29 april 2009

En god begyndelse

Så kom han endelig her.

Rasmus har været her for første gang og gud hvor var det bare helt fantastisk. Efter at have kigget lidt rundt, ville han prøve at holde vores marsvin. Josefine og han sad længe sammen i sofaen og bare nussede dem og sludrede.

På afstand nød jeg sceneriet og en masse gamle minder poppede op i mit hoved. De to har været utroligt tæt knyttede, mere end de måske ellers ville have været, det skyldtes jo min lange sygdomsperiode og det deraf følgende mentale fravær. Jeg var hjemme hos dem, men slet slet ikke til stede i flere år. I de år rykkede Rasmus ind på Josefines værelse, de ville ikke sove alene, selv om deres værelser lå dør om dør. Der lå de aften efter aften og læste ell legede med deres pokemon figurer inden de skulle sove.

I dag kunne jeg virkelig mærke hvor meget de har savnet hinanden. Prøv bare at se på billedet her.


Der er ingen tvivl om at det også har været overvældende for ham. I de år der er gået siden sidst, er jeg jo flyttet sammen med en anden mand. En mand der ovenikøbet har to børn. Så han skal ikke kun vænne sig til mig og Josefine igen, han skal vænne sig til et nyt hjem her hos mig, og nye mennesker der vil være en del af hans liv. Jeg har dog en klar fornemmelse af , at han godt kunne lide at være her. Han virkede temmelig benovet over vores store samling af film og det faktum at her er så mange anderledes ting og sager end hjemme hos ham selv. Kæresten min bygger jo selv computere og er fabelagtig til alt hvad der har med mekanik og teknik at gøre.
Da klokken blev tre ville han gerne hjem igen. Han ville sikre sig at hans far ikke undrede sig over at han ikke tog telefonen som altid når han ringer. Min eks har jo en voldsom tendens til kontrol og en af hans helt store "ting", er at ringe hjem mange gange hver dag. Det gør det svært for Rasmus at bortfoklare hvorfor han så pludselig ikke er der. Jeg må så også sige at han virker temmelig afklaret med det faktum, at det kun er et spørgsmål om tid, før han finder ud af at Rasmus igen har kontakt med mig. Han chekker hans mobilopkald hver måned og så fremgår det jo tydeligt at vi har kontakt.

Han var ikke mere end lige kommet hjem til sig selv igen, før han ringede til mig. Det var fuldstændigt som i gamle dage.. :-) Faktisk nåede han at ringe mig op fire gange på en time.
Ville bare sludre om alt muligt og jeg er så glad så glad. Det mærkes at han savner mig. Nu tager vi en dag af gangen og så håber vi begge at det ender med en helt naturlig måde at se hinanden på. Det virker også som om at han syntes det er mindre uoverskueligt, at vi bor så tæt på. Det tager kun ti min på cykel. Han skal ikke ud i at bortforklare tog og bus ture og den slags.

Der er kun en stor sorg tilbage i det her lige nu. OG det er også en stor bekymring, men jeg må finde en løsning. Jeg har hele tiden frygtet at vores skilsmisse og Rasmus' liv med sin far ville betyde at han tog på i vægt. Han har altid haft tendens til at være lidt for glad for mad...

Min eks har en stor frygt for varme ting og nægter at lave mad. Så han kan kun købe sig fra den tjans. I de forløbne år er det så gået som jeg har frygtet mest. De lever derhjemme af alt der kan købes færdigt, og det ses nu på Rasmus. Han er 14 og vejer klart 10-15 kg for meget. Det gør mig så ondt at se, fordi jeg også ved hvor meget det altid har plaget ham, at han ikke var så let som de andre drenge i klassen. Førhen var det slet ikke noget af betydning, men nu er det. Han virker tydeligvis meget bevidst om sin størrelse og gemmer sig ligesom i sit tøj.
Men det er nok heller ikke så underligt endda. Efter at have talt med ham, tegner der sig et billede af en ensom dreng.
En dreng der for det meste går hjem lige fra skole. Så sidder han så der og ser tv ell spiller på computer, OG spiser. Åh jeg græder når jeg tænker på det. Han har klart ikke talt med nogen om hvordan hans tilværelse er blevet, men NU kan det være det ændrer sig.
Jeg har foreslået at han kan komme her bare et par gange om ugen efter skole. På den måde kan jeg måske bryde rytmen han har nu. Det sidste jeg gør i aften er at skrive til hans klasselærer. Det er vigtigt at NOGEN omkring ham, ved at han lige nu oplever glæde i sit liv, en glæde han slet ikke kan tale om hjemme. Der er det nemlig forbudt at tale om mig, forbudt at nævne mit navn og at jeg er hans mor.

Det har været en god dag.

10 kommentarer:

 1. Hvor er det et skønt indlæg. Det er så dejligt at læse, at du har fået god kontakt med din søn igen - dine to børn ser virkelig ud til at hygge sig med marsvinene. Det lyder som en skøn knægt. Tak for et skønt indlæg - som også er meget rørende at læse. Knus

  SvarSlet
 2. Kære Henriette
  Det har godt nok været et par emotionelle dage for dig. Det har været meget bevægende at følge på sidelinjen. Hvor er det synd for dine børn at din eksmand straffer dig igennem dem. Og for dig, fordi det er vigtigere for ham at 'vinde' end at varetage sine børns ve og vel. Hvor er det godt at du har fået kontakt med din søn igen. Jeg håber ikke at hans far går amok når han opdager det. Jeg havde en hemlig kontakt med min far bag min mors ryg i mange år, før jeg endelig fik officielt lov til at se ham. Jeg har aldrig tilgivet min mor fordi jeg ikke måtte se min far. Jeg så jo hvor meget han også led under det. Men det blev hende der tabte sit eget spil - jeg brød med hende! Jeg håber virkelig at det hele kommer til at gå op for jer. Det er jo en ligning med utrolig mange ubekendte faktore.
  Mange tanker, knus og de bedste ønsker for fremtiden
  Malou

  SvarSlet
 3. Sender gode og kærlige tanker fra engen ;-)

  SvarSlet
 4. Godmorgen Anette.
  :-) Mange tak, de hyggede sig virkelig. Det kunne mærkes så tydeligt.

  Knus tilbage

  SvarSlet
 5. Kære Malou. Det er ikke til at vide præcis hvordan han lige har lyst til at reagere, men vi forventer egentig det værste. DVS erfaringen er at Rasmus kan risikere at der ikke bliver talt til han i dagevis over vores møde. Ligenu er han ret klar til at tage konsekvensen, men han er kun 14 og det er ikke nemt at være der hjemme under sådanne betingelser. Vi får se.

  Jeg ved du har ret og mange har da også sagt, at det meget vel kan ende med at Rasmus vender sin far ryggen på et senere tidspunkt, den dag han selv måske bliver træt af at være kontrolleret hele tiden.

  Mange kærlige hilsener og tak for dine tanker
  Henriette

  SvarSlet
 6. Godmorgen Jeanette Mariae.

  Mange tak skal du have. Jeg modtager dem med et smil på læben. :-)

  God dag til dig

  SvarSlet
 7. Kære Henriette! Det var utroligt dejligt at læse. Jeg håber, Rasmus kan få en god støtte af sine lærere.
  Varme klem til dig :O)

  SvarSlet
 8. Kære Madame. Ja det håber jeg jo også, det er ikke rart at tænke på, at han går alene med det her. Det er bedst at kunne dele og tale om de oplevelser han har.

  Varme klem tilbage. :-)

  SvarSlet
 9. Kære Henriette
  Jeg har først lige 'fundet' dig og har slet ikke nået at læse tilbage i dine indlæg endnu - vil blot sende dig en varm tanke og fortælle dig, at dine ord får strenge til at vibrere og hår til at rejse sig - på den gode måde. Du skriver meget stærkt og om svære emner. Tak for det.

  Og tillykke med at Rasmus vil dig og jeres samvær og er villig til at løbe risikoen for en kold skulder fra sin far.

  SvarSlet
 10. Hej Lotten og velkommen til min blog. Hvor dejligt at du kiggede forbi. :-)

  Tusind tak for din søde kommentar, det varmer mig meget at du syntes om det jeg skriver. Så selvtak :-)
  Ja Rasmus må se om han kan klare det i det lange løb. Jeg håber det, men støtter ham selvfølgelig uanset hvad.

  Kærlig hilsen
  Henriette

  SvarSlet