06 april 2012

Sukkeret på hylden

 

 

Siden lørdag har jeg ikke indtaget sukker, slik, kager, chokolade, is, og hvad der ellers kan tænkes at høre ind under kategorien søde sager.

 

Jeg fik simpelthen nok af mig selv, og den tendens jeg har til sukkernarkomani. Det er ikke småting jeg kan køre indenbords på et døgn, og mennesker der ikke spiser sukker generelt, eller har prøvet at være grovspisere, kan nok ikke forholdes sig til HVOR store mængder sødt der kan spises.

 

Jeg ved godt at jeg ikke ligger i den megavoldsomme ende, men hvor på skalaen for voldsukkerspisning jeg ligger kan jeg ikke sige. Kun ved jeg at jeg selv syntes det er for meget, så nu må det være nok. Mine spisevaner har været dumme i årevis, og jeg har i perioder været off sugar, men begynder jeg først kan jeg ikke stoppe op igen, og for tiden har jeg haft et flip  med dajm for eksempel.  Har ikke spist sådan en satan i flere år, men købte så et stykke for en tid siden, og DET var startskuddet til et regulært flip, som varede i flere uger. Fire, fem, seks stykker om dagen har jeg spist, foruden alt det andet der ryger ned i døgnet.

 

Senest har det været dajm, men det kan også være et par pakker småkager feks.

 

Nå, men nu har jeg så droppet sukkeret i lørdags som sagt, og har kun fået en kop mælk med kakao i morges. Jeg orkede ikke kaffe. Jeg syntes ikke det har været voldsomt svært, men jeg måtte bide i græsset da jeg også samtidigt ville droppe smøgerne. DET ku jeg bare ikke.

 

I morgen kommer Josefine og jeg har lovet at bage hendes ynglingskage. Chokoladetærte..  Det er en rigtig syndig en af slagsen, og jeg aner ikke om jeg kan klare duften i bageriet så at sige. Pyhh ha.

 

SNC18167_resize

15 kommentarer:

 1. Godt gået - det er svært! Min bedste ven er blevet Cheasy vanille youghurt med frosne blåbær til at tage aftentrangen. Men jeg er faktisk nået dertil (efter 2 måneder) at jeg slet ikke har lyst til sukker mere og det er temmelig rart at nå dertil!

  SvarSlet
 2. Ej er det rigtigt? Hvor er det bare sejt. Jeg ved jo at det er et spørgsmål om afvendning, så jeg kæmper lige med afvænningen :)
  Jeg vil da lige smutte ud i morgen og købe din metode, det lyder dejligt og friskt.

  Hurra for os ;)

  SvarSlet
 3. sejt! jeg droppede smögerne for et par måneder siden, med hjælp af medicin, kan kun anbefale det. faktisk har det været så nemt så jeg er nærmest flov over ikke at have gjort det for længe siden. men, sukkeret, ja det må jeg altså tænke længere over, det bliver helt sikkert meget vanskeligere.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er det godt gået af dig. Jeg VIL også af med smøgerne, men må ikke få den medicin du taler om, for den kolliderer med det andet jeg tager desværre. Håber dog alligevel i år at kvitte dem på en eller anden måde :)

   Rigtig god påske
   kh Henriette :)

   Slet
 4. Jeg er jo selv sukkerman af de helt store, men synes jeg har fået det lidt nemmere ved at holde den lidt under kontrol. Jeg rørte f.eks ikke sukker i flere måneder, men faldt så i pga jeg opdagede Ben&Jerry is og den psykiske afhængighed er bestemt ikke hverken væk elelr under kontrol. Derfor bruger jeg også meget Cheasy med fiberkost(gul pose fra Rema - sød og meget sund!), og knækbrød med rosiner(ingen smør eller fedtstof!) er jeg også ret gode venner med.
  Og jeg må sige, til min store glæde, at lysten til det hvide sukker/ slik og kager kan jeg faktisk godt kontrollerer - tanken om fornemmelsen i kroppen og munden er mig decideret kvalm og ubehagelig.
  Så jeg falder 'kun' i når jeg ikke kan stå imod B6J's :(((

  Smøgerne var jeg et år om at smide - men har nu været røgfri i ca 1 1/2 år - uden at falde i een eneste gang!
  Et tip jeg kan gi' dig, som var det der virkede for mig var, at jeg gik gradvist ned i styrke ca hver anden/tredje måned, og den sidste pakke jeg købte var på 0,01 = og dét nægtede jeg simpelthen at skulle betale så mange penge for. Det var jo rent til grin.
  Så igen var det den psykiske afhængighed der var den sværeste.
  Men at holde op med at ryge, er ganske enkelt noget af det bedste jeg nogensinde har gjort fo mig selv - og jeg var en MEGET glad og tilfreds ryger! ;)

  Håber du kommer af med dine giftstoffer, for efter jeg ikke får hvidt sukker længere, kan jeg fortælle dig at det har hjulpet helt fantastisk på min nattesøvn, der er blvet dybere og mit tankemylder er knap så kaotisk og bastant...

  Kram og gode tanker
  Zanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej, den metode må jeg da se om jeg kan gøre efter. Det lyder som en mulighed, men ja.. den der psykiske afhængihed er den værste, så hvad jeg skal erstatte med ved jeg ikke..

   Du er så sej at det er lykkedes for dig. Hurra for det og dig :-)

   Rigtig god påske og kh
   Henriette :))

   Slet
 5. Sikken karakterstyrke...også i påsken...;-)
  Her har vi blevet enige om at droppe kuren i påsken...når man er nødt til at tilbringe den indedøre på grund af det dårlige vejr...så skal vi sku hygge os med god mad og søde sager...:-)
  Kampen mod sukkeret starter igen når det bliver hverdag.
  Så tag du et stykke kage eller 2 i morgen sammen med Josefine så kan du jo altid gå tilbage til din antisukkerkur bagefter.

  Fortsat rigtig god påske fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg ved heller ikke hvorfor jeg lige skulle igang nu. EEELSKER påskeæg og deslige, men nu kører jeg på. Kagen smager jeg måske på, men Josefine må tage resten med sig når hun går, ellers er den væk og i min mave inden i morgen hihi.

   Fortsat dejlig og syndig påske
   Kh Henriette :))

   Slet
 6. Jeg er fuld af beundring, det er søreme godt gået - og jeg ved ALT om, hvor svært det er.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og ja.. jeg ved ikke helt hvad jeg har gang i, men jeg holder fast og hænger i. Tak for støtten :-))

   Rigtig god påske
   kh Henriette

   Slet
 7. Det er rigtig svært at holde fingrene fra sukkeret, hvis man er til søde sager. Jeg prøver ihærdigt, og jeg VED, at det bliver godt efterhånden. Man mister lysten til det søde, men det varer lidt. Sådan er det jo i øvrigt også med cigaretter...

  Forrige sommer holdt jeg mig sukkerfri ved hjælp af en bananis (opskrift på min blog et sted) - den var sund og god og dækkede rigeligt behovet. Til gengæld tabte jeg mig seks kilo... Så mon-ikke jeg skal prøve igen? ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mia. Uha bananis lyder heller ikke dumt. Jeg mærker allerede at min krop og min mave har det bedre, så jeg klør på og fortsætter selvom det er svært her i påsken.

   Fortsat dejlig påske og tak
   Kh Henriette :-))

   Slet
 8. Sukkergrise er vi mange af. Det smager så rasende godt i nuet - men det gør så uendelig lidt godt for vores krop og sjæl. Jeg har en kogebog, som hedder "Aldrig mere sukkerkold". Den hjælper med at at holde blodsukkeret stabilt hele af dagen, så man (måske) ikke falder i fælderne. Jeg mener også at have læst om en anden bog, som hjælper med at vænne én af med sukker. Jeg vil tro at du kan finde disse på biblioteket.
  God kamp mod sukkeret... og senere smøgerne.
  P.S. Min version af cacao og flødeskum er ikke mindre syndig end den "almindelige". Min version er bare uden laktose og gør at jeg kan drikken den

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karina.

   DEn bog må jeg vist ha fat i. Det vil være godt med lidt moralsk opbakning og gode råd. Jeg troede at laktosefri betød sukkerfri, så derfor tænkte jeg at det ku du for mig :))

   Slet
  2. Laktose er et "stof" i mælk - som ikke er godt for dem, som er laktoseintolerante. Man kan ikke nedbryde laktosen - og gør at man får det rigtig ubehageligt. Nogle kan blive rigtig syge. Jeg er ifølge tests ikke laktoseintolerant - men min krop reagerer alligevel på mælk og fløde, da indholdet af laktose er meget højt her. Jeg kan sagtens tåle syrnede mælkeprodukter - her er laktoseindholdet lavere!
   Håber du finder bogen - der er meget inspirerende mad i.

   Slet