20 juni 2009

Feriestart

Advarsel.. Dette er et længere indlæg. Er du læsetræt, så spring videre til bunden og se de søde babyænder :-)Kærestens ferie er begyndt og jeg glæder mig..

Vi har i første omgang 14 dage, den sidste uge falder i august. For mig er ferie jo desværre et lidt devalueret begreb. Når man er hjemme hver dag, så er ferie klart noget der foregår andetsteds. Vi har måttet ændre vores oprindelige plan for ugen i sommerhus, og i stedet for at skulle afsted nu idag, så bliver det ( om det overhovedet bliver..) først fra næste lørdag.

Pyt siger vi begge, for her er nok at pusle med hjemme, og masser man kan lave i omegnen. Med den lidt for hæsblæsende periode der har været, vil vi nok begge bare foretrække at lave så lidt som muligt. De mindstes sommerferie går først i gang fra næste fredag, så det ser ovenikøbet ud til at vi også får lidt ferie med os to alene. Det er ikke at kimse af, i vores verden.

Planer er jo noget der her i familien laves for at de kan ændres af udefrakommende elementer .. Således også med sommerhus-opholdet. Som skrevet skulle vi have været afsted i dag, men for bare et par dage siden kommer så Mira og fortæller at hun da først får ferie ugen efter! Da jeg tager fat i Rasmus, må han også erkende, at da han meddelte hvornår hans ferie gik i gang, havde husket forkert. SUK
Det er jo selvfølgelig også vores opgave at have styr på det, men der har bare været alt for meget at huske, så det har ikke været i hovedet. GODT SÅ..

"Vi rykker det da bare en uge, hvis det kan lade sig gøre", siger vi så til hinanden. Vi ringer til vennen, og han lover at vende tilbage om huset er ledigt. I mellemtiden får jeg post fra statsforvaltningen om, at jeg skal give møde om tirsdagen i den nu nye ferieuge. De oplyser om, at det kun er i yderste nødstilfælde at man anbefales at aflyse, pga koordination af deres personale og bla bla bla. Da det er mig der er sagsøger, og da jeg er ivrig efter at få denne sag videre i systemet, er jeg jo klart ikke interesseret i at ændre ved noget.

Dernæst går det op for os, at det er i selvsamme uge, at der er købt biletter til koncert i Parken. De er indkøbt for ret så længe siden, og ud fra den viden at denne uge var vi hjemme.. Hmmm
Den bil vi skulle have brugt til at læsse os selv og baggagen i, er indraget i ferien pga syn.. Hmm
OG sidst men ikke mindst, så har Josefine 18 års fødselsdag OGSÅ i den uge, og hun vil slet ikke med i sommerhus.

Jeg har en fornemmelse af, at jeg slet ikke gider alt det bøvl. Vil egentlig bare helst blive hjemme og så nyde de weekender vi kan låne os til sommerhuset når lejlighed byder sig.

Alt dette til trods er jeg glad og i godt humør. For pokker, der er jo lovet godt og mindre blæsende vejr i næste uge, og jeg har min altan at være på. Vi har indkøbt en parasol i ynglingsfarven lime, og det har indtil nu været alt for blæsende til at den kunne indvies, men mon ikke det kan blive nu her i ferien, den skal slåes ud??


Hvad skete der så i går?

Jo jeg besøgte jo veninden fra fortiden. Det gik over al forventning, og jeg glæder mig allerede til et snarligt gensyn. Man kan slet ikke komme så mange år igennem, på de timer vi havde sammen. Tiden til trods, så lignede hun sig selv fuldstændigt. Men endnu mere spooky, så lignede hun også sin mor op og ned af dage. Det var som at træde tilbage i tiden, sidde i den gamle dagligstue, og allerede der da jeg så hende i døren, gik mindemaskinen i gang.

Der har været en meget trist grund til at vi ikke har været i kontakt, men vi er begge blevet ældre og klogere. Vi har begge en anden indfaldsvinkel og livserfaring i baggagen, og det viser sig jo selvfølgelig også at selvsamme konflikt, var baseret på forkerte fakta, ungdommelig intollerance, og en god gang sået splid fra tredjepart.

Sådan er livet så underligt, og i dag er jeg lettet og lykkelig over at vi har fået det talt igennem og at det bare er fortid. Man må videre og jeg håber af hele mit hjerte, at vi ikke mister hinanden igen. Hun er som med en par enkelte andre, min snor tilbage til barndom og ungdom. Vi har masser af fælles muntre minder at erindres. Åhh det var dejligt.


Hun bor et sted med mange kontraster se bare her:

Denne udsigt har hun fra sit vindue, og det er IKKE i Spanien hun bor :-)

Det er knap så eksotisk på bagsiden...

Der er dog også grønt i kvarteret og denne gren er nær bristepunktet..

Og her er vand med ænder i myldrehopevis

Og de to her var de eneste babyer i selskabet, er de ikke nuttede??


Der er købt ind til de udsultede teenagere nu, de er igen trygge i forvisningen om at de heller ikke i dag, skal dø af hungersnød.
Der er gjort rent at Theis, som i den grad snød mig. Han hader det nemlig af et godt hjerte, men da han endelig tog fat, var han faktisk så effektiv, at jeg kun kunne rose ham så meget, og han blev lovet at få lov at gøre det igen, helst oftere.. Tænk han blev slet ikke glad! ;)


Strik og kaffe kalder på mig så fortsat god lørdag til alle

12 kommentarer:

 1. Det var dejligt at læse, at du og din veninde er blevet genforenet. Jeg har selv flere veninder fra barndom og ungdommen - det er bare så rart. Men sikke et kaos med ferie, fødselsdag og koordinering af en stor familie. Jeg håber, alt går op i den sidste ende.

  Ha' en god lørdag, Henriette, varme klem til dig :-)

  SvarSlet
 2. Alle de tråde som du skal holde rede i, både til hverdag og til ferie - hvis det var mig, så kom vi aldrig nogen steder overhovedet.
  Og ved du hvad, det er da dejligt at holde ferie hjemme, så kan man da altid tage på små udflugter, hvis vejr og vind vil. (og man selv vil, hi hi).
  Jeg har lige haft besøg af en veninde, som jeg har kendt i 40 år. Det er rart at tale med een, man har kendt hele tiden, som kender til alle begivenheder og ikke mindst barndommen og ungdommen. Vi mødes i hverfald 1 gang om året og får talt om både de gode og ikke gode ting. Dejligt!

  SvarSlet
 3. Hej Madame.

  Ja jeg syntes også det er godt at kunne dele fælles minder.
  kaos... ja og lige lovligt meget, men det er åbenbart vores lod, så længe vi er så mange, for jeg kan bare ikke holde rede på det hele.
  Men vi finder en løsning er jeg sikker på:-)

  Mange tak og i meget lige måde Madame ;-.)

  SvarSlet
 4. Hej Lotus.
  Jamen jeg syntes også det er for meget, men når vi er så mange kan det nok ikke være anderledes. :-)
  Hjemme er ok for mig, dog vil jeg sige, at netop fordi jeg altid er netop hjemme, kunne jeg da godt tænke mig at være ikkehjemme.. Hihi

  Veninden er utroligt velkommen tilbage i mit liv, for det er så skønt at mindes sammen.

  Tak for hilsenen og god lørdag
  Kh Henriette

  SvarSlet
 5. Hej H
  Tak for din kommentar på min blog i dag.. den blev jeg glad for :-)
  Jeg håber i kommer afsted til koncerten, det offentlige må vente..
  god lørdag dag
  krammer

  SvarSlet
 6. Alt går virkeligheden op :-) På en eller anden
  måde, får du jo det hele til at hænge sammen!
  Knus fra mig :-)

  SvarSlet
 7. Kære Christina, det var så lidt. Det er vigtigt at få opbakning, også fra mig. :-)
  Det er godt at du kunne bruge mine ord, DET glæder tilgengæld mig.

  Ja, du har måske ret, og jeg får nok også fundet en løsning.

  I lige måde
  Krammer tilbage ;)

  SvarSlet
 8. Hej Miri.

  I sidste ende gør det nok ja. :-) Og ja det er lidt utroligt, men sådan går det altid til sidst.

  Knus tilbage og tak. :-)

  SvarSlet
 9. Jeg håber i får en rigtig dejlig ferie sammen. Det er skønt at mødes med veninde man har kendt i mange år. Knus

  SvarSlet
 10. Åh jo de er så søde, de baby-ænder (nyt-ord-igen).
  Det var også spændende at læse lidt om veninden og bostedet (måske Roskilde?) som er så smukt - også fra vinduerne bagud selv om det jo ikke har samme "færdige" kvalitet.

  SvarSlet
 11. Hej Anette.

  Tak skal du have og det ved jeg vi får hvor så end vi opholder os. :-)

  Knus til dig også

  SvarSlet
 12. Hej Dax2.
  Ja jeg kan godt også selv finde på ord hihi.
  Naa det er ikke i Roskilde.. Tættere på. ;)

  SvarSlet