08 juni 2009

18 år og generationer

Min datter Josefine fylder 18 år om en måned..


Det fylder mig med undren og lidt uro. Jeg ved at alle mødre kan nikke genkendende til det jeg skriver nu, men jeg fatter ikke hvor alle årene er blevet af. Det er som om den tid der er gået, et eller andet sted også er gået.. hen over hovedet på mig.

Den ene øjeblik ligger hun der trygt og godt i min mave:Det næste står hun foran døren til sit eget liv, med kameraet i hånden og ligner næsten en voksen kvinde:
Det er jo sådan i livet at når der er gået 18 år for hende, ja så er der jo altså også gået 18 år for mig..

Jeg er ikke udelt tilfreds med at det er gået så hurtigt, og med at tidens tand har sat sine spor. Jeg nåede slet ikke alt det jeg ville med hende, og var også lidt for syg i en periode, men den slags kan ikke gøres om, så jeg vælger at se fremad nu. Der er masser af ting hun stadig skal have hjælp og vejledning til. Ikke at hun selv syntes det, men jeg ved det for jeg er hendes mor.


Her er hun vel omkring et år. Hun leger med sin elskede oldefar på dengang 80:Og her er hun ikke fyldt et år endnu:
For ligesom at understrege tiden der er gået er her lidt billeder af mig og min mor i samme aldersgruppe..Ca 19 og til fest i fuldt udstyr, incl laaangt hår.

Og her mere end 20 år senere.. Efter mange år med kort hår, er det igen længere.Her er min mor med sin svigermor, min farmor. Min mor er vel også ca omkring de 20 her. Det er hende med den sorte kasket.

Og her er hun sidste sommer. Der er familiefrokost og hun sidder der med blomster i håret og kigger væk. Men smuk det er hun stadigvæk :)Man skal huske at nyde nuet, og ikke hele tiden se frem eller kigge tilbage. Det er kloge ord, men når sådan en fødselsdag kigger frem, så er det alligevel umuligt ikke at lade tankerne vandre lidt..

12 kommentarer:

 1. Tak for en dejlig 'vandretur' i årene, der nu er gået. 18 år - der sker forfærdelig mange ting, skulle jeg hilse at sige... Og som mødre TROR VI, at vi ved bedre. Erkendelsen er, at det gør vi faktisk ikke altid!!!

  Knus fra engen ;-)

  SvarSlet
 2. Det er en stor dag- en sådan fødselsdag.
  Og ofte vil ens tanker jo vandre tibage og det skal de også have lov til. Det er dejligt og nogle gange smertefuldt - men det er livet og det er som det skal være :-)
  Det var nogle dejlige billeder og tanker , du her gav til os - tak :-)

  SvarSlet
 3. Tag det med ro.Der er god grund til at være stolt.Slægter følger på slægter og det er smukt at være med til. Har selv en datter, der lige er blevet 18 og jeg er rævestolt. Hun er myndig nu og kan selv! (Nu bor hun så stadig hjemme og vi er blevet enige om, at sålænge hun gør det, så overholder vi visse husregler!Måtte så selv klare mig selv i den alder (havde en syg mor), men det gør nok, at jeg ved, at hun også sagtens kan...
  Tro på det. Din mor ku', du kan og det kan din datter også.
  Kærligst!
  Og tak for den lille vandretur :-)
  Hilsen Susling

  SvarSlet
 4. Sikke nogle dejlige billeder, Henriette! Din datter er smuk - lige som du og din mor, og det er så dejligt at trække tråde frem og tilbage i tiden ind imellem.
  Varme kram til dig!

  SvarSlet
 5. Det var et dejligt tilbageblik gennem generationerne, Henriette. Jeg tror også at alle mødre kender det, du beskriver.
  Det du måske ikke nåede sammen med dine egne børn, får du chancen for at opleve med dine børnebørn. De er livets dessert :-)

  SvarSlet
 6. Det bringer unægtelig mange tanker frem og når man ser bagud er tiden bare smuttet afsted.
  Jeg synes lige det var for lidt siden at jeg fik den ældste - men han er altså et langt skur :-D på over 1.90. Så der er løbet meget vand i åen siden.
  God dag til dig :-)

  SvarSlet
 7. Jeanette Mariae. Jeg ved du har ret.. smil

  Men det er jo der jeg skal være voksen og klog :-)
  Rigtig god aften til dig på engen og knus tilbage.

  SvarSlet
 8. Hej Miri. Det glæder mig at du kunne lide det jeg havde på hjerte.

  Tak for det og god aften til dig :-)

  Kh Henriette

  SvarSlet
 9. Hej Susling og velkommen her hos mig. Det glæder mig at du havde lyst til at kommentere. :-)
  Det er rigtigt at hun nok skal klare sig, det ved jeg jo godt. OG jeg er skam meget stolt af hende.
  Du er jo velkommen til at kigge forbi igen.

  Rigtig god aften til dig herfra mig.

  SvarSlet
 10. Ja madame, det er det. Det hjælper med at mindes de store ting i livet.
  Tak for de smukke ord og mange klem tilbage til dig. :-)

  SvarSlet
 11. Hej Lone. Uha ja, jeg glæder mig skam også til den dag, der kommer børnebørn, men for nu glæder jeg mig endnu mere over at det ikke er inden for rækkevidde.

  Kan godt vente lidt endnu med de små. :-)
  Tak for kommentaren og god mandagaften fra mig.

  SvarSlet
 12. Hej Fam Hansen. Ja SÅ høj er hun ikke.. sån ca 160 cm,ligesom sin mor. :-)

  Det er nemlig tasnkevækkende at nå en ny epoke i børnenes liv.

  God mandagaften til dig og tak for kommentaren.

  ;-)

  SvarSlet