01 september 2009

Den unge kunstner

Ja det var altså mig. :-)


Jeg har nusset lidt rundt i aftes, der skulle lidt orden til igen. De to dage Josefine indtager vores soveværelse, får rummet til at ligne kaos. Jeg ved søreme ikke hvordan hun får det til at ske, men faktum er, at jeg hver mandag lige må tage og rette op på tingene igen. Desuden har jeg været hård og fjernet alt det tøj jeg ikke kan passe. Det gør mig i dårligt humør, at jeg hele tiden skal lede efter det jeg kan passe, så nu er en sort sæk fyldt og klar til, at jeg kan putte det videre i en kasse og sætte det i kælderen. Jeg vil ikke smide det ud endnu for jeg håber at få styr på kroppen igen.

Under oprydningen faldt jeg over en mappe med tegninger jeg har lavet i mine unge dage. der var nemlig engang hvor jeg kunne den slags, og jeg var utroligt flittig med at øve mig. Hver eneste dag sad jeg der med blyanten og skitsede. Min far er uddannet tegner, så jeg har det nok fra ham. Ihvertfald er han klart den der har præget mig til, at gribe om pennen og lege med skygger og lys.

Det er smuttet fra mig nu, jeg fik andre ting at tænke på da jeg fik børn og i dag skal jeg virkelig tage mig sammen, hvis jeg skal illustrere noget, men jeg gør det da ind i mellem. Dengang jeg var indlagt kastede jeg mig over akvarellerne, og jeg kunne mægtigt godt lide at sidde med farverne og eksperimentere.
Jeg blev nu aldrig helt god til det syntes jeg...


Her er er lidt af det jeg har gemt fra dengang jeg ku:


Her har jeg lavet en kopi af en tegning jeg så på et museum. Jeg husker ikke helt hvorfra, men det kunne sagtens være Thorvaldsen, et sted jeg har besøgt et utal af gange. Der er så smukt og fredfyldt derinde.


Et modeblad har været forbillede her.. Uha sikke en tegning. :-)


Her er en fra endnu et modemagasin. Sikkert Vogue som jeg dengang altid købte


Min første akvarel. Farverne er anderledes i virkeligheden. Mere støvet grønagtigtTil sidst mit skrin med tegneting. Dem skiller jeg mig aldrig af med. Den er et skatkammer af kul, stifter, farver og meget andet.


En dag måske jeg finder et sted her, hvor noget af det kan komme op og hænge.

20 kommentarer:

 1. Det ser spændende ud, Henriette :-). Måske du kommer igang igen - det er næsten synd at lade være. Og du har jo materialerne. Og evnerne! Men jeg ved godt, hvordan det kan gå.
  Tegnede også selv rigtig meget engang - gik også på kunstskole og var virkelig glad for at tegne og male. Nok mest tegneriet. Men så kom der barn - og siden flere børn...og ja, nu står det hele i et skab. Som dig har jeg gemt det hele - selvfølgelig! For håbet om, at det bliver taget op igen, lever stadig. Maleriet tager jeg helt sikkert op igen - fik nye materialer i julegave. Overskuddet skal dog også være der - jeg skal virkelig have plads og ro, når jeg laver den slags. Det er slet ikke det samme som strik og hækling...

  Hav en skøn dag.

  KH Gittemay

  SvarSlet
 2. Tænk , hvor mange evner du har :-)
  Dejligt du har gemt noget og en dag får du sikkert overskud til at tegne igen.

  SvarSlet
 3. Mon ikke tiden og lysten vender tilbage lige pludselig engang.
  Det ville være en skam vis ikke den kom igen.

  Yt

  SvarSlet
 4. Jeg har også tegnet og malet en del, og håber ofte, at jeg kommer i gang igen.
  Jeg ved ikke hvorfor, at jeg nu har holdt en pause på meget, meget lang tid, det er som om at alt det kreative kommer i bølger.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 5. Hvor er du dygtig - håber også du en dag får tid og lyst til det igen. Knus Anette

  SvarSlet
 6. JØSSES, et tegnetalent du er i besiddelse af, og mon ikke den dag kommer, hvor overskuddet og lysten til at tegne dukker op igen.
  Skitserne du har tegnet er jo helt professionelle. Akvareller elsker jeg, men har desværre ikke en eneste, men drømme har man jo lov at have

  SvarSlet
 7. Hvor har du dog mange talenter, Henriette... Det er skønt, at du vil dele dem med os andre.

  Jeg har altid ønsket mig at lære at tegne, istedet farvelægger jeg fortrykte Mandalaer, hvilket jeg har stor glæde af. Jeg ønsker mig bare nogle bedre farver.

  Jeg ønsker dig en rigtig dejlig dag fortsat ;-)

  SvarSlet
 8. Jeg håber at den unge kunstner inde i dig folder sig ud igen, du er da vildt god :-)

  SvarSlet
 9. Jamen jeg siger da det samme som Lene - og man får lyst til at lave noget ved at se dine tegninger. Jeg kunne godt lide den der illustrerer en situation på Thorvaldsens Museum (det kan ikke være andre steder).

  SvarSlet
 10. Sikke dejlige billeder du har tegnet og malet, Henriette! Har du ikke lyst til at begynde igen? Du har jo et stort talent!

  Det er lidt synd, at mange holder op med at tegne, når de bliver teenagere - i virkeligheden burde vi tegne hele livet. Jeg er sikker på det ville være godt for os.

  Varme klem og ha' en dejlig aften!

  SvarSlet
 11. Hej Gittemay.

  Tak for rosen, jeg tror dog jeg ville skulle begynde helt forfra. Men ingen tvivl om at det er dejligt at tegne. :-)
  Sov godt og knus

  SvarSlet
 12. Hej Miri.
  Spørgsmålet er jo om jeg stadig kan, men ind i mellem får jeg da lyst. Der er bare så meget andet jeg også gerne vil hele tiden. :)
  Men det kender du jo også alt til ved jeg.

  Knus og sov godt :-))

  SvarSlet
 13. Hej Yt.

  Jeg prøver ind i mellem, men syntes ikke det sidder i hænderne mere, som det gjorde engang. Det handler om øvelse.. :-)

  Sov godt og kærlig hilsen :-)

  SvarSlet
 14. Hej Vibeke.
  Ja det kommer lige netop i bølger, og nu er det jo garnet der trækker :-)

  Måske en dag igen, hvem ved.

  Sov godt og kærlig hilsen :-))

  SvarSlet
 15. Tak skal du have Anette :-)

  Ihvertfald havde jeg evnerne engang. Lige nu er de lidt væk.

  Sov godt også til dig og knus :-)

  SvarSlet
 16. Uha Manna. Nu bliver jeg da helt lyserød i hovedet. ;)

  Jeg kunne jo godt, men kan også selv se de fejl der er lavet. Sådan er det vist altid. Men jeg holdt af det, ingen tvivl om det.

  Mange tak og sov dejligt i nat. .-))

  SvarSlet
 17. Hej Jeanette Mariae.

  Tusind tak, jeg er ihvertfald glad for at jeg har gemt dem. En dag skulle du nu prøve,især fordi du har så dejlige omgivelser lige til at blive inspireret af. :-)

  Håber du får sovet godt i nat og kærlig hilsen :-))

  SvarSlet
 18. Hej Lene og tusind tak. :-)
  det kan være den lidt ældre kunstner stikker snuden frem en dag. hihi

  Sov godt og kærlig hilsen :-)

  SvarSlet
 19. Hej Donald. Tror du også det er derinde fra?? Godt så.. for jeg syntes helt bestemt at det må være der jeg har været, men var ikke helt sikker. :-)

  tak for rosen og sov dejligt i nat. :-)

  SvarSlet
 20. Hej madame. Ja det burde vi, for det er faktisk også en god måde at slappe af på.
  Lysten er der bestemt, jeg har bare også lyst til alt muligt andet, og selv jeg har svært ved at finde tid til det hele. :-)

  Måske en dag igen..

  Sov godt og tak for kommentaren.

  Knus Henriette;)

  SvarSlet