08 april 2010

Beboermøde

 

Aftenens afdelingsmøde i beboerforeningen var noget af en oplevelse.

Alle der har prøvet at deltage i sådanne møder, vil vide at der aldrig deltager ret mange beboere, at der altid er mindst een der er en belastning og, at det tager en krig at komme igennem de få punkter der er på dagsordenen.

Således også i aftes.

Jeg mindes at have reflekteret over før, i forbindelse med et forældremøde på Rasmus skole, nøjagtigt det samme, og må bare indrømme at jeg ikke har den store tålmodighed med kværulanter..  egentlig ikke særligt taktisk med tanke på, at jeg jo deltog for selv at opnå noget. Men altså vi har denne her ene beboer som om og om og OM igen, blev ved med at rejse sig for at ytre sig. Det skal han i og for sig have lov til, da det er det der er mødets formål, at blive hørt, men der må være en grænse og den grænse nåede jeg så i går halvanden time inde i forløbet.

Tvisten handler om vores vaskerier og et nyinstalleret system der skal gøre det lettere og mere effektivt at bestille vasketider. Generelt forstår jeg godt hans problem, der handler om at han bor lige ovenover et af vaskerierne. Han ikke kun øv’ede lidt over den larm der følger med når centrifuger og tørretublere kører, han brokkede sig regulært over de gener der er en følge af at de kører fra syv morgen til ni aften.

Jeg skal her spare jer for tekniske detaljer, men summa summarum var at både bestyrelse, beboerformand OG ham der er vores daglige kontaktmand i området, lovede at se hvad de kunne gøre ved det, OG at de slog fast at der var enkelte ting de IKKE kunne gøre noget ved, at praktiske og tekniske årsager.

GODT SÅ!

Han blev ved

og ved

og ved

OG VED

OG ved igen

Jeg rakte pænt hånden i vejret og rejste mig som påbudt op.

Forklarede den herre, at jeg bestemt var overbevist om at Mogens IKKE afviste ham fordi han ville genere ham, at vi alle havde hørt den stakkels mand gentage om og om igen, at han nok skulle undersøge mulighederne for en løsning, og at vi nu havde lyttet på ham i halvanden time, OG at jeg godt forstod hans problem, men at jeg IKKE forstod hvad det var HAN ikke forstod, i det budskab der var sagt tydeligt allerede toogfirs gange??

Mon vi kunne komme lidt videre nu?

Jeg ku forstå på “publikum” at mine ord var velvalgte, for der var udpræget støtte til mit forslag om at vi måtte videre…  Som John sagde, så var der vist begejstring over at at nogen endelig rejste sig for at lukke munden på ham. Pheww

Nå, men måske jeg ærgrede mig lidt over bagefter, at jeg sådan kommer til at gøre mig bemærket, for jeg kom jo selv med en sag jeg gerne ville have et positivt udfald på. Nabofjender er så ikke lige det mest praktiske vel..  Men tænk sig, det endte søreme med at der var flertal for at vi nu skal have en urafstemning blandt alle beboerne i vores afd.

01-02-07_1555

Enkelt sagt, må vi have en hund eller må vi ikke?

Bare det at forslaget blev stillet gav anledning til voldsomme følelsesudbrud og jeg skal love for at lige præcis hunde er noget der kan få folk op af stolene. Vi nærmer os rygerdebatterne. Igen..  argumenterne skal jeg spare jeg for, men der var heldigvis flest der gerne ville have den afstemning, hvilket betyder at der nu er større chancer for at det i sidste ende bliver vedtaget at man må holde hund.

Igen..

PHEWWW for en aften.

17 kommentarer:

 1. Kværulanter er forfærdelige.. godt du rejste dig og spændende med urafstemningen.. måske det ender, der hvor du gerne vil hen - jeg krydser fingre :)

  SvarSlet
 2. Det lyder som et helt almindeligt beboermøde - det er da lidt sært at der findes sådan en i enhver forening! Underligt?? Jeg fornemmer at der vil komme endnu et husdyr til bestanden, hvis udfaldet bliver positivt - så jeg krydser også fingre.
  Jeg sidder her med snot, hoste og stadig lidt feber i kroppen - så jeg har meldt afbud til strikke-hygge-aften hos Lidka. ØV ØV og tre gange ØV, men jeg håber I vil hygge jer og sende en lille strikketanke til mig ;0))

  SvarSlet
 3. Kære Pernille, jeg ved jo at også du er klar til at sige noget en gang i mellem, hvis det bliver for meget, og jeg ku bare ikke holde det ud:)

  Jeg krydser også
  Knus

  SvarSlet
 4. Kære Kirsten, nej hvor surt. Rigtig god bedring til dig, jeg selv må også springe over desværre. Min højre arm er gået helt kold og jeg har bare så ondt i den. Nok for meget graveri i jord på altanen og så strikkeriet.. ÆV

  Jeg regner bestemt med at vi ses hos dig til strik in om ikke så længe ik..?

  Kh Henriette

  SvarSlet
 5. Det gør vi da - jeg glæder mig, selvom der ikke kommer så mange. Vi bliver forhåbentlig 8. Jeg fik lige et afbud i dag, men krydser fingre for der ikke er flere der melder fra.

  SvarSlet
 6. HA HA HA HA.. Tak for en rigtig god og rammende beskrivelse af et beboermøde i vores afdeling.
  Hvorfor findes de mennesker alle steder? Vi har mange af dem hos os. Her er det som om, man har paraderne oppe, når man går til beboermøde. Det er brok, utilfredshed og modsigende argumenter over hele linjen. Aldrig bliver der sagt noget positivt. Jeg forstår ikke, hvorfor folk ikke bruger de møder til at mødes, hygge sig sammen og finde ud af løsninger i fællesskab, nu hvor chancen endelig er der.

  SvarSlet
 7. Sikke en omgang typisk møde... :o)
  Jeg krydser fingre for jeres afd. at det bliver muligt at holde hund...her var der bestemt ikke stemning for hverken hunde- eller katte hold... :o(

  SvarSlet
 8. SÅDAN...Godt brølt løve...:-)) håber I får positivt udfald af en for og imod hund-i-lejlighederne-afstemning.
  God dag Henriette

  SvarSlet
 9. Huff... Sådan en kværulerende kollega har jeg. Nøj, hvor det fylder. Godt du fik brølet - og godt du får din afstemning. Krydser fingre for dig og vuffi. ;)
  Altanblog snart med hund...

  KH Frau Putz

  SvarSlet
 10. ....er der allerede en bestemt hund på tale?

  SvarSlet
 11. Hej Kirsten, 8 er et godt tal i mine ører :), men jeg bliver jo også hurtigt træt i større forsamlinger hihi. Mon ikke det alligevel bliver hygsomt? det er jeg sikker på.

  Knus

  SvarSlet
 12. Nette.. lige mine ord. Der ville opnås meget mere er jeg sikker på, med lidt positiv tilgang til tingene.

  Kh og hvordan går det med sønnike?

  SvarSlet
 13. Kære Pi-Andrea.

  Jeg håber alt hvad jeg kan og undrer mig så kun lidt over hvorfor det er noget der kan være så kontroversielt??

  Knus

  SvarSlet
 14. Kære Inge, tak skal du have :) Man må jo nogle gange sætte foden ned ik..

  Jeg håber gør jeg
  Knus

  SvarSlet
 15. Kære Frau Putz. Hi hi nu med hund, nå ja det ender det måske med :)

  Du har ret, det fylder enormt og tager enorme mængder af tid. Tid der kunne bruges til andre debatter også.

  Knus

  SvarSlet
 16. Prophecy, det er der nemlig :)

  En bomuldshund som den på billedet. Det er en rigtig lille cirkushund, glad og fuld af fis. Og så har det også en anden effekt.. når jeg har mine dage, uger eller måneder med trist sind, så tvinger den mig ud i det fri. Nu kan jeg jo have umådeligt svært ved at komme udenfor. SUK

  Godt jeg har min altan :)
  Knus

  SvarSlet
 17. Kender en der har sådan en bomuldshund. den er mega sød og nogenlunde opdraget (not). den tisser på mig når jeg besøger, noget den ikke gør ved nogen andre, gad vide om det er et kompliment ;o) Den er i hvertfald blød og godt tænkt, med at du så SKAL ud. Godt tænkt.

  SvarSlet