13 februar 2017

Game of thrones, en udfordring af de HELT store

 

 

 

Nå, men jeg har altså sat mig for at NU skal det være. NU VIL jeg simpelthen se, hvad al virakken handler om. Det her fænomen de kalder Game of thrones..

 

2017-02-13 10.32.46

 

Egentlig fik jeg den ide efter, at jeg nærmest ikke har mere nyt at se på diverse tjenester, alt er set mere end een gang og det er sådan set også nødvendigt eftersom jeg husker så elendigt, at det kræver flere gensyn før jeg får det hele med i forståelsen. I hvertfald når det kommer til serier, der er lidt mere krævende end bare lidt kvikke replikker i Friends, eller den gængse krimi med et plot der er så gennemskueligt, at jeg ved hvem der gjorde det allerede efter ti minutter.

 

Jeg har hidtil ikke være til fals for en eventyrfortælling. Det kræver en særlig installering på hardisken for at kunne leve sig ind i og forstå handlingen, og den kode mangler jeg simpelthen i min hjerne!  Jeg har stadig minus styr på Ringenes Herre feks, selvom jeg da har set den flere gange, som en del af julens traditioner i de senere år. Jeg sidder der og kan bare slet ikke få hold på Orker og hulemænd eller, hvem der er trolde og hvad jætter har med det fedt at gøre!  Jeg roder med andre ord rundt i en fantasi jeg ikke selv har, og det er faktisk ret svært skal jeg lige hilse at sige jer. Det er på linie med, at enten forstår man matematikken, eller også gør man bare ikke.

 

I går besluttede jeg så i et anfald af vanvid, at nu ville jeg simpelthen bare være med på beatet ville jeg.

 

!!!!!

 

?????????

 

Fire millioner forskellige karakterer! Fjorten tusind forskellige “familier” med ligeså mange forskellige og fuldstændigt umulige navne. En urimeligt mængde kongerier. Gudskelov skal man da ikke forholde sig til de helt sindssygt mange heste og andre dyr, som jeg godt gad vide hvor pokker produktionen har gravet frem fra?  Jeg mener.. jeg vidste slet ikke, at der på kloden fandtes forsyninger til underholdningsbranchen i de mængder. Har de kørt hesteavl i et par år inden de gik i gang mon?

 

Så jeg sad altså der. Helt lammet af overstimulering på huskeren. Trykkede på pauseknappen og tænkte, at jeg nok lige måtte køre lidt baggrundsviden ind før jeg fortsatte, så IMDB blev frekventeret. Her fik jeg så bekræftet, at vi har at gøre med en serie/produktion af de helt store, og efter lidt tids studeren der var min nysgerrighed vakt, så jeg gik videre til ekstra info på seriens egen hjemmeside og wikipedia.

 

Nu kan man så med rette spørge, hvorfor pokker jeg gider gøre så meget ud af en sk.. tv-serie?  Ovenikøbet en serie fra en genre, der ligger langt fra mine normale præferencer. Det er let nok forklaret.

 

Det er en ualmindeligt god øvelse i at træne evnen til at koncentrere sig og i at huske.

 

Det opdagede jeg ret hurtigt. For sådan en som jeg giver nemlig intet mening, hvis jeg ikke hele tiden er 100% på og følger med. Her nytter det bare ikke, at sidde og lytte imens jeg laver alt muligt andet, og derfor har jeg besluttet at jeg VIL se alle 60 afsnit. Jeg VIL bare. Og sandsynligvis må jeg også se den to gange for at få det hele med. Om ikke andet ligner det, at jeg er sikret underholdning indtil havesæsonen går i gang igen. HA!

 

**************

 

 

Jeg skal også lige huske at fortælle, at jeg blev mammograferet i fredags. Det gik hurtigt og effektivt, MEN.. jeg var en pivskid og brød mig absolut ikke om det. Kender I det med, at man få en syg trang til at læne sig ud, når man står i rundetårn?  På samme måde havde jeg det i den der forbandede maskine. At blive låst/klemt fast på den måde, fik mig til at få en udpræget lyst til at flå mig selv løs, og så gik en lille bitte panik igang. Jeg blev simpelthen så hylende angst for at rive mig selv i stykker!  Det der med at man godt ved man ikke må/skal, men noget får en til at gøre det alligevel.

Jeg kom da heldigvis hjem igen med to bryster, som jeg bilder mig ind er mere flade end nogensinde…

 

Se HER fejler min fantasi så afgjort ingenting! 

8 kommentarer:

 1. Den har jeg også til gode og har besluttet, at jeg må købe boxen/boxene og så se den, når tid byder sig eller engang efter de 65 (o; jeg elsker dog eventyr/fantasy/sci-fi og alt det der....ser lige nu The Expanse, 2. sæson kommer på netflix engang til april/maj...inden var det SGU fra Stargate serien. Ofte køre de som 'musik' i baggrunden, når jeg laver andet på pc'eren...har de der 25 faner åbne ((((o: jeg elsker også go' baggrundsviden og ja, GOT er vist blivet en hel videnskab. Enjoy, hej fra Priska.

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha, stargate/starwars og alle de andre rumserier kan jeg slet slet ikke finde ud af at se. Det er simpelthen for underligt hihi. Normalt er det præcis også den måde jeg ser serier på. De kører i baggrunden med mindre det er helt nyt, for jeg er ikke god til at gå en hel dag i helt stilhed. Særligt når jeg hviler om eftermiddagen, SKAL jeg have tv'et kørende for jeg hader at vågne til et helt stille hus. Især om vinteren når det bliver allertidligst mørkt er det vigtigt at her er en lampe tændt og lyd i huset når jeg vågner. Alt andet er alt for ensomt på en eller anden måde. Tak og i lige måde Priska :-)

   Slet
 2. Har ikke set serien, men derimod læst bøgerne og der måtte jeg da også gå tilbage flere gange for at samle trådene op. Der er godt nok mange personer og intriger at holde styr på. Jeg har sikkert kun fået det halve med men så kan den jo læses igen. Knus og god fornøjelse fra

  fru Jensen
  Gudhjem

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er blevet konverteret nu Kirsten :-) Den er god, og med muligheden for hele tiden lige at trykke pause og så gå ind for at læse mere om hver enkelt ny karakter der dukker op, så er det faktisk blevet en hel sport at se hvert afsnit

   Slet
 3. Jeg har det fuldstændig som dig , Henriette. Men du giver mig lige lyst til at forsøge igen , om ikke andet som du siger, så går tiden til have sæsonen.
  God aften til dig og dine dejlige katte

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan godt anbefale den nu Joan. Den er vældig krævende til at begynde med, men her hjælper IMDB godt til, for der kan man læse om hver enkelt karakter, efterhånden som de dukker op. Det gør det mere interessant faktisk. Tak og rigtig god dag til dig :-)

   Slet
 4. Tak for tippet om IMDB, det ku være jeg skulle forsøge igen så.
  Jeg gik i gang her i vinter, men klarede kun 5 eller 6 afsnit, før jeg gav op. På det tidspunkt var der så mange personer, som jeg ikke anede hvem var, at det blev meningsløst. Men jeg var ærgerlig over det, for det er samtidig en fascinerende serie.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig som du siger helt meningsløst hvis man ikke har et overblik over alle navne og personer. IMDB er genialt på den måde, for alle roller er beskrevet,hvilket gør det ret så meget lettere at forstå hvad der foregår. Jeg synes da bestemt at du skulle prøve igen, for den er faktisk god. :-)

   Slet