11 juli 2010

Sidste ferieuge om hjørnet
SNC10742_resize


Den sidste ferieuge for John er lige om hjørnet og vi skal nyde den i fulde drag og til sidste svedige dråbe. Indtil nu kan ingen, der læser med herinde vist være i tvivl om, at vi har slappet fuldstændigt af, og i et tempo der er så langsomt at det ikke kan være sløvere, uden at vi holder op med at trække vejret :-)

Min trang til at sidde ved computeren har været minimal. Både fordi det simpelthen er for varmt at sidde ved den, men også fordi min hjerne er smeltet. NU har jeg nået grænsen for hvor varmt det må være. Når vi rammer mere end de der 27-28 gr og let vind, så bliver jeg simpelthen skidt tilpas og vandrer hvileløst rundt som en hund i kort snor. Intet sted finder jeg ro, og alt er bare ubehageligt. Værst er det dog at jeg ikke kan strikke som jeg lyster, for garnet varmer mig simpelthen for meget. UFF det er ikke ok nej. De sidste dage har altanen været umulig at opholde sig på, kun tidlig formiddag og meget sen aften. Resten af tiden har jeg kapituleret og tilbragt i husets køligste rum..  soveværelset.SNC10786_resize


Her er dejligt svalt så alt hvad jeg har brug for, for at være glad og fro er stablet op i sengen og jeg selv iført minimal beklædning har så lyttet til bøger, fedtet lidt med først det ene strik og så det andet. Langsomme skridt og ikke meget er det blevet til, men det går fremad med det store varme grønne sjal, som er beregnet på de kolde dage i vintermørket. Min cardigan som jeg begyndte på, er søreme også vokset og jeg er næsten helt tilfreds med den indtil videre. Bølgetæppet får en række mere i ny og næ og så har jeg ellers abstinenser af de helt store fordi jeg i disse sommermdr IKKE har råd til at indkøbe garn.  Kun et lille bitte teeny weeny lækkert bundt er krøbet ind af brevsprækken, men jeg venter med at fortælle om det til senere. Kun kan jeg fortælle at det hedder Watermelon, er super smukt og helt i tråd med sæsonen. Alle tilbudsbreve i min indbakke bliver slettet med hård hånd og kun de allermest fristende får lov at åbenbare farver og fibre for mine øjne.    Det har taget de værste rystelser og jeg tror jeg klarer den til der igen er overskud på kontoen. 

MEN  jeg lover ikke noget. ;)SNC10739_resize
Josefine har lovet at besøge os i morgen, med det ene formål at bage en kæmpe stabel pandekager til os. Jeg mener hun må være fuldstændigt fra snøvsen, for sådan et projekt i denne varme er det rene galimatias, men hende om det. Jeg skal nok være den der napper et par stykker hehe.

Forresten har ferien ikke heeelt været ferie på den ferieagtige måde, for Johns arbejdsplads har haft bud efter ham hele tre gange i de sidste to uger. Første uge var han afsted i næsten en hel dag, og denne uge var tirsdag og onsdag også arbejdsdage. Jeg var solidarisk og tog med tirsdag. Helt til Kalundborg gik turen, så vi stod tidligt op, jeg pakkede strik og drikkevand, og så tog vi turen derned sammen. Flettede fingre undervejs og lyttede til P3’s sommerradio. Som når vi kører julegaver i decembar var det dødhyggeligt og de timer han ordnede den lokale banks airconditionanlæg vandrede jeg en tur på byens strøg. Jeg tog faktisk også flere billeder, men tror i jeg kan finde dem??  NIKS!  De er væk og borte et eller andet sted i space. Der var ellers både billeder af vand og by sku jeg hilse og sige :-)

Jeg styrede direkt mod byens eneste garnforhandler, snoldede for en rund 100 kr seddel, og derefter fandt jeg et toilet og en smuk broderet pude til 30 kr i byens genbrugs. Selve byens butiksstrøg er i en sørgelig forfatning, og mange mange lokaler stod gabende tomme. Næsten ingen mennesker var der, og det virkede helt forkert på sådan en sommerdag, der normalt er fuld af liv og med både lokale og turister i gaderne.  Trist syntes jeg det er.  Butikken med garn blev styret af en utroligt flink og sød dame, der var både snakkesalig og serviceminded. Jeg gik glad derfra med lidt mere bomuld til mit tæppe, og et par opskrifter til at drømme om.


SNC10727_resize SNC10732_resize

Jeg har været et smut omkring Frederiksberg for endnu engang at få bekræftet en omgang blærebetændelse!  Jeg har lovet højt og helligt IKKE at udsætte mit underliv for træk og så ellers drikke mere vand end jeg gør allerede. Skvulp siger jeg bare..


SNC10733_resize
Jeg elsker den bydel og tog afsted i god tid til, at sidde på Frederiksberg Alle’s runddel med lidt strik og en kage fra den bedste bager i byen.  Man er vel kvinde for lidt forkælelse..


Det var vist ugens højdepunkter og jeg håber så bare at der ikke er mere arbejde til kæresten resten af ferien. Eneste + er at det skæpper godt i pengekassen med sådan en omgang feriearbejde..  HEHE  (  = mere garn til mig måske??   ) Jeg håber at alle I søde bloggere derude også har en dejlig sommer og, at de af jer hvis ferie er igang, også nyder den i fulde drag. Min er ihvertfald den bedste jeg har haft i flere år.. :-)))


SNC10426_resize


Rigtig god weekend, jeg vender tilbage for fuld kraft om en uges tid, men mon ikke jeg også lige kigger forbi en kort stund inden da?  

Det gør jeg sgu nok ;-)

6 kommentarer:

 1. Hej Henriette!
  Nyd jeres sidste ferieuge og husk tranbærjuice er godt at drikke ved blærebetændelse :-)
  Vi har ikke holdt ferie endnu, men på fredag sker det endelig.
  Hvor er din terasse fin.
  Knus.

  SvarSlet
 2. Så godt å lese at du har hatt en så fin ferie og verdens beste kjæreste :)Vi har det godt og varmt her i nord også, men den hetebølgen dere har har vi nok ikke merket enda. Så smuk din altan har blitt, den ser jo ut som en oase. Lite penger til garn kjenner vi alle til, men selv et lite nøste er jo en opplevelse i tørketider he he. Nå har jeg akkurat startet min ferie og har 3 uker igjen. Ahhh. Fortsetter selvfølgelig å lese med deg fremover, gleder meg allerede til neste lesestund med deg.
  Knus

  SvarSlet
 3. Kære Henriette, Hvor er det skønt at læse om din ferie. Ja det er blevet rigtig varmt - dog er temperaturen noget bedre i dag synes jeg - luften er mere frisk her efter at det tordnede og regnede i morgen. Nu kommer solen snart frem kan jeg se ;) Nyd den sidste ferieuge - håber John får lov at holde helt fri. Knus og god søndag.

  SvarSlet
 4. Ja man smelter foran computeren, det nytter ikke noget. Billederne fra Frederiksberg Sct. Thomas' plads er smukke, det er et sted, som har pondus og charme. Mærkeligt at det fattigste Vesterbro lå for enden af Frederiksberg Alle og havde navne som "Öhlenschlægersgade" og "West-end". Fantastisk bydel! Smukkere nu end dengang.

  Nu vil jeg lige afsløre at når temperaturen kommer op over 28grader, så får jeg udslet - men det hjælper at gå i vandet eller bare tage douche (dusch? hvordan staver man til det?) og let lotion; lægen siger at det faktisk er en svamp, som nogle menneskers immunsystem ikke gør noget ved (den er ikke farlig).

  Nyd den sidste ferieuge! Knus herfra :-)

  SvarSlet
 5. Hej Henriette, kender godt den der med varmen, vi har endda et "par" grader oven i (30º forleden - om natten!) Så tror jeg heller ikke at det er meningen at man skal lave ret meget ;-D
  Godt at du tænker på at drikke nok og sikke en fin menu til jeres maresvin ;-)

  SvarSlet
 6. love your little city garden

  SvarSlet