31 januar 2016

Hold da lige på hat og briller!

 

 

 

 

2016-01-31 08.42.45

Forberedt var jeg måske nok, men jeg må alligevel sige, at jeg blev taget med bukserne nede så at sige, da jeg i nat vågnede fordi huset var på vej til at lette. HOLD nu op, hvor har det været et uvejr. Ingen tvivl om, at jeg er glad for at bo i sikkerhed nu, for med de mængder regn vi har fået her, er køkkenet i Vestergade med garanti ved at drunkne.

 

Jeg glæder mig enormt over, at det ikke længere er mit problem, men jeg er omvendt trist på den nye lejers vegne. Det er en ung mand, som flyttede ind kun “ti minutter” efter at jeg havde forladt matriklen, og indtil videre er der ikke foretaget reperationer af mit gamle hus. Selvom jeg er videre, tænker jeg da alligevel på, hvad jeg har efterladt. Jeg øver mig i ikke at tage andres problemer ind, og af samme grund har jeg holdt lav profil, efter at have hilst på mine nye naboer på den anden side ad gaden. DET hus er nemlig også ejet af min forrige udlejer, og helt i tråd med mig, bokser de med vand, fugt, punkterede vinduer og utætheder. Jeg blev så ked af det, da kvinden med optimisme og fortrøstning fortalte mig om, hvordan de var blevet lovet nye vinduer i hele hytten og udbedring af alt muligt andet, i samme uge som de var flyttet ind, for hvad gør man egentlig?

 

Jeg er blevet rådet til ikke at involvere mig og dele mine bitre erfaringer, fordi jeg skal til at finde mit eget ståsted og overskud igen. Det vil heller ikke være særligt rart, at skulle være den som tager pippet fra dem, men jeg har det faktisk ret skidt med at vide, hvilke drejning deres tilværelse kan tage i et usundt og slidt hus og med en udlejer som ikke overholder sine løfter. Hvor går grænsen egentlig? Mellem at blande sig og at holde sig tilbage?

 

Ville jeg selv have ønsket information i sin tid?

 

 

****************

 

2016-01-30 11.48.38

Det har været en våd og stomfuld nat. Kattene og jeg holder søndag i fin stil. De slumrer videre og jeg slapper af. Jeg bagte knækbrød i går og fik endda soigneret alle mine pelargonier, foruden lidt andet dimseri, så søndag kan bare komme an. Dog… den opskrift jeg fandt på nettet på knækkene var bare ikke god, og hele herligheden ligger nu i skraldespanden! Måske det bare er mig, men de blev ALT ALT for salte. Der er angivet to teskefulde til en portion, og jeg studsede faktisk lidt over det, for jeg synes ikke at kunne huske den mængde, men jeg tænkte at det måtte være mig som huskede forkert. Af det kan man lære at lytte til sin fornemmelse.. Knækbrød hjemmebagt smager dejligt, men de skal ikke være en erstatning for franske kartofler. Jeg bagte ovenikøbet to portioner.. totalt ærgeligt. De er nemlig fyldt med en mindre “opsparing” af gode (og kostbare) sager, som feks mandelmel, peacannødder, dadler, vaniliesyltede svesker og ristet økologisk kokos til de lidt kageagtige knæk, og masser af økologiske frø og gryn i de almindelige. Det er noget jeg har gået og samlet over tid når der har været penge tilovers og nu, ja nu ligger hele herligheden på bunden af skraldespanden. Uspiselige og dejligt duftende. ØV!

2016-01-30 13.06.11

 

Når det er sagt, så er det ellers super igen at have plads..

2016-01-30 12.33.22

… til computer med opskriften og netradio feks. Jeg skal stadig lige finde mig selv derude, men øvelse gør mester, så jeg ender vel med at gå i lag med kager og fondanter en dag HA!

12 kommentarer:

 1. Det ser altså for rodet ud med kogebøger i vinrummene! (Som i øvrigt minder lidt om garnhylder i en -butik). Hvad med at smide alt dit kønne bomuldsgarn derned?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis nu Henriette godt kan lide dem der?
   I øvrigt er køkkenet da et ret upraktisk sted at opbevare garn..

   Slet
  2. Øh? Garn i køkkenet???

   Slet
  3. Ikke noget garn i køkkenet nej :-) Jeg synes hylderne egner sig fint til bøger og lad mig så lige minde om at jeg liiiige er flyttet ind.. det er vel nærmest kun reolerne i stuen som ser pæne ud nu. Resten af mit indbo er stadig bare kastet på hylderne for at slippe for flyttekasserne. Jeg har (selvom det måske ser anderledes ud ) ikke meget overskud, så det kommer til at tage tid før alt ligger som og hvor det skal. Min bageskuffe er første og eneste sted, hvor alt er på plads derude, resten må vente til jeg er i rette humør :-)

   Slet
  4. Efter billederne at dømme er det jo lige så meget opholdsrum som køkken - så garn - jada :-) Jeg formoder, der alligevel bliver røget i hele hytten, og der er brændeovn, så alt håndarbejde skal vel alligevel vaskes, inden det tages i brug :-)

   Slet
 2. Nej, Henriette, det er en super ide at bruge vin hylderne til mad bøger , den ide snupper jeg lige. Søndags knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Joan, jeg drikker jo ikke vin såååå.. :-) Dejligt at du er inspireret

   Slet
 3. Lyder som om du har haft lejet hus hos den lokale udgave af låsby Svendsen -Uf!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har det jo vist sig som tiden er gået desværre :-(

   Slet
 4. Du kan ikke gøre et hak ved den gamle udlejer. Du må bare prise dig lykkelig for at du er kommet væk og endda til sådan et dejligt sted! Det ser lyst og stort og venligt ud. Stort tillykke med det!
  Men de nye lejere bliver jo desværre nok nødt til at få deres egne dårlige erfaringer med udlejer. Det er heldigvis ikke dit problem, og jeg synes helt klart, du skal nyde at være kommet væk.

  SvarSlet
 5. Jeg synes det er både smart og praktisk med dine kogebøger lige der. :)
  Så er de jo lige ved hånden netop det sted du skal bruge dem - nemlig i køkkenet!
  Hvor er det godt, at din boligsituation er så meget bedre nu, end tidligere, med en positiv og ansvarsfuld udlejer - og du fortjener det, om nogen. :)

  SvarSlet