07 juli 2013

De tre hæklede tæpper har fundet deres ståsted

 

 

 

IMG_5284De tre tæpper jeg har igang, har fundet deres foreløbige plads i stuen. Tre vidt forskellige slags af både udseende og metode, men alle og hver for sig skønne at nørkle på. Det ældste er jo det maritimt stribede, som jeg begyndte på i foråret 2010. Hvert år har jeg tænkt, at netop denne sommer skulle det være færdigt, men så er der jo dukket forhindringer op, og derfor er det ikke ja, .. færdigt endnu.

 

Det grå/brun/blå var oprindeligt til en ven, og blev påbegyndt i 2011. I mellemtiden er det gået som den slags jo gør.. venskabet er gledet naturligt ud, måske fordi vi kom FOR langt fra hinanden med de vanskeligheder jeg har levet med, måske fordi han trods advarsler alligevel blev sur over, hvad sådan et tæppe koster at fremstille. Det blev bestilt i alpaca og merino og skulle være blødt blødt.. Heldigvis passer farverne fint ind når det bliver efterår, så nu beholder jeg det selv for tæpper kan man bare ikke få for mange af.

 

Det sidste og nyeste begyndte jeg på sidste forår. Det var garnet som bestemte at det skulle laves, og det bliver også et vintertæppe. Garnet ligner i et glimt Noro’s palet, men det er billigere og dermed knapt så frådset at hækle tæppe i.

IMG_5285

Nu står de her. Lige til at gribe fat i, når hækletrangen melder sig ( og når jeg igen kan holde på nålen). Jeg skal ikke kunne frasige mig lysten til at påbegynde endnu et, for Ravelry er jo som bekendt et overflødighedshorn af projekter der frister ligeså meget som kagerne hos bageren, og der er nu noget over at nørkle tæpper ik..

 

 

SNC19126_resize

SNC18973_resize

IMG_2831

IMG_0387

Image00216

 

Man kan vist bare konstatere at jeg holder af tæpper hihi

9 kommentarer:

 1. Ja, håndarbejde er kostbart at gi' sig i lag med, når det drejer sig om større projekter.
  Jeg er lige blevet færdig med at lave opskrift til en Fair Isle trøje magen til en, som jeg strikkede til min svigerdatter for et par år siden. Hendes mor vil gerne strikke en til sigselv i størrelse XL. Men som du fremhæver, Henriette: Ordentligt garn er dyrt, og priserne på uld er yderligere steget meget siden 1. januar i år, så nu er jeg spændt på. om den trøje nogensinde bliver strikket. I den størrelse er der immervæk tale om garn til en små 800 kr. Det er jeg ikke sikker på, at Liva har gjort sig klart.

  Dine tæpper er meget fine. Især synes jeg godt om det grå, og jeg kan godt forstå, at det klør i fingrene på dig for at komme i gang. Jeg ved da ikke, hvad jeg skulle stille op med migselv, hvis jeg ikke kunne fatte pindene hver dag.

  Happy Knitting
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 2. P.S. Undskyld min tankeløse bemærkning om fingre, der klør. Det gør dine jo netop ikke. Er du sikker på, at de følelsesløse hænder ikke har noget med medicinering eller mangel på samme at gøre? Min søster lider også periodevis af følelsesløse hænder og fødder, og hos hende skyldes det problemer med binyrerne.
  Jytte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi Jytte, sådan tænker jeg slet ikke, for det KLØR jo netop for at komme igang.. Det er sådan et godt udtryk, og da mine summer kan vi bare sige de summer efter at komme igang ;-)

   Jeg tror nu det skyldes for meget iver i haven, og at jeg har fået noget senebetændelse. Der er eneste kur vistnok bare at IKKE lave noget med armen. En meget svær øvelse.

   Og ja.. en fair isle i rigtig uld koster, men så er det man skal huske sig selv på, at man ikke kan sætte pris på glæden og det færdige produkt, som jo er præcis som man vil ha det, til forskel fra det man kan købe. Der er meget ofte også kunst i..

   Det er vist kun os strikkere, som for det meste ikke vil gå på kompromis hihi

   Tak for din hilsen og god søndag
   Henriette :-)

   Slet
  2. HOV! stavefejl.. det KLØR hihi

   Slet
  3. !!! mit tastatur er i udu.. sorry

   Slet
 3. Jeg har også en stor svaghed for tæpper :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ved jeg du har, og de passer godt ind i dit hjem også :) Så hyggeligt jeg husker det

   Slet
 4. Hvor er de fine! Jeg er helt vild med de farvede - er det kunstgarnet fra hjertegarn? Jeg har nemlig et nøgle der minder meget om, men jeg synes det blev alt for tyndt, da jeg begyndte i går. Jeg kom nemlig til at starte på et nyt tæppe i går aftes selvom jeg er i gang med to allerede ;-) Jeg fandt dog to nøgler regnbuegarn fra Kauni i gemmerne og er i gang. Først med oldemorlapper, men det blev for tyndt synes jeg, så nu hækler jeg nogle i stil med dine. Det bliver så flot!

  Jeg havde meget mere kauni, men da jeg startede blev det alt for sjasket - det er åbenbart ekstra tyndt fandt jeg ud af. Kan ikke helt finde ud af, hvad jeg skal lave af det...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det flerfarvede garn er fra Järbo og hedder fantasi. Kaunien lyder til at være en lacetråd du har liggende, og der ville jeg måske nok bruge det til noget andet, for ikke at skulle bruge så lille en nål, at det bliver et evighedprojekt hihi.

   Der er jo mange smukke muligheder, men ja.. lacetråden ER tynd og man kan dårligt lægge det dobbelt pga farveforløbet.

   Og husk at sige som jeg.. man kan ikke få for mange tæpper, så tre igangværende er helt ok i min bog :))

   Slet