23 marts 2010

Lidt om strik ( eller en masse faktisk )

SNC18014_resize

Jeg har lige modtaget dette fine mellemværk fra England. Det har været en tur om Bath, men egentlig ligger dets oprindelse mange mange år tilbage i tiden. Min mormor har nemlig lavet det i sin pureste ungdom. Det er meget velbevaret, stivet og jeg ved ikke hvad. Om jeg får syet det til noget er usikkert, men jeg ved at det skal pynte her hos mig. Lige nu hænger det som en anden lille klokkestreng på min garnreol, så jeg kan kigge på det hele tiden. Jeg er utroligt glad for det, og så kan jeg jo mindes mormor hver gang jeg ser det.

I Bath er strik også en stor ting, som det forresten er i hele England. Der er blandt mange tilbud et seriøst arrangement som man kan se her, og var det ikke fordi jeg ikke er millionær så tog jeg af sted meddetvuns, eller i hvertfald til maj når det løber af stablen. Man kommer vidt omkring og får set både Bath og omegn, boet på middelalderslot, deltaget i div workshops og meget meget mere. I det hele taget er det vildt godt arrangeret og virker meget interessant. Som her er der også indtil flere strikkegrupper og strik in’s.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En anden Engelsk ( skotsk ) strikkeinterassant ting, er en avisartikel jeg fik sendt med fra moster. Den omhandler en ung kvinde der på ganske kort tid, har fået en verdensomspændende forretning op at stå, alene ved sine smukke strikkerier. Hun hedder Ysolda Teaque. Jeg har ikke lige hørt om hende før, men det er vist da kun et spørgsmål om tid, før hun vil spøge også her i landet, måske hun allerede gør det? Hendes design er smukt og unikt, og allermest inspireret af 40’ og 50’ernes design.

Hun har sin egen blog hvor man kan følge med i de seneste designs og ideer, på den er også et hav af gratis opskrifter til at downloade. Kig ind til hende, bliv inspireret eller bare underholdt. Forresten har den super effektive unge dame også allerede lavet indtil flere bøger, så man må sige at hun er en driftig kvinde.

k2901713

Jeg selv er sgutte så driftig syntes jeg. Jeg lider af det man kunne kalde “hvanusyndromet”. Hver gang jeg er færdig med et projekt, kan jeg bare ikke finde lige det jeg syntes er rigtigt at gå i gang med. Imidlertid er det sådan at når jeg så er igang med noget, så vrimler det med ting jeg vil i gang med, så i tråd med min hang til systematik og orden, vil jeg nu simpelthen ( og meget forsinket, da andre med garanti har opdaget den fidus for længst..), lave en fortegnelse over to do next. Måske jeg endda allerede har talt om det tidligere, det husker jeg ikke lige, men i allefald så skal det være og det skal være nu!


Jeg vil feks vildt gerne strikke en cardigan, men kan jeg finde en egnet en af slagsen? NIKS nemlig. Enten er opskriften på engelsk, eller den har et totalt indviklet mønster, den er måske i garn jeg ikke lige har liggende ( JO det er skal muligt tro mig ), og sidst men ikke mindst, så kan det være at jeg ikke lige syntes den er mig sån stilmæssigt.

Strømper er stadig på ønskesedlen, ligeså er huer og vanter, men det er vist lidt sent til denne sæson, og så er der alt det andet… HULK det er en stor verden denne strikkefe er havnet i.

Jeg er stadig godt i gang med blonden, men har ikke fået taget et foto endnu. Det beklager jeg meget, men jeg skal nok få det gjort. Måske det hænger lidt sammen med at jeg selv som skrevet den anden dag, syntes det ligner noget værre rod, slet slet ikke det der ligner “noget der ligner” hihi

Slut på strik for nu, jeg vil strikke vil jeg :)

8 kommentarer:

 1. Hej Igen... :o)
  Du spurgte igår hvilken kommune jeg(og yngstedatteren) bor i...Det er såmænd KBH's kommune...og projektet hedder Fontainen eller noget i den retning og holder til ude omkring Nordhavn eller Svanemøllen... Bare en lille update... :o)
  Knuss og tanker

  SvarSlet
 2. jojo Ysolda er vi mange der kender til. du kan også finde hende på Ravelry under designers. og forresten er det netop nu sæson til at strikke vanter og lignende, fordi du ikke skal bruge dem lige med det samme så kan du tage tid til at spekulere på hvad du vil og måske vælge et design der tager lidt længere tid.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 3. Hej Pi Andrea. Ih tusind tak, det skal jeg da lige undersøge mere om.

  Knus og sov rigtigt godt :)

  SvarSlet
 4. Du har da helt ret Frida. Det er måske lige det jeg skal, strikke forud for sæson. Jeg har faktisk lige prøvet at søge på hende derinde, men tror du jeg ku finde noget??? Nej. Gad vide hvad jeg gør forkert??

  Tak for det kvikke råd, og sov godt ik.
  Knus Henriette ;)

  SvarSlet
 5. Kære Henriette,

  Jeg kan se at du har brugt billeder fra Ravelry - deriblandt et billede som tilhører min gode veninde. Hun er meget ked af at du har brugt et billede af hende uden hendes tiladelse og uden at du har kontaktet hende via Ravelry. Hun kan ikke læse dansk og synes det var ubehageligt at se sig selv på en "fremmed" side.

  Derudover bør du nok læse lidt om Ravelry-reglerne om at bruge billeder derfra. Alle billeder tilhører de folk som har taget dem af deres egne projekte og lagt dem op, og man skal bede om tilladelse førend man kan bruge billederne på Ravelry, endsige på ens egen blog. Jeg har selv været ude for at folk har henvendt sig for at høre om de måtte vise noget jeg har lavet på deres blog. Jeg har for det meste sagt ja og jeg har været glad for at vide hvem der bruger et billede og i hvilken sammenhæng.

  Håber du kan bruge ovenstående til noget og go' forårshygge!

  Hilsen,
  Karie B.

  SvarSlet
 6. Kære Karie B. Jeg er virkelig så ked af det og vil meget gerne skrive til hende, men da jeg ikke ved hvem hun er på Ravelry, ku jeg så få dig til at skrive til mig på Ravelry og henvise til hende?

  Jeg vidste faktisk ikke at jeg ikke måtte lægge billederne her, og det er da klart at jeg fremover vil spørge om lov først. Jeg vil bestemt ikke gøre noget jeg ikke må, og derfor vil jeg selvfølgelig læse hvordan og hvorledes derinde.

  Tak fordi du gjorde mig opmærksom på det, og jeg ønsker dig en god dag.

  PS: jeg håber altså at du skrive til mig igen, så jeg kan rette fejlen.

  OG så fjerner jeg selvf billederne

  SvarSlet
 7. Hej Henriette, hun er tigerlilith på Ravelry. Tak for at du tog hendes billede ned :) Jeg tror det værste var at hun ikke forstod sproget og ikke vidste i hvilken sammenhæng du skrev om hende.

  Også en god dag til dig :)

  Karie

  SvarSlet
 8. Hej Karie, jeg har skrevet til hende i aftes og jeg takker for at du lige gav mig hendes alias :)

  Nu håber jeg bare at min forklaring og undskylding bliver taget imod ;)

  Fortsat rigtig god forårsdag til dig

  SvarSlet