30 september 2014

Den sidste oprydning af garnlageret er opgjort, og sat til salg

 

 

 

 

Når man bor i et dukkehus må man indrette sig derefter, og indrømmet… det har været rigtigt svært for mig. De sidste otte år har været een lang række af regelmæssige flytninger fra først kæmpe kæmpe lejlighed på Frederiksberg, og derfor også mange og kæmpe kæmpe møbler, til mindre og mindre boliger, men stadig med samme store møbler. Selvom jeg har færre effekter med mig hertil end nogensinde før, har det alligevel været problematisk, at finde plads til det jeg trods alt gerne vil have i mit hjem, og endnu en afsked med møbler og effekter har været nødvendig. Et par reoler og den store lænestol er nu væk.

Jeg elsker mit garnlager. Det har jeg samlet og opbygget gennem fem år, og jeg er vældig glad for det nu, hvor jeg skal veje mine penge inden jeg bruger dem, men også det er nu blevet barberet ned til det, jeg allermest elsker og kan lide. Resten ( som jeg stadig synes er skønt garn) sælger jeg, og på den måde slår jeg forhåbentlig to fluer med et smæk. Jeg tjener lidt ind af det jeg har brugt, og de penge skal sponsorere stearinlys til vinteren, og så en forkælelse jeg ellers har været nødt til at droppe.. Mine elskede negle. Jeg går ikke til frisør. Shopper (desværre) heller ikke tøj og sko, eller labre produkter til hud og hår. Ejheller ryger der hippe ting og sager over den virtuelle disk, til hjemmet. Men mine hænder HADER jeg ser brugte og slidte ud. Jeg har altid haft tykke rynkede fingre, der er skændet af mange års behandling med cortison, og de ser ud derefter. Det er så min ting. Ved godt at mange ikke fatter, hvorfor det lige er så afgørende for mig, når nu resten af mig efterhånden ligner jeg ved ikke hvad, men det gør det bare. Og måske netop derfor.

Min forfængelighed er ikke blevet mindre, bare fordi jeg lever på en sten, jeg har bare vænnet mig til at det er sådan det er. At jeg har smukke strikkede trøjer på er jo herligt, men det piner mig da, at jeg nedenunder går rundt i, nu også lettere hullede, gamacher og forvaskede lidt for stramme kjoler. At mit undertøj ligner noget der er løgn, og at jeg ikke går med bh længere fordi jeg ikke udholder, at den jeg har strammer som ind i helvede, er også et ømt punkt. Alt det kunne man så med rette undre sig over, at jeg ikke gør noget ved, men føles faktisk håbløst at tage hul på problemet, når man kun en gang imellem har lidt penge mellem hænderne. Der er så meget andet der trænger sig på. Haven feks. Det er som om det giver mig mere at købe løg til tulipaner. (For en flad halvtredser fik jeg fire kilo tulipanløg i sidste måned, men hvor mange gamacher får man får det) Så jeg indretter mig. Når jeg alligevel ikke er særligt social, er det i grunden ikke så vigtigt med en kæmpe garderobe af nyt kluns, MEN jeg holder af at se ud som om, jeg stadig har mig selv lidt i behold. Lidt i retning af, at holde bare lidt facade.. Efter at have skrevet om det, kan jeg godt selv se, at det lyder helt åndssvagt, og måske er det også ligemeget, jeg går alligevel bare rundt i min egen boble, i hus og have. Så hvorfor vil jeg se godt ud… Måske det er min lille måde, at forsøge at bilde mig selv ind, at jeg stadig har styr på noget, ikke helt har mistet mig selv, og at jeg stadig ikke er gået helt i forfald. I udkantsdanmarks mest berygtede by.

Her er sikkert rigeligt at tage hul på til omkring selvværd, selvopfattelse og nye værdier i forhold til alder og hvad har vi, MEN det må blive et andet indlæg en anden dag.

 

SÅ.. køb mit garn og så lover jeg, at når lys og negle er klaret, og er der penge til overs så vil jeg investere de sidste penge i en billig skøn kjole jeg set og, som jeg har sværmet for i et års tid:

 

 

 

Kjolen er fra Etsy  (https://www.etsy.com/dk-en/shop/KelansArtCouture?ref=l2-shopheader-name ), og laves i Kina. Jeg synes den er vidunderlig, og den vil være rigtig fin under min stribede strikkede jakke. Man kan selv vælge imellem et væld af farver, og jeg har tænkt mig at den skal være kaffebrun.

 

 

***************

 

Garnet er pakket som på billederne. Priserne er uden fragt, som skal lægges til når jeg ved, hvor meget der skal afsted. Ikke noget nyt i det. Det er først til mølle via kommentarfeltet, og så husk lige at skrive en mail adresse, så jeg kan kontakte jer hihi. Har nogen lyst til at afhente, og hilse på hernede er I hjertens velkomne. Jeg har nemlig udviklet mig til at have det godt med spontane besøg, så stresser jeg ikke så meget. Skriv og så tager vi den derfra. Har iøvrigt også en smule sybøger og en bunke blade med broderi fra Håndarbejdets Fremme, men da jeg tror det vil koste for meget at sende med post, har jeg ikke lagt det ud her. Skulle der sidde en, som gerne vil afhente så skriv. .

 

 

1.IMG_9518

De tre nederste nøgler er soyagarn fra Netto.

 

 

2.

IMG_9519

 

 

3.

IMG_9521

 

 

4.

IMG_9522

 

 

5.

IMG_9523

 

 

6.

IMG_9692

 

 

7.

IMG_9693

 

 

8.

IMG_9694

 

 

9.

IMG_9695

 

 

10.

IMG_9696

 

 

11.

IMG_9697

 

 

12.

IMG_9698

 

 

13.

IMG_9699

 

 

14.

IMG_9701

 

 

15.

IMG_9723

Øverst er Geilsk og nederst er 2 fed Filcolana naturuld

 

 

16.

IMG_9724IMG_9725

 

 

17.

IMG_9726

 

 

18.

IMG_9729

Kauni Lace. Kæmpe nøgle. Ukendt antal meter. Koksgrå

 

 

19.

IMG_9730

Foruden dem man kan se, er der et nøgle som er åbnet til en lille prøve, der ikke er klippet af, af Incawool mørk Lilla.

 

 

20.

IMG_9731

 

 

21.

IMG_9732

 

 

22.

IMG_9733

 

 

23.

IMG_9735

28 kommentarer:

 1. Jeg vil gerne købe nr. 2, 17 og 21.

  Mange hilsner
  Britt
  kamelen@blomsterriget.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Godmorgen Britt :-) Tak og garnet er lagt til side til dig. Sender en mail..

   Slet
 2. Kære Henriette
  Jeg vil gerne købe nr. 3 hvis jeg kan få at vide hvor meget der er, er det ikke noro? Hvilken tykkelse noro.
  Venligst Lykke
  Roar2@live.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Godmorgen Lykke :-) Jo det er Noro. Jeg er lidt i tvivl om hvad jeg skal tage for det for der er lidt forskelligt. Tre hele nøgler Koroyon, og to nøgler som er åbnet men ikke brugt, kun strikket prøve i. Så er der et par nøgler silk garden, MEN dem er der strikket og klippet i. Et projekt jeg fortrød .. Det hele er der, men det er viklet op i små nøgler. Hvis du er interesseret, så kom med et bud på hvad du vil give for det :-) Kh

   Slet
  2. Jeg er ikke interesseret når det ikke er samme slags garn. Vh Lykke

   Slet
 3. Hej Henriette,

  Sikke en skøn kjole:)
  Jeg vil da gerne købe nr 18

  Mvh Maja-Louise
  m-lhc@hotmail.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Godmorgen Maja-Louise .-) Ja er den ikke fin .. Garnet er dit og jeg sender dig en mail. Tusind tak

   Slet
 4. Jeg vil gerne købe 12 og 21 hvis muligt. Hilsen Ellen - min mail ellen50larsen@hotmail.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Godmorgen Ellen. Nummer 12 er dit og også du får lige en mail fra mig senere. Tak tak :-)

   Slet
 5. Kan du fortælle lidt om nr 18? hvis ikke det er solgt.
  Jeg leder lidt efter noget grå garn til ben-varmere til en veninde.
  Det ser dog lidt groft ud eller ser jeg forkert????????

  SvarSlet
  Svar
  1. Godmorgen Jeanette :-) Garnet er solgt allerede til Maja-Louise. Det hedder Kauni lace som sagt, og slet ikke egnet til benvarmere, da tråden er tyyyynd og beregnet til blonde sjaler eller osm følgetråd med noget andet. Et par benvarmere kræver et lidt tykkere garn. Hvad med nummer 16? Det er super lækker Merino. Håndfarvet og blødt at røre ved. Det strikkes på en pind 4 - 5 og egner sig godt til både sjal, vanter, benvarmere og den slags. Knus

   Slet
  2. Du lokker... jeg har dog lovet min veninde at de skal være koksgrå... Hvis du har nogen gode ideer eller råd så tager jeg gerne imod. :D

   Slet
 6. Jeg vil gerne købe nr. 5, 9, 10 og 15 . Hvis du ikke får solgt nr. 3 vil jeg også gerne byde på det. Sender mail.

  SvarSlet
  Svar
  1. Godmorgen Trunte og tusind tak. 5-10 og 15 er dit og nej, der er ikke noget bud endnu på nummer tre, men se lige den kommentar jeg har skrevet til Lykke. Der står lidt mere om det :-)

   Slet
  2. Nr. 9, er den med også?

   Slet
  3. ....har sendt et bud på nr. 3 i stedet for nr. 9...

   Slet
  4. Hej Henriette - jeg har fået dit garn i dag, nr. 4, 5 og 15. Har sendt en mail....

   Slet
 7. Der er bestemt ikkeer noget luksusagtigt over at passe på et par slidte hænder. De skal jo holde mange år endnu, så få dem gjort i stand uden nogen som helst dårlig samvittighed. Det er faktisk et must.
  Mht til tøj - lige bortset fra undertøj altså - kunne du måske forsøge i genbrugsforretninger, i hvert fald når det gælder ting, som kan vaskes. Og så er der også gode tilbud at finde på Nettet. forleden var jeg på Trend Sales og blev ret forbløffet over, hvor lave priserne er der. Desuden er der gode handler at gøre i USA. Og ja, det ville selvfølgelig være bedre at støtte vores eget erhvervsliv, og det gør jeg da også fortrinsvis nu, hvor min økonomi har bedret sig, men hvis man nu ikke har pengene ....... Det er mit indtryk, at prisniveauet er lavere i England, så måske skulle du kigge den vej. Det er jo så let som ingenting at finde frem, hvad man kunne tænke sig ved at google og huske at tilføje uk.
  Jeg ser, at der er rigtig gang i dit garnsalg, så nyd overskuddet med god samvittighed lige meget, hvad du bruger det til.
  Kh Jytte
  www.daishknitdesign.com

  SvarSlet
  Svar
  1. P.S. Som sædvanlig var jeg lidt for hurtig i vendingen. At handle i USA er ikke et råd, du kan bruge til noget, for man må kun indføre toldfrit for 80 kr, og toldvæsenet er blevet ret nidkært samtidig med, at Post Danmark opkræver 160 kr, tror jeg, det er, bare for at skrive og meddele en, at der ligger en pakke til fortoldning.

   Slet
  2. Tak for tip Jytte. Trendsales har jeg ikke helt turdet kaste mig ud i, da jeg ikke kan hitte ud af hvordan man gør. Det virker meget uoverskueligt på mig, men måske jeg skulle forsøge alligevel :-) Knuus

   Slet
  3. Du kan da sikkert få en af Sødhjælperne til at bistå dig.

   Slet
  4. Det samme gælder for Kina. Og ofte lever deres syede leveringer slet ikke op til hvad der er vist på billedet selvom det koster. Taler af erfaring - så det kan bestemt ikke anbefales.

   Slet
  5. De kan nu også godt i Kina, Anonym. Det er bare et spørgsmål om hvor meget man vil betale. Jeg køber af og til tøj i USA, når jeg er på besøg hos min datter. Derovre kan man jo næsten ikke få noget, som ikke er lavet i Kina, og mht materialer og forarbejdning er kvalitet kun et spørgsmål om, hvor meget man vil betale - og stadigvæk en del billigere end det, vi ser på det europæiske inklusive det danske marked. De er faktisk dygtige kineserne, når de får lov.
   Jytte
   www.danishknitdesign.com

   Slet
  6. Jeg taler om flere Etsy shops - det er dem, jeg har erfaring med.

   Slet
 8. Har du nr 3 Noro garnet, hvad forventer du prisen er?
  mvh Else Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Else Marie :-) Tjaaa... minimum 150 kr havde jeg nok håbet på.. :)

   Slet
  2. OG:: hov, for nu har jeg fået solgt garnet. Fik et bud her til morgen på 300 kr. Det kan jeg ikke sige nej til :)

   Slet