14 juni 2009

Cyklus

Min kvindelige cyklus driller..

Det kommer jo ikke just som en overraskelse, at min krop går nye tider i møde, i en eller anden (måske) nær fremtid. Det er bare ikke noget jeg ser frem til, for hele vejen igennem min karriere som kvinde, har jeg bøvlet med visse bivirkninger den berømte ene gang om mdr...

I årevis tog jeg p-piller for at få lidt kontrol med hormonerne. Grådanfald, vanvittige humørsvingninger,oppustet mave og smerter var noget jeg aldrig vidste hvordan ville angribe mig. P-pillerne hjalp til en vis grad, og i dag må jeg erkende at godtnok kan jeg ikke få børn længere,den bekymring er ikke længere en del af mit liv, men efter sterilisationen har jeg virkelig skullet vænne mig til min krops "naturlige" opførsel uden kemisk hjælp.

Kemi er jo desværre allerede en stor del af min hverdag, så det er fint at jeg ikke længere også får hormoner, MEN uden er jeg altså helt magtesløs overfor kroppens rasen. Som en kvinde i begyndelsen af fyrrene, ved jeg jo godt at der måske kommer nye udfordringer hen ad vejen, jeg håber bare at det er noget der er til at have med at gøre. Min mor var vistnok kun plaget af monster hedeture.

Her til morgen vågner jeg op med en vild trang til at bryde ud i gråd. Der er så vidt jeg ved ikke lige noget at tude over, og jeg aner ikke hvad jeg er så ked af. Jeg tænker mig om et øjeblik, og kommer så i tanke om, at det igen er ved DEN! tid. Nogle måneder mærker jeg intet overhovedet til det, andre måneder er den bare helt gal. Sådan en måned er det så åbenbart nu!
Jeg er oppustet og ligner en gravid i femte måned, jeg får igen den upraktiske ide, at jeg burde flytte fra hele familien og bare grave mig ned som eneboer, det hele er noget skidt, alle er beværlige, jeg får tårer i øjnene ved det mindste problem.. og så videre OG SÅ VIDERE.

Det er den rene ynk. Og går det som der plejer, kan det tage op til ti dage før jeg går i udbrud. SUK


Jeg har udsendt en advarsel til alle implicerede parter og de ved nu at jeg som en anden kat skal stryges med hårene..
Lykken er at være kvinde!


Hvordan fungerer alle i kvindelige bloggere? Eller er det for intimt at spørge om? I så fald glem jeg spurgte. ;-)

12 kommentarer:

 1. Din stakkel :-(
  Det kunne være dejligt at leve i en kultur, hvor man som kvinde kunne trække sig helt tilbage , i de dage, hvis det var det man havde brug for.
  Men vi lever i en effektiv kultur, hvor alle skal være på, yde noget - ALTID !
  Jeg har heldigvis aldrig lidt af pms, smerter eller andet. Men " kun" af meget , meget , meget kraftige og langvarige blødninger- derfor blev jeg anbefalet, at få fjernet min livmoder.. Så nu skal jeg så vende mig til det... Knus og god bedring :-)

  SvarSlet
 2. Det er utroligt almindeligt, det du fortæller om, men det hjælper jo ikke dig. Jeg er meget til naturmetoder i den retning, prøv at se hvad Carsten Vagn-Hansen skriver om PMS: http://www.dsgnet.dk/Sites/artsym/PREMENSY.asp
  Da jeg var helt ung, havde jeg også de problemer, men det holdt op helt af sig selv.

  Klem :-)

  SvarSlet
 3. Jeg ser også 'dine problemer' som en naturlighed. Jeg har altid haft en meget kort cyklus med kun 21 dage mellem hver menses, men jeg har været glad, fordi alt fungere som det skal - også selvom jeg er 48½ år. Min mor fik fjernet sin livmoder pga. kræft, da hun var 30 år gammel og netop havde fået min mindste bror. Tanken om det er måske en af årsagerne til, at jeg fejrer min 'kvindelighed' hver måned med glæde.

  Kærlige hilsner fra engen ;-)))

  SvarSlet
 4. Det med hedeture, har jeg kun mærket lidt til, jeg fik fjernet æggestokke og livmoder, og fik at vide, at jeg gerne måtte få homoner, men det fravalgte jeg, og er sluppet rimelig godt igennem det, men jeg ved, at der var nogle af mine veninder der tog et naturpræparat, du kan se her
  http://www.orientalcare.dk/default.asp?vis=butik&n=2&virkning=33&image1.x=16&image1.y=7
  Det hjalp dem virkelig.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 5. Ja nu prøver jeg for 10. gang i dag :)

  SvarSlet
 6. Okay se det var lykkens gang.

  Min krop har også altid spillet mig mange puds når jeg har skulle have mine månedlige ture. Jeg har altid haft så monster ondt, at jeg mere har haft lyst til at kravle end gå.

  Nu hvor jeg er i 40 erne har jeg tænkt at nu måtte det da snart være slut, jeg har lidt set frem til overgangsalderen, men der er ikke sket en noget endnu :)

  Jeg syntes tilgengæld aldrig at mine homoner har været særlig meget påvirket, så mit humør er som det plejer selv når det gør mest ondt i de nedre regioner.

  Knus og god aften

  SvarSlet
 7. Hej Miri og tusind tak for dit svar. Set i det lys bør jeg måske alligevel være positv, for det underlige er så, at jeg modsat dig, stort set aldrig har blødt ret meget. Det er faktisk kun to dage, og så lidt at jeg ikke rigtigt tænker over det. Det er perioden op til, der er ond!

  Jeg håber at du nu får fred i kroppen efter operationen. Det må være på tide :-)

  God aften til dig og knus

  SvarSlet
 8. Hej Madame. Jeg kigger på linket og ser hvad der står. Tak for det.

  Jeg vil også lige sige,at det blev meget bedre efter min første fødsel, hvilket jo også er ret almindeligt. Før det, var smerterne meget meget værre. Kroppen forandrer sig efterhånde som vi går gennem faserne i livet. :-)

  Mange knus og god aften til dig.

  SvarSlet
 9. Hej Jeanette Mariae.

  St i det lys kan jeg godt forstå dig, men at fejre det kommer jeg aldrig til. Dertil syntes jeg der er for meget bøvl og brok forbundet med perioden op til.
  Jeg er så glad for at høre fra jer alle, for det er godt bare at "sparre" lidt om tingene en gang i mellem :-)

  Rigtig god aften til dig på engen.;)

  SvarSlet
 10. Hej Vibeke og også tak til dig fordi du gad komme med din erfaring.
  Dit link vil jeg også kigge på, og tak for det.

  Det glæder mig at læse at du er kommet godt og nemt igennem forløbet efter operationen. Det er skønt. :)

  Knus
  Henriette

  SvarSlet
 11. Heeeej Pernille og juhu fordi du ku. :-)

  Jeg kan godt forstå at du ser frem til at det begynder at drosle af, igen er vi alle forskellige, for som jeg skrev længere oppe er selve menses det mindste problem. Tak fordi også du delte lidt, det gavner mit humør. :)

  Fandt du dine bukke??

  God aften til dig og knus
  Henriette

  SvarSlet
 12. Kære Henriette

  Jeg har kæmpet med voldsomme smerter og kraftige blødninger siden jeg var teenager. Det kostede 1-2 sygedage om måneden. Men ikke mere :-)

  For 4 år siden fik jeg en hormonspiral og har været uden ubehag siden. Ingen blødning og kun svage kramper en dag om måneden. Hurra, den var bestemt sine 1300 kr værd. Den har ændret mit liv til det bedre og jeg skal helt sikkert ha´en ny når den er 'færdig' i august 2010. Humøret er også bedre, ikke de store PMS-udsving. Så det kan jeg bestemt kun anbefale :-)

  Knus
  Malou

  SvarSlet