05 april 2015

Af dovenskab vokser kreativitet

 

 

 

 

Sådan som jeg er skruet sammen, ender ting tit med at se anderledes ud end planlagt. Af ren og skær dovenskab.

IMG_4119

Som nu feks mit højbed i gårdhaven. Lavet af paller. Jeg savede noget af for, at få en fornuftig højde i forhold til rum, og antal sække med jord til rådighed. Da det var gjort, stod jeg med et fint resultat, OG med mellemrum som jorden røg igennem. Nå, men først forsøgte jeg at fylde op med grenaffald fra det nys fældede træ. Ikke helt optimalt. Dernæst overvejede jeg aviser, men da jeg gerne ville have ting til at gro ud fra siderne, duede det ikke og iøvrigt var det også grimt. Af samme grund blev fiberdug og plastik fravalgt.

 

Så langt så godt.

 

Jeg er så gået rundt om problemet, altimens vejret ikke har været til at lege udenfor. De tiloversblevne dele har ligget, hvor de blev lagt da de blev savet fra, og løsningen ville være bare at tage nogle af de brædder, der alligevel passede i længden og skrue på beddets sider, og så droppe ideen med planter ud fra siderne. Jeg minder her om min udprægede manglende logiske sans, så den løsning sprang ikke bare frem i min hjerne på sekunder. Næh det har taget sin tid har det. Jeg kiggede på bunken i går. Gik lidt frem og tilbage. Spekulerede og kiggede på min kasse. Kiggede på brædderne. Og på, at de sad fast på nogle andre brædder. Med søm. LANGE søm..

 

Jeg har ikke et stykke værktøj ved hånden til at skille det fra hinanden, men jeg har min dovenskab. Og min nye turbo boremaskine. Og til alt held nogle skruer der var lange nok.

 

Og på den måde endte det med, at mit højbed nu har lukkede sider, og to ekstra hylder, hvor der både kan stå eller hænge ting og sager. I den ene ende endda et fletværk til en slyngplante eller to.

IMG_4532IMG_4533IMG_4536IMG_4537

 

 

Nød lærer nøgen ..  ..

2 kommentarer:

  1. Det er fantastisk som du kan finde på - med gode resultater. Krøllede hjerner er slet ikke at foragte :) Knus

    SvarSlet