01 marts 2010

Årets første aftenild og Frk Tusindfryd


Sønnike har foreviget årets første røde aftenhimmel her i Vanløse. Ikke skarpt er det, men alligevel tydeligt nok til at vække drømme om milde forårsaftener, i en ikke så fjern fremtid :)


En anden ting der også ligger inden for rækkevidde er Frk Tusindfryd:Et nøgle med bundfarver og et nøgle med blomsterfarver er nu klar.


Jeg har efter at have læst og set mange forslag til metoder, valgt at vinde op og så strikke trådene med ind, ved farveskift i de to bundter. Det er jeg allerede ferm til, så jeg er ved godt mod. Endnu..

Jeg har også for mit eget overbliks skyld, lavet mig en mappe med fremgangsmetoder og billeder i. Det er print af de forskellige steder jeg har fundet frem til, hvor andre strikkere har været igang med denne form for strik. Jeg kan også lige her og med det samme love, at jeg ikke bruger det til andet end mig selv. Det har jeg gjort fordi jeg ikke gider sidde med computeren tændt hele tiden, når jeg er igang med sjalet. Jeg har efterhånden fundet ud af, at jeg er længe om at huske de forskellige trin og masker, så indtil det sitter fast, er jeg nødt til hele tiden at kunne læse, og tælle mig frem på papir.

Dominosjalet som jeg jo er igang med nummer to af, består af to mønstre og især det ene kunne jeg bare ikke huske, og først da jeg havde strikket den firkant 12-14 gange så jeg lyset. Lige pludselig gik det op for mig, hvad tråden i det var, og nu kan jeg det i søvne. Derfor er jeg også bevidst om, at der kommer til at gå tid, inden jeg forstår humlen ved dette hersens mønsterstrik og flere tråde og og og...

Jeg er ikke slået hjem endnu og glæder mig til at gå igang. Jeg skal være frisk og klar i blikket så det bliver lige når det bliver. Ikke før. Indtil da er det også en nydelse bare at kaste et blik på de to nøgler, der nu står her ved siden af mig og venter. Bløde og dejlige at røre ved er de :)


Jeg har i dag haft blæreav, en helt klar følge af den kolde tur i aftes foran bilen, i stedet for inde i den. Jeg var ikke klædt på til udesjov, så jeg har drukket masser af vand, og ellers været pakket godt ind for at holde underlivet varmt. Jeg ved at det hjælper, og så håber jeg bare at det ikke bliver værre. Jeg hoster som en anden olding, men ellers mærker jeg intet til sidste uges forkølelsesting. Heldigvis

6 kommentarer:

 1. Rigtig god bedring og held og lykke med strikkeriet ;-)

  SvarSlet
 2. Ja, en aftenrød himmel er bare så smuk. Vi har heldigvis en del af dem heroppe ved Vesterhavet, og i aften var den ekstra smuk - rød og lys ud over havet og mørke, ja næsten sort himmel og skyer ind over land.

  Spændende strik du har gang i - håber at du snart er frisk igen.

  SvarSlet
 3. Sikke en flot rødmende aftenhimmel. Jeg synes, det er et skønt billede, Rasmus har taget.

  Jeg glæder mig virkelig til at se de færdige resultater på begge din projekter. De ser superskønne ud ;-)

  SvarSlet
 4. Godmorgen Helle og mange tak skal du have :)

  SvarSlet
 5. Godmorgen Marianne, åh ja Vesterhavet.. Der kan jeg forestille mig at det må have været et herligt syn :)

  Tak skal du have og dejlig dag til dig :)

  SvarSlet
 6. Godmorgen Jeanette Mariae. Ja han fangede ihvertfald den rette stemning ;) Han skal nok lære teknikken med tiden.

  Jeg er også lidt spændt på hvordan det ender med projekt sjal-i-blomst )

  Rigtig god dag på engen
  Knus

  SvarSlet