01 september 2010

??? !! ( Mit ansigtsudtryk lige nu )

 

 

Hoptimister har generelt et bedre helbred end pessimister.

Er det ikke sådan det er?  Jo, det er jeg selv sikker på og jeg har længe haft en lille stemme indvendigt, der gør mig opmærksom på at Rigets tilstand, som i mit helbred, er min egen skyld. Om og om igen er det blevet sagt til mig at netop min psyke er indirekte årsag til, hovedpine, infektion i tandkød og mave/rygsmerter.

Mit besøg hos gynækologen idag har gjort mig noget eftertænksom. I det hele taget var det en underlig oplevelse, selvom manden selv var flink nok.

Jeg ankommer og får med det samme at vide, at min tid er 45 min forsinket. Det er jeg lidt ærgelig over, for i løbet af dagen har jeg fået det værre og smerterne i underlivet sidder nu og gnaver så meget at jeg har svært ved at sidde ordentligt, og jeg er træt i hovedet. Tre kvarter ret op og ned i en hård stol, er ikke lige på hitlisten, men den søde sekretær får mig overtalt til at blive og vente på en briks, hvor jeg kan slumre imens.

Da det bliver min tur, er venteværelset efterhånden fyldt op med kvinder unge som gamle, og jeg føler mig en smule stresset i bevidstheden om at jeg optager tid. Ind kommer jeg og lægen er som sagt venlig nok, men han taler i et tempo der får hele min hjerne til at gå i hi, jeg kan simpelthen ikke følge med. Effektivt går han i gang med et hav af spørgsmål, som alle kræver at jeg liiiige tænker, men tempoet får mig til at gå helt i baglås. På briksen bliver jeg undersøgt og han fortæller fint nok om hvad vi ser og hvad vi IKKE ser, altimens jeg prøver ikke at skrige højt, fordi han rammer lige der hvor det gør allermest ondt..

Tilbage i stolen erklærer han så, at det bestemt IKKE er endometriose!!

Lad mig lige sige her, at jeg selvfølgelig syntes det er vildt skønt at høre. At det ikke er en kronisk og grim lidelse, MEN hans konklusion kommer helt bag på mig. I den sidste måned har jeg forsøgt at indstille mig på, at smerter og besvær vil være en del af hverdagen fremover, og nu hører jeg ham sige at det er min egen skyld fordi..

Hans diagnose lyder på bækkenmyoser, forårsaget af min psyke og min tilværelse..

Behandling:

“Gå dig en tur rundt om søen, oplev det smukke i livet og prøv at spænde af.”

Ved de ord begyndte jeg at tude. Jeg som har så svært ved at komme ud! Jeg har vildt svært ved at forholde mig til, at jeg selv er årsag til de smerter, der har fået mig til at ligge sammenkrummet og klynket som en hund, nogle gange i hele dage ad gangen. Jeg skal også lige have på plads i mit hoved, at de smerter som altså rammer helt i plet med symptomerne på endometriose, IKKE er det.

Læger altså…

19 kommentarer:

 1. Altså !!!! Sikken en dag !!!

  Ønsker dig en rolig nat uden smerter !

  SvarSlet
 2. Hm... han lyder bekendt - holder han til på Godthåbsvej?
  God bedring...

  SvarSlet
 3. hm, tror jeg ville bestille en tid hos en anden læge der har bedre kommunikationsevner.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 4. Jeg siger også: få en second opinion. Bare for at være sikker!

  SvarSlet
 5. Godmorgen Jule mig:-)

  Ja den var sågu da interessant!! Hmmm
  Jeg har sovet ok og håber at i dag bliver bedre. jeg har ting at nå nemlig så

  Kh og god dag til dig
  Henriette :)

  SvarSlet
 6. Godmorgen Linda.
  GUD er der flere af ham?? Nej ham her holder til på Peter Bangsvej..

  Tak og rigtig god dag
  Kh Henriette :-)

  SvarSlet
 7. Godmorgen Frida.

  Det er også min tanke, så jeg må nok tage en tur mere. ØV

  Tak og god dag til dig :-)
  Kh Henriette

  SvarSlet
 8. Godmorgen Dragonfly.

  Ja, I har nok ret, og jeg har selv fornemmelse af at det ville være en god ide.

  Tak også til dig og ha' en god dag :-)
  Kh Henriette

  SvarSlet
 9. Kære Henriette,
  Lige nu gad jeg godt banke på din dør og hanke op i dig og en kurv med kaffe og gå en tur rundt om Damhussøen med dig.

  Og ja, du skal da lige besøge en læge mere, bare for at være sikker...

  Et kæmpe kram fra
  mette,
  der godt ved, hvor fandens (undskyld) svært det er, at komme ud.

  SvarSlet
 10. Hej Henriette,
  Jeg er lige nødt til at spørge dig om, hvem der undersøgte dig under Jørgens ferie? Var det ham, der har konsultation til venstre for Jørgen (med selvportrættet på væggen)?
  Mange hilsner Julie

  SvarSlet
 11. Hejsa, vil blot fortælle, at jeg har endometriose og haft det hele mit liv. Det er en meget "overset" sygdom og hos mig blev den først opdaget i forbindelse med barnløshed. Efter min erfaring, så skal man gå ind med en kikkert (labaroskopi - staves?) for at se endoen. Alt jeg har læst og fået fortalt af læger er, at man ikke kan se endo udefra eller ved gynækologisk undersøgelse - man skal direkte ind "under huden" med kamera. Derfor forstår jeg ikke, at din gyn kan udelukke endo udfra en alm. gyn. undersøgelse??
  Det sætter jeg faktisk stort spørgsmålstegn ved ;-)
  Jeg håber, du får det bedre - hos mig, var det kun de stærke ibuprofen, som hjalp - (lindrede - tog ikke smerten helt). Jeg var fuldstændig kuldsejlet, når det stod på - kastede op, rystede, havde udover underlivssmerterne også smerter og syre i hofter og ben. Gudskelov blev jeg opereret og har siden ikke haft nogen gener - men er til gengæld også ved at nærme mig overgangsalderen :-D
  Hilsen en medsøster

  SvarSlet
 12. Hej Henriette.
  Okay, godt så... Er der ikke andet du kan gøre? eller hvad?
  Er det en læge du er henvist til måske du skulle prøve en anden specialist, så du har 2 vurderinger.
  Håber du klare dig igennem smerterne.
  Mange knus og kram

  SvarSlet
 13. Ihh Mette, det kunne også være så hyggeligt, men måske en dag.. :-)

  Jeg får også en anden til at chekke, det er helt sikkert nu.

  Tak og mange knus

  SvarSlet
 14. Hej Julie og du hva pokker.. er du synsk eller?? Tænk nu rabler det for mig, for jeg kan slet ikke huske at jeg har talt om hvem min læge er, men det gør nu ikke så meget, for han er god nok. Næhh du det var en ældre herre, ham der har en sekretær med en MEGET høj stemme lige inden for hoveddøren.

  Hyggeligt at du kiggede ind :)
  Kh Henriette

  SvarSlet
 15. Kære Anonyme tusind tak fordi du har givet dit besyv med her. Det gør mig godt at høre at det ikke kun er mig der undrer. Jeg mener.. jeg har netop læst at det IKKE kan spottes uden en kikkert, så jeg troede at jeg skulle have en henvisning eller noget, men istedet fik jeg besked på at holde med at ryge og gå en tur!

  Ja ja, jeg får en anden til at kigge også, selvom at SÅ morsomt er det jo heller ikke at ligge der og sprede ben vel..;)

  Pænt af dig at kigge forbi og velkommen en anden gang.
  Kh Henriette :)

  SvarSlet
 16. Kære Sonnie.

  JOV JOV; for jeg får en second opinion fra en anden læge. Det er jeg simpelthen nødt til, for det virker så underligt.

  Tak skal du have og jo indtil videre er de til at have med at gøre.. smerterne

  Knus Henriette ;)

  SvarSlet
 17. Bare rolig, engang nævnte du hans efternavn her på bloggen, og på min forespørgsel bekræftede du, at det var ham (som jo så har været min læge i de sidste 20 år). Jeg tror, det var engang, hvor du bloggede om, at du havde taget fejl af tidspunktet og vist nok kom for sent til en tid hos Jørgen.

  Hæhæ, ALLE i venteværelset kan ikke undgå at følge med i sekretærens arbejde, det er sgu' lige før, man skal have høreværn på, men hun er altid i et fantastisk humør ;-)

  SvarSlet
 18. NU dæmrer det Julie :-) Je min hukommelse er altså ikke så fantastisk beklager.

  Godt humør ja.. men har du lagt mærke til hendes evne til BÅDE at nævne patienternes navne OG de lidelser de ringer om?? Knap så diskret mener jeg nu nok, men hun er altid venlig og imødekommende det må man lade hende :)

  Tak fordi du skrev igen, og ha' en dejlig aften.
  Knus Henriette :)

  SvarSlet
 19. Det er en alvorlig ting at finde ud af hvad man fejler og selvfølgelig er man nogle gange nødt til at acceptere, at der ikke er nogen grundlæggende god kur. Vi bliver ældre og skroget fungerer dårligere og dårligere.

  Men med hensyn til gynækolog-ting tror jeg at man skal prøve flere, få en second opinion, hold øje med, hvad der sker, prøv at finde ud af hvordan anatomien er. Jeg tror jeg selv skal til at skrive et indlæg på netdoktor eller lign. Man skal forstå at lægens interesse er at hans kur fungerede. Hvis der opstår et andet problem (for mig noget der måske er lige så ubehageligt som tarmslyng) så er lægen ikke så interesseret i at se det i øjnene - det går nok, det er ikke så vigtigt etc. Man må se at komme så langt man kan selv og så bede om hjælp andre steder.

  Det kræver et godt helbred at være syg. Klem!

  SvarSlet