21 april 2009

Hvad vennen mente om kasser og orden

Det var en lang dag i går for mig. Der var flere timers indkøb på dagsordenen, først Rødovrecentret efter noget til datteren, og derefter passede tiden med at kæresten var hjemme og klar til at tage i Metro.

Det er et sted jeg ikke lige normalt har min gang, og jeg var fuldstændigt overvældet af stedets størrelse og varesortiment.. Især afdelingen for for mad, med alle de krukker og glas fulde af lækre specialiteter. Her kan man se hvor alle kebab og pizzariaer får deres udvalg fra. Hmm

Færdigskåret dit og dat, færdiglavet chilisovs og mangochutney i kæmpe bøtter. Frosne køddimser der er til at putte inden i en burger, vistnok hvad de kalder en bøf!!!!

Nå, men der var selvfølgelig en masse jeg ikke kunne gå forbi og vi fik blandt MEGET andet indkøbt marsvinefoder og hø og savsmuld til en mindre farm. Om ikke så længe er der jo to af slagsen mere i vores husholdning, og så skulle vi lige proviantere. Jeg selv faldt i staver over alle de morsomme godbidder man kan få til hunde og jeg VIL bare ha min egen hund NU!

Vel hjemme igen, ku mit hoved bare ikke mere. Den slags steder giver mig alt for mange indtryk der skal absorberes, og jeg bliver træt som et alderdomshjem. Hovedet værkede også, så jeg tog en lur en times tid, i bevidstheden om en forestående stille aften i sofaen, med hækleri, en god film, og kæresten der pusler med sin " Maskinstation".

Den ser forresten sådan her ud:
Flyvestation VANløse...

Grubleren.

Sådan kom det bare ikke til at gå.

Der dukkede en ven op, og det er jo altid hyggeligt, men denne hersens en, han er verdens største sludrechatol, og der er ikke to sekunders stilhed. Han har en mening om alt, og glemmer ind i mellem at lytte til andres meninger, de er ikke så interessante endda. Han er vældig sød, men ind i mellem orker jeg bare ikke at lægge øre til i længere tid af gangen. Jeg har det lidt svært med mennesker, der ikke gider lytte, men kun selv taler. Jeg vil nu tilføje at han er en munter fætter og man griner altid i hans selskab.

I løbet af aftenen, kom vi til at tale om det med kasserne, jeg skrev om i går. Han har mange gange sagt, at jeg MÅ være lidt af en autist, for ingen anden han kender er så bøvlet med det med orden og system. JO... min kæreste. OG han er slet ikke forundret over, at lige os to har fundet hinanden, kun er han bekymret over at to autister nu bor sammen, for hvad kan det ikke ende med???

Han insiterede på at jeg også måtte lægge billeder ud, af en anden af (i følge ham) mine underlige ideer. hihi

SÅ ok.. her kommer det:

Jeg har jo en kærlighed til bøger. Er udd boghandler og nok lidt miljøskadet på den front. Førhen havde jeg mit eget bibliotek, der var jo plads til det. Mere end 2000 bøger stod der, men i dag har jeg måttet skære helt ind til benet. Det har været en god proces at gå dem alle igennem og få ryddet op.

Idag står de så her i stuen. Sorteret som jeg syntes de skal være, og det er her min kærestes ven syntes at filmen knækker. hihi

De er nemlig delt op på min helt egen facon. Den ene reol rummer bøger med historisk og kunstnerisk indhold. Nogle af hylderne der, er fyldt med bøger efter farveorden. Det ser vildt godt ud.

Se bare her:Den næste er alle krimiernes hjem. De står selvfølgelig efter forfatter. Jeg bliver helt trekantet ved tanken om, at der skulle snige sig en bog ind der, der ikke er i samme genre. Det GÅR bare ikke.

Se her:
Den sidste reol er med resten. Humor, lidt Harry Potter og den slags, romaner, masser af film og musik bøger. Ordbøger og bøger om krop og sjæl.

Sådan er der så meget, men det passer mig storartet at kæresten er på samme måde. Han her mester for, at vores samling af film og tv-serier, er nydeligt sorteret i mapper og på computer.

ORDNUNG muss sein..... :-)

12 kommentarer:

 1. Åh, ja - ordnung muss sein. Skønne systemer, du har and..... - I love books, too... ;-)

  SvarSlet
 2. Jeg er dybt imponeret over jeres orden! Sådan ser mit hjem ikke ud, desværre.
  Det er da noget af en maskinpark, din kæreste har der, haha, det minder om min på jobbet :O)

  Klem :)

  SvarSlet
 3. Ja det har jeg også prøvet, det med at, stille dem efter emne, og det var da også gået godt længe, men når jeg nu kikker, så er der sneget sig nogle bøger ind, som faktisk skulle stå i kogebogsreolerne, og biografierne er blevet blandet med romanerne, det må vist rettes op, for det virker altså rodet og forkert, og uoverskueligt!
  Jeg kan godt lide dine reoler og at de står rigtigt, er ikke mærkeligt, med en Boghandler uddannelse
  Din kærestes "Maskinstation" er et imponerende, hvad i alverden laver man med tre skærme? er det noget arbejdsrelateret?
  Knus
  VIbeke

  SvarSlet
 4. Hej Henriette, det er lige mig igen.

  Prøv at se på dette link: http://www.ourcitylights.org/2009/03/i-thought-my-book-collection-was-absurd.html

  Jeg lover dig, at du er i meget fint selskab.

  FNIS... ;-)

  SvarSlet
 5. Sikke en dejlig orden der hersker hos jer. Jeg er også selv et ordensmenneske, men det gir' sig udtryk på en anden måde, nemlig den, at jeg ikke omgiver mig med ret mange ting og der kommer heller ikke flere ting til uden noget andet må vige pladsen. :-)

  God tirsdag til dig Henriette. :-)

  SvarSlet
 6. Halløj der Jeanette Mariae.Jeg kigger på linket lige med det samme.. Tak tak og ja, bøger er lige sagen når man skal hygge ik.

  Knus til dig

  SvarSlet
 7. Hej Madame og tak for hilsenen.

  Ja her ser måske ordentligt ud, men det er jo nødvendigt med fem mennesker og alt deres habengut. Det sjove er, at jeg slet ikke selv syntes her er så ordentligt endda. Jeg prøver ja, men ungerne gør deres til at det ikke rigtig lykkedes. De er utolige når det handler om at efterlade alt muligt overalt. Og det gider jeg altså ikke rydde op i, så jeg koster rundt med dem, gør jeg. smil

  Tror som sagt også det er noget med, at jeg må ha lidt overblik udadtil, fordi der er så kaotisk indadtil.

  Klem tilbage til dig på en tirsdag med sol

  SvarSlet
 8. Hi hi Vibeke. Den ene af de tre skærme er faktisk først ankommet i søndags, købt brugt på auktion. OG det var mig der lokkede. Troede ikke det skulle komme så vidt, men efter jeg har vænnet mig til to, kunne jeg kun se at tre var endnu mere praktisk. Det handler om at den ene kan jeg se film på,samtidig med at jeg arbejder på nummer to, og den tredje er så der hvor jeg har mapper åbne. Feks når jeg skal have flyttet billeder og den slags frem og tilbage. Kæresten er jo også totalt nørdet og rykker rundt på alting hele tiden.

  Desuden bygger han selv hardiske til venner og bekendte og så er det smart at kunne teste dem på een skærm, imens man har progammer til installering på de andre skærme..

  Pyyhhh det lyder godt nok lidt geeket smil

  Mangfe knus til dig herfra

  SvarSlet
 9. Kære Catarina.

  Jeg HAR forsøgt at leve enkelt og uden så meget halløj omkring mig, men det kan bare ikke lade sig gøre. Jeg må nok erkende at jeg og kæresten er nogle samlefjolser og der sniger sig lige så stille ting ind uden at jeg lægger mærke til det.

  MEN jeg har stor beundring for dig og andre der forstår princippet i less is more.

  Mange knus herfra :-)

  SvarSlet
 10. Jeanette Mariae..

  Jesus christ and oh my god...

  Det er virkelig et morsomt indslag. Og jeg har vist langt endnu hihi

  Tak for linket
  Knus

  SvarSlet
 11. Ja hold da op hvor en maskinpark - min mands ligner meget det du viser på billedet - dog nøjes han med en skærm men har flere kabinetter med harddiske :D Jeg prøver også at smide ud når jeg køber nyt - vi har ikke plads til det ellers :D GOd tirsdag.

  SvarSlet
 12. Hej Anette. Uha så skulle du se hvad der står under bordet... Der er nemlig også mange kabinetter. Der er gud ved hvor mange eksterne harddiske og ledninger i millionvis.Når din mand er ligesådan, så ved du jo nøjagtig hvad det handler om i plads og støv. :-)

  Noget ud når noget kommer ind, er et godt princip

  God tirsdag eftermiddag til dig

  SvarSlet