01 februar 2016

Så fik jeg da lige det på plads!

 

 

 

 

En forsjov lille test på nettet har slået fast, at hvis man ikke kender mig, men kun kigger på et foto, ja så er jeg altså 73! Et billede fra 2013 slår derimod fast at jeg er 30 år!!  Ikke at det føles særligt overraskende eller fornærmende, for jeg har længe følt mig som en hundredeårig indvendigt, og synes selv at livet virkelig kan ses på mig nu. Det ved jeg godt at jeg har skrevet om før, og også fået læst og påskrevet, at jeg hverken ser værre eller bedre ud end andre middelaldrende, men det er nu i min optik trist at ældes før tid. Den kraftige allergi har tæret på huden ved øjnene og jeg render rundt med poser som ikke vil forsvinde, hvilket absolut er et minus synes jeg. Jeg er forfængelig nok til ikke at gide se mere træt ud end nødvendigt, og sidste års voldsomme angreb har simpelthen sat sig permanent under øjnene, men heldigvis kan man ikke se det særligt tydeligt når jeg har briller på. Visse ting står ikke til at ændre, men havde jeg råd fik jeg det sgu rettet op på med nål og tråd! Jeg er egentlig ikke fan af operative indgreb, ihvertfald ikke på mig selv, men omvendt kan jeg risikere at det bare bliver værre og værre for hver gang jeg har haft en tur i allergikarrusellen, og DET synes jeg er sååååå træls.

 

Her er jeg 73:

IMG_0371

 

.. og her er jeg 30:

IMG_1946

 

Jeg har allerede vist billeder sidste år, af den forandring der har vist sig i mit ansigt. Dengang var det billeder taget med seks-otte års mellemrum, og selvfølgelig sker der ting og sager i fyrrene med så mange års mellemrum, men når nu jeg har besluttet at jeg VIL have et bedre helbred inden jeg om otte måneder fylder rundt, så måske jeg skulle forære mig selv en lettere opfriskning af de hår jeg har tilbage som IKKE er grå. Dog vænnede jeg mig aldrig helt til den mørke brune farve som ellers altid har været min, men mindre kan også gøre det.

 

SÅ altså..

 

Operation gørnogetveddet starter i mit hoved ved mentalt at forsøge at fokusere på et liv som ikkeryger og med bare en smule bedre kost. Igen ved jeg, at jeg har skrevet om det til bevidstløshed, men det er SÅ svært for mig at implementere forandringer. Det kræver fokus, koncentration og stålsathed, tre programmer som slet ikke er kodet ind på harddisken, og hver gang jeg forsøger sker der et eller andet, som får de tre kodeord til at slettes på sekunder, og så er jeg ligeså spejlblank igen.

 

 

 

*********************************

 

 

2016-01-31 08.43.42

Den første dag i februar har jeg lavet nul og en fis, og sovet lidt. Og nå jo så har jeg da forresten fået bælget alle de tørrede frøstande, som jeg har gemt fra sidste års ærteblomster. Hvilken bedrift HA!

8 kommentarer:

 1. Altså.. I min optik - ikk´- Der har 73årige mange flere rynker. Så du må være en ualmindelig hot 73årig.
  Jeg siger det bare :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Og det har du sgu ret i Pernille TAK :-)

   Slet
 2. Da jeg fyldte 50 stoppede jeg med at farve mit hår. Skønt at slippe for udvoksninger og kemikalier. Faktisk valgte jeg, at acceptere at jeg nu definitivt var passeret den alder, hvor ingen lægger mærke til mig. Jeg er en grå, buttet, ældre dame der bare ER. Det passer mig fint.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Helle, jeg synes det er super sejt at du er så afklaret,men der er jeg som du nok har opdaget slet slet ikke. Jeg kan næsten ikke acceptere tingende som de er. Ved godt det er fjollet, men ikke desto mindre. Det er en konflikt som slider i mig hver dag, for på den ene side orker jeg jo ikke at være på længere, men på den anden side gør det virkelig ondt at være usynlig.

   Slet
 3. Og jeg ønsker bare at mit hår ville blive flot gråt..men der er kun lidt i siderne..øv..;-)
  Jeg er jo lyshåret fra naturens side..men fik lyse striber i da det begyndte at mørkne lidt.
  De sidste 2 år har jeg ikke gjort noget med håret..ladt det vokse meget langt..MEN nu kan jeg ikke holde mig selv ud mere så frisøren får besøg af mig denne måned..lol...og der skal godt med striber i.
  Helt sikkert at du vil føle dig meget bedre tilpas hvis du giver det lidt farve..det klæder dig så godt.
  Jeg er jo en gammel kone på 67 år..godt rund i det..men det er en fordel for så glattes rynkerne jo ud..;-)
  Ja i min alder er man nødt til at have humor og grine lidt når man ser sig selv i spejlet..det hjælper lidt..:-)

  Knus fra Lisbeth

  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja uha, hvis jeg tabte mig radikalt, ville det sgu nok bare gøre det hele meget værre haha. Jeg har masser af selvironi, men derfor er det svært alligevel Lisbeth :-)

   Slet
 4. Kære Henriette

  Du kan tro, jeg forstår dig. Jeg hader også den visuelle forandring, der sker med mig, i takt med alder og sygdom tager deres bid af kagen. Og når det er sagt, er jeg faktisk heldig, for jeg har ikke ret mange rynker. Men når man, også som du, har været en superflot pige, så er forfaldet måske endnu mere synligt for en selv. Der er ting, vi kan gøre, og det må vi så prøve. F.eks. er en forskel jo brillerne og hårfarven og de to ting gør meget alene. Og dem kan du jo gøre noget ved. Allergien kan du jo heller ikke sidde overhørigt - hvad skete der med udredning af det?


  Vi kan på grund af vores økonomi og situation ikke ty til nål og tråd - det vil for mig ihvertfald kræve lang opsparing og i få tilfælde kan det være jeg tyr til det på et tidspunkt. Hvis det overhovedet er muligt, tror jeg, at jeg gør det. Vi må prøve at få det bedste ud af det, livet giver os også i dette, men tro mig, jeg forstår dig på alle punkter. Heldigvis er du en smuk og varm kvinde både på ydersiden og indersiden i alle der kender digs øjne. Knus fra mig

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er faktisk ret rart at høre, at der er andre som har det på samme måde Deborah. Tak for det :-)

   Slet