12 juni 2009

Dommen

Lige nu sidder jeg og venter på at høre hvor lang tid Stein Bagger får i fængsel..

Den altid velplejede speaker, ham med det hvide skæg på TV2 fortæller mig nu at han skal ind i 7 år. Det syntes jeg er helt ok, og havde han skulle sidde længere var det vel også i orden. Eneste ting der undrer mig generelt, ved det at få en dom for kriminalitet er, at straffen for vold og død og ødelæggelse er mindre hvis om nogen.. Hvorfor er menneskeliv mindre værd end penge??Hvad mener I om det?

10 kommentarer:

 1. Jeg har sakset et udsagn fra en tidligere debat om økonomisk kriminalitet:
  "Det danske lovsystem har sine rødder i oldtiden, der hvor det, at stjæle penge fra en familie oftest betød, at hele familien måtte sulte og evt. dødsfald som følge heraf.
  Derfor de strenge straffe på økonomisk kriminalitet.

  Da vold og lign. mere eller mindre var en del af hverdagen på det tidspunkt tog man det ikke så alvorligt og derfor de bløde straffe."

  SvarSlet
 2. Godaften Sifka.

  Det er faktisk ret så interessant, og set i det lys kan jeg da godt se ideen. Dog kunne man måske ønske at det udgangspunkt blev revideret lidt.

  Tak for kommentaren, og rigtig god aften til dig, bjørnen og nattens gudinde.

  SvarSlet
 3. Det er ikke altid, at man forstår, hvad der ligger til grund for de forskellige strafudmålinger, men heldigvis er strafferammen for vold da blevet hævet, men slet ikke nok efter min mening.

  Kærlige hilsner fra engen ;-)))

  SvarSlet
 4. Hej Jeanette Mariae.

  Det er nemlig også det jeg tænker. Det kunne være meget bedre. Jeg tænker især på ofrene og deres familiers retsfølelse..

  Kærlig hilsen tilbage :)

  SvarSlet
 5. Jeg tror Sifka rammer noget af forklaringen, men jeg synes der bør være forskel på om volden er 1) værtshusslagsmål, 2) vold som ødelægger noget, 3) vold som invaliderer og det sidste bør straffes som mord.

  SvarSlet
 6. Jeg synes virkelig, du har fat i noget vigtigt - jeg undrer mig lige så meget. Det var spændende også at læse kommentarerne herover :-)

  Varme klem og god lørdag til dig!

  SvarSlet
 7. Hej Donald.

  Tak for kommentaren. Jeg tænker også lidt på den vold der er psykisk, og så den vold, der ikke er vold, men alligevel en forbrydelse.. nemlig trafikdrab. Alkoholpåvirkede bilister. Der er masser af eksempler at tage af egentlig.

  God lørdag her fra mig:-)

  SvarSlet
 8. Hej Madame.

  Tak for kommentaren også til dig. Det er noget jeg tænker over med jævne mellemrum. Syntes det er så underligt at mennesker betyder mindre end penge..

  God lørdag og også varmt knus til dig. ;)

  SvarSlet
 9. Talte med en jurist om netop samme emne, og han mente, at forskellen slet ikke er så stor, hvis man ser på samtlige domme. Men fordi vi kun hører om de helt store sager som Stein Bagger, Thorsen, Nordisk Fjer osv., virker det til at straffene for økonomisk kriminalitet er hårdere.

  SvarSlet
 10. Hej Grønlandsposten. Godt at du også giver dit besyv med. Det er jo helt rigtigt at de store sager får al presse, og så må vi almindelige mennesker så selv tænke os til hvordan resten af systemet virker, men det er søreme ikke let. Det glæder mig at du kiggede forbi og rigtig god weekend.

  SvarSlet