig livlig by med mange forretninger er skumpet gevaldigt. Vi bor selv på Lolland lidt længere østpå, men har en ubebygget sommerhusgrund i Rødby. Huset ser rigtigt hyggeligt ud. Mange ønsker om alt godt til dig.

  SvarSlet
 32. Kære søde Henry.
  Tillykke med valget af hus. Det skal selvfølgelig nok blive godt.
  Jeg kommer gerne med Ajax og klude og hjælper med rengøring. Vi aftaler nærmere på en pm

  SvarSlet
 33. Hej Henriette :). Tillykke med dit lille hyggelige hus. Jeg glæder mig meget på dine vegne og ønsker det allerbedste for dig. Jeg kan lige SE for mig, hvor hyggeligt der kan blive, når du får sat dine ting på plads...du er jo super til at skabe hygge i hjemmet...gid jeg kunne det :)

  SvarSlet
 34. Henriette, din dejlige kvinde!

  Først og fremmest tak for at at have addet mig som ven på FB :)

  Og så tillykke med dukkehuset - hvor er det sødt - og hvor bliver det fint, når der er gjort rent og shinet lidt op.

  Tak for at du deler så meget med os, DU er enormt vigtig for mig, bl.a. fordi du deler ud af dine erfaringer som borderliner, det hjælper mig til bedre at forstå min svigerinde og tildels også min mand, som begge har det i henholdsvis svær og let grad.
  Jeg tror på dig, smukke, og jeg ønsker og beder for dig om en god og rolig og varm tid i Rødby.

  Keep up the spirit!

  1000 knus, Lisa aka Voksenmis

  SvarSlet
 35. Tillykke med at du har fundet et sted at bo :)

  SvarSlet