21 juni 2012

En rigtigt dum beslutning, der heldigvis for een gangs skyld kan tages om.. :-))

 

 

 

Image00267

Jeg sidder på min altan lige nu, og mærker hvordan medicinen endeligt er ved at give fuld effekt igen..

 

 

 

De seneste uger har været fuld af følelser og tanker, allermest om hvorfor jeg fik den gedigne solformørkelse i hovedet. Jeg må bare nu, endnu engang indse, at medicinen har en vigtig betydning og, at jeg IKKE sådan kan holde op med at tage den. Da jeg besluttede at stoppe med at være en del at livet og verden omkring mig, havde jeg ikke taget mine piller i en lille uges tid. Pengene var ikke til det, og før jeg skrev havde jeg ikke talt med nogen om, at jeg var stoppet. Efterfølgene har mine forældre hjulpet mig lidt med penge, og Bettina/Pernille tog sagen i egen hånd. De ville ganske enkelt ikke lade mig i fred de bæster ;-)

 

Medicinen blev leveret, og der er blevet sorteret i mine papirer så jeg bedre kan overskue, at tage fat i problemerne fra en ende af. Efter nogle dage ku jeg så småt mærke effekten, og jeg stod op af min seng igen. Jeg kan nemlig godt fortælle at det ikke er så ligetil at lægge sig, og så bare vente på at kroppen giver op, nej.. 

 

Jeg skrev mit blogindlæg, lukkede computeren og gik i seng, og der blev jeg så. Kun stod jeg op for at sørge for, at min lille kanin ikke led nød eller var ensom og sulten. Ikke engang fjernsynet var tændt!! på tredjedagen begyndte min krop at værke og brokke sig. Jeg ku ikke rigtigt finde hvile, og ondt gjorde det over det hele. Forbandet besværligt er det, at ligge og vente på at forsvinde, især når det ikke er det man egentlig vil. Jeg aflyste alle aftaler og lukkede alt ude, men Pernille ville ikke lege med, så en tirsdag ringede hun på dørtelefonen. Jeg vidste jo ikke at det var hende, og først reagerede jeg slet ikke, men den høje kimen blev ved, så jeg rettede mig op, og dinglede ind i stuen for at tage røret og høre hvem pokker der blev ved med at forstyrre mig.  Her lå jeg jo lige så godt, og gloede op i loftet med hovedet fuld af mørke tanker.

 

På gaden stod Pernille med en pose proviant, og sit dejlige væsen. Hun kom, blev, lyttede og smuttede igen, men da hun var gået var mit humør sgu bedre! Hvad ligner det at komme sådan og afbryde en nedtur???? Ugen efter var det Bettina der troppede op. Med poser og medicin og sit strikketøj.

 

Jeg tog mine piller, og gik vistnok i seng igen på et tidspunkt. Jeg husker det ikke så nøje, for nu er der gået nogle uger, og jeg har det SÅ MEGET BEDRE. To gange før i de sidste elleve år har jeg lagt medicinen af forskellige grunde, og jeg VED JO GODT at det er strengt verboten, men alligevel…  Jeg hører til i den kategori af patienter/mennesker, hvor den er altafgørende for mit liv, og hvor den gør GOD gavn. Den er ikke givet forgæves eller af forkerte og dovne grunde. Den er ikke fejlordineret eller givet fordi jeg er lidt trist. Den er givet fordi jeg ellers ikke er i stand til at leve. Sådan.

 

I ugerne der er gået har jeg også stille og roligt måttet indrømme ( ikke for første gang), at jeg bare ikke må lade være med at blogge. For mig som har svært ved at komme ud, og svært ved det sociale der kan trætte mig enormt, er det af stor betydning at jeg kan kommunikere alligevel. Og det kan jeg jo herinde. Lydløst og uden de store krav, kan jeg skrive og berette om alt muligt jeg har på sinde, og endnu mere vigtigt, jeg kan få respons tilbage. Nok det allermest betydningsfulde ved jeg nu. Som med alt muligt andet jeg har med at gøre, så er een gang ikke nok. Jeg skal have budskabet fortalt mange gange, og her er budskabet at jeg ikke kan undvære jer derude. I som jeg ikke har mødt, men alligevel har kontakt med, I har den allerstørste betydning for, at jeg ikke går helt til grunde i hjernen, og uanset hvor dårligt jeg har det, så kan det altså ikke nytte at jeg skærer jer væk. Jeg behøver muligvis ikke være så ærlig hele tiden, og jeg kan jo sagtens nøjes med at dele mine billeder af stort og småt, selvom jeg stadigt tænker over, om jeg har min berettigelse her. Det burde jeg sådan set slet ikke tvivle på, for jeg kan jo læse alle de vigtige og fantastiske kommetarer, der er skrevet til mig gennem tiden, og se at jeg har gjort en forskel. Jeg gør det man ikke må, når man skal være stærk og fuld af selvtillid.. Jeg indrømmer at jeg har brug for jer, og de ord I skriver til mig.

 

Mails har jeg også modtaget. Fra alle mulige. Kendte og ukendte. Og alle med lige stor betydning. Både nu, men også gennem tiden, og især da jeg blev indlagt. DET kan og MÅ jeg simpelthen ikke give slip på. Og ved I hvad.. allerbedst er det, at den dramatiske beslutning jeg tog for uger tilbage, det er en af den slags jeg kan ændre på og gøre om. HA!  Juhu for det og fordi jeg igen kan nyde solen og den ene dag efter den anden.

 

**********************************************

 

KÆRE alle I mine vigtige læsere og støtter.

Tusinde millioner tak fordi I er der, og bakker mig op, uanset hvad jeg måtte finde på af formørkede ideer. Jeg kan ikke undvære jer, I er der sgu mere for mig end dele af min egen familie.. Jeg åbner mig igen så småt og lukker jer ind i mit liv. Jeg har endog åbnet min dør for Rene’ den hårdt prøvede mand, som endnu står på sidelinien og ikke helt har smidt håndklædet i ringen. Hvad siger det om tålmod??  Et konventionelt forhold kan nok aldrig komme på tale her, men vi kan da prøve at finde en alternativ metode til, at dele lidt af livet ik..  Jeg har stadigt væk brug for enetid, og at passe på mig selv, men jeg er heller ingen ø som man siger.

 

Jeg håber at I er der endnu, eller måske vender tilbage en dag igen, når I har lyst.                          Mange kærlige hilsener fra                                                                                                                   Henriette

 

 

 

56 kommentarer:

 1. Hurraaaaa :0) Jeg er helt rørt, selvom jeg ikke kender dig - hvor er det bare dejligt, at du har det bedre !!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marianne :) og joooo.. du kender mig jo da en hel del, selvom det kun er herfra hihi. Og mange mange tak for det.

   Knus og dejlig søndag

   Slet
 2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 3. nöj, hvor er det bare super dejligt at læse at du er på banen igen,omend med små skridt ad gangen. og medicinen, naturligvis er den givet af god grund, og derfor SKAL den bruges. jeg har f.eks. gigt og hvis jeg ikke tager min medicin får jeg det rigtig dårligt, og det må gælde det samme for sygdomme som din.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Frida :) Du har helt ret og jeg tror vist nok jeg har lært lektien nu..

   Mange knus og dejlig søndag

   Slet
 4. SÅ godt du er tilbage :)Og godt der er nogen tæt på der holder fast i dig og hjælper med medicinen - den er vigtig.

  KH
  Pi@

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Pia. De er et par gæve piger de to ;))

   Knus og god søndag til dig.

   Slet
 5. Velkommen tilbage på bloggen og især velkommen tilbage til livet. Pragtfulde veninder og kæreste, du har omkring dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak fru W. Jeg er temmeligt glad for dem,det skal der ikke være tvivl om. De er guld værd :))

   Mange knus og god søndag

   Slet
 6. Jeg håber, at du HVIS, du skulle få sådanne "fjogede" ideer igen, husker dig selv på, at det bare ikke går. Hverken at stoppe med medicinen ELLER bloggeriet. Sig til dig selv, at du godt ved, at det ikke går, ligemeget hvor højt de negative stemmer råber. Please! Bedst for dig, og os andre. Held og lykke, med at holde demonerne på afstand og fortsætte bloggeriet - jeg skal nok komme og sige hej, og du er MEGET velkommen ovre hos mig også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Deborah. Jeg vil bestemt læse ovre hos dig, og så ryger du på min blogroll selvfølgelig. Det må være tid til det nu, især fordi jeg er så glad fordi du læser med her :)

   Jeg lover at passe på fremover, man skal jo blive klogere hele tiden ik..

   Glæder mig til at du kigger forbi igen. Knus og dejlig søndag :)

   Slet
 7. Kære Henriette
  Velkommen til overfladen, håber ikke du dykker ned under dynen lige med det samme...:o)
  God Torsdag / RikkeBo

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak RikkeBo. Jeg er bare så glad fordi I alle er her. OG jeg har det så meget bedre at jeg kan sætte pris på det. Meget meget vigtigt :))

   Knus og dejlig søndag.

   Slet
 8. Kæreste Henriette. Hvor er det godt at du er tilbage igen - både her på bloggen og i livet oven for dynen.
  Hvornår lærere VI at det er vigtigt at tage den skide medicin - Når jeg får det "for godt" glemmer jeg den - og puf - så er det ned af bakke igen.
  Jeg forsøger at fortælle mig selv at en diabetiker jo heller ikke kan leve uden sin insulin - han dør bare direkte hvis han holder op - vi får det bare dårligere og dårligere.
  Dejligt at du har gode veninder der passer på dig.
  Jeg har savnet dig.
  Knus fra Marianne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marianne. JEG håber på at have lært det nu.. hmm

   Dejligt at være savnet, det betyder meget for mig.
   Mange knus og god søndag.. måske med lidt strik ? :-))

   Slet
 9. Kære Henriette!
  Velkommen tilbage til livet :-) Hvor er jeg glad på dine vegne over veninder pressede på og fik dig hjulpet.
  Stort sommerknus fra mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Margith. Jeg er også glad og har husket at takke dem også :))

   Mange søndagsknus og håber at du nyder haven i dag.
   :)

   Slet
 10. Velkommen tilbage! Til livet og til bloggen.
  Er det ikke bare fantastisk at have venner, der ikke giver op? Jeg kender selv til den mørke side, hvor man bare vil være alene og lukke alt andet ude, men jeg synes, det er vigtigt, vi ikke synes, vi skal være stærke hele tiden, og at vi gerne lukker op for en hjælpende hånd.
  Jeg håber, du vil nyde sommeren :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lydert. Jo det er det, og jeg kan slet ikke forstå at de er der endnu, men netop derfor er de jo så værdifulde :)

   I lige måde og mange knus
   Henriette :)

   Slet
 11. Velkommen tilbage kære menneske.

  Ønsker dig alt godt i verden.

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Anonyme. Ville jo ønske jeg vidste hvem du er, MEN jeg er så glad for din hilsen alligevel kan du tro.

   Mange knus og rigtig god søndag.

   :)))

   Slet
 12. Hvor er jeg glad for, at du er tilbage! Og at du har gode mennesker omkring dig, som hanker op og ved, hvor det måske trykker. Livet er for godt til at blive smidt med badevandet (og du har brug for den medicin, ingen tvivl om det - det er dit livsvilkår). Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Dorthe. Du har ret og det skal jeg bare huske mig selv på noget oftere :))

   Mange knus og dejlig søndag

   Slet
 13. Velkommen tilbage.
  Hvis jeg havde kendt dig IRL, var du ikke sluppet for en hel masse omsorg ovenpå dit forrige indlæg.
  Du er dejlig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Krage :)) I lige måde og mange tak fordi du læser med og hænger på. Det varmer så meget.

   Knus og dejlig søndag

   Slet
 14. Hvor er det godt at høre, at du er på opad igen. Masser af varme tanker

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mette og jeg er så glad for at også du har skrevet en hilsen kan du tro.

   Mange knus og god søndag.

   Slet
 15. Juppi! Så godt å lese at du har tatt denne beslutningen. Jeg blir glad her jeg sitter for at du føler at du har fått nesen over vannet igjen - og ikke minst glad for å lese dine ord. Tvil aldri på at du har din berettigelse - fordi du sprer så mye gode tanker og livsfilosofi som betyr svært mye for oss alle Henriette! Klemmer fra Lone, som slett ikke kjenner deg men føler at jeg gjør det litt selv om.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lone. Jeg er så glad for din kommentar og har ikke glemt din mail.. Jeg skriver så snart jeg har kræfterne til det.

   Mange knus og rigtig god søndag :))

   Slet
 16. Dejligt at du er tilbage igen Henriette.. Knus og varme tanker til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge. Jeg er så glad for din hilsen :)

   Knus og god søndag

   Slet
 17. Åh hvor godt, at du er tilbage på bloggen. I dit helt eget tempo - og på den måde, der er god for dig.

  Jeg er selv lige trappet helt ud af anti-depressiv. Selvom jeg var en af dem, som ikke har haft god virkning og "bare" skulle se at komme ud, er det noget af det værste, jeg længe har prøvet. Ens krop (eller i hvert fald min krop) reagerer helt enormt kraftigt. Og det uagtet at jeg var under supervision af såvel psykiater og terapeuter. Så FY, at gøre det selv. Så bliver man jo (endnu mere) helt helt lille bitte. Og det er du slet ikke. Det ved jeg, selvom jeg kun "kender" dig fra at lure på din blog :-)

  Tusind tanker og kærlige hilsener fra mig til dig.

  tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak tichtach hihi :))

   Ja, jeg skal nok lade være med at gøre det igen, for føj hvor man bliver dårlig af det. OG jeg kan bare ikke undvære den. Tak også fordi du lurer med her, jeg håber at du bliver ved med det kan du tro :))

   Mange knus og god søndag

   Slet
 18. Dejligt at du er tilbage hos os igen, stor sommerkram til dig !

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Helle, jeg er også glad for at være "mig selv" igen hihi.

   I lige måde og rigtig god søndaaaaag :)

   Slet
 19. Kære Henriette - Velkommen tilbage! :)
  Jeg har jævnligt checket din blog på det seneste for lige at se, om du ikke skulle have skrevet lidt alligevel ;) - du har været savnet og du er bare en rigtig stor gave til os allesammen; dig og din blog!
  Stort Knus,
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marianne. Jeg er så glad for at du ikke har givet op, og her er jeg heldigvis igen :))

   Det betyder så meget at du skriver som du gør kan du tro.

   Mange knus og dejlig søndag til dig.:)

   Slet
 20. De to plageånder er jeg taknemmelig for... nej LYKKELIG for, at du har i dit liv! Det er nogle helt særlige mennesker, som ikke giver op. De er så gode <3

  Og hvor ER det bare godt, at du er tilbage. Også med de nye oplevelser af, hvor livsvigtig den medicin er. Vi fortsætter.

  Welcome back :-))

  SvarSlet
  Svar
  1. Taaaaak Anita. Du har ret og de er et par stride madammer hihi, men på den gode og sjove måde heldigvis :)) Sådan som også du og jeg er forresten hehe.

   Vi fortsætter ja vi gør, og jeg er så glad fordi I alle er her endnu.
   Mange knus og god sønnndddaaaaaaag :)))))

   Slet
 21. Hej Henriette! Er meget ked af at høre, at du har været så langt nede. Glæder mig nu over, at du er på vej op igen. <3 Kan du så huske at tage din medicin!! Det er kærligt ment. (-: Jeg tager selv en del medicin, og har osse tit haft lyst til at droppe det. Men,men, det giver jo bagslag. Jeg er blevet enig med mig selv, at jeg hellere vil have det så godt som muligt, med medicin end meget skidt uden. Før var jeg ellers mest til naturmedicin. Hvor er det dejligt at høre at din kæreste er der endnu. Lyder som en rigtig dejlig fyr! Håber du en dag kommer i Nørkleriet igen, så jeg kan komme og hilse på dig. (-: Dejligt du har så gode veninder, de er jo GULD værd. STORT KRAM fra Vibeke. <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Vibeke og ja, jeg ska nok.. ;)

   Det er da planen at jeg vender tilbage, og så skal jeg nok skrive om det, så du ved det.

   Mange knus og god søndag

   Slet
 22. Åh hvor blev jeg glad for at læse dit indlæg igen, Henriette.
  Du skal altid huske, at det altid er op til dig, hvor meget du orker at blogge. Er så glad for du er på vej tilbage til livet igen :-)
  Stooort kram til dig fra mig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Helle, godt du hænger ved :)

   I lige måde og god søndag til dig

   Slet
 23. Svar
  1. Fnis ... ;)))) i lige måde søde dame.

   Slet
 24. Så på fb at du var vendt tilbage, har bare ikke nået at læse, før nu.

  Dejligt at du er her, har savnet dig.

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marianne, Jeg har også savnet dig og alle de andre her fra. Ingen tvivl om det :))

   Mange knus og god søndag

   Slet
 25. Vidunderlige veninder, du har i dit liv - jeg blev sgu da helt rørt. Godt at "se" dig igen. Og så passer du eddermame den medicin fremover!! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Fr. Møller. Ja det skal jeg nok :)) hihi. Tak fordi du kiggede ind og skrev til mig, det glæder mig.

   Mange knus og dejlig søndag

   Slet
 26. :-) Bak skyene er himmelen alltid blå. Vel blåst :-) Håper du får en vidunderlig sommer. Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Kristin :) Og jeg ønsker det samme for dig, tak for din søde hilsen.

   Knuuus

   Slet
 27. Jeg er her stadig...men er bare ikke så meget med i blogland som tidligere. Jeg tager det som det kommer. Men jeg tænker på dig : )

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved det Rikke, og i lige måde :)) Glæder mig over så godt I er faldet til i jeres nye rede.

   Knuuus :))

   Slet
 28. Sådan! Godt at du har så gode venner og veninder, der ikke lader dig sygne hen i sygesengen:-) jeg eren flittig læser af din blog, men kommenterer næsten aldrig, og lige nu er jeg selv så syg, at jeg heller ikke orker at blogge. Men så er det altså godt, at jeg kan ligge her og læse din.
  Det er en fantastisk flot og frodig altan du har. Så skøn - så skøn. Blomster er gode for psyken. Jeg slæber mig også ud i haven og nyder mine roser og stauder, når jeg kan. Humøret bliver straks bedre. Og så har jeg altid en lille buket stående på et bord her ved siden af sengen.
  Dejligt du er tilbage igen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Irene. Jeg blev så glad da jeg så du havde været forbi. Jeg vidste slet ikke at du læste med så regelmæssigt, men det glæder mig meget, for jeg ved at du skal bruge dine kræfter med omhu. Hvor er jeg også ked af at dit helbred ikke er godt lige nu, men ja.. blomster og haveliv betyder så meget for humøret. Det er godt at du har din have at være i. Håber du kan sidder der i tørvejr hihi :))

   Tusind tak for din hilsen, og for at du læser med endnu. Håber sådan at helbreddet må bedres så du kan få strikket flere af dine smukke trøjer.

   Mange knus
   Henriette :)

   Slet
 29. Hej Henriette
  Hvor er jeg glad for at se, at du skiftede mening.
  Velkommen tilbage.
  Knus fra Lone

  SvarSlet