18 juni 2009

Film man ikke skal se..

....hvis man er glad.

De sidste par aftener har kæresten lokket mig til at se film. Ikke at jeg behøver lokkes, men havde jeg vidst hvad jeg gik ind til sååå.

Den første aften så vi Meet Joe Black. Den har jeg set flere gange og jeg syntes det er en lidt overset film i den store filmjungle. Den er utroligt godt skruet sammen, fyldt med gode navne, og så er den også virkelig smuk. Ansigtsudtryk er en stor del af filmens force. Langsomt skrider den frem og musikken gør sit til at understrege stemningen i filmen. Der er kun et men...

Jeg tuder hver eneste gang jeg ser den!


Tude kom jeg også til aften nummer to. Der så vi en film jeg ikke havde set før, og jeg var derfor fuldstændigt uforberedt på den strøm af tårer, der bare blev ved og ved hen mod slutningen. Da filmen var færdig,var der ikke flere lommetørklæder tilbage i pakken, og kæresten har fået forbud mod den slags film inden nattetid i fremtiden.
Filmen vi så var denne:

Den er også virkelig godt fundet på syntes jeg ,og iøvrigt bygget på en roman af Fitzgerrald.


I aftes var turen så kommet til en helt anden type film. Denne gang en, der i første omgang udkom som bog omkring 1985/86. Jeg husker hvordan vi i forretningen, bogstaveligt talt sprøjtede dem over disken i stride strømme. En kæmpe bestseller. Også denne gang var der dog grund til at tude til sidst. Ikke fordi det er en sørgelig film, næhh nej.
DVD'en havde en form for fejl og vi fik aldrig slutningen. Den gik kold efter de henved to timer vi havde set på den. Hyl og hulk. Det var en streg i regningen, for jeg har flere gange haft set den, men har endnu slutningen til gode, for hver gang er der sket et eller andet, så jeg har misset den.


Jeg tror den er cursed..Med håndarbejdet går det forrygende.
Jeg har strikket en lille halsvarmer forleden dag. Jeg har en masse tykt bomuldsgarn liggende, som jeg købte for en slik på et loppemarked engang. Der er snart en fødselsdag jeg skal til, og modtageren har brug for sådan en til vinter. Hun er meget udendørs nemlig. Den endte med at se sådan ud:


Der er gået lige lidt mere end et bundt til. Jeg har bare strikket perlestrik derudaf, i et rektangulært stykke. Derefter har jeg hæklet en kant på at løkker i forskellige længde. Hvilke kan jeg ikke forklare, da jeg ikke ved hvad de hedder- Nu mangler jeg bare at find den rette ting som hun kan bruge til at lukke den med. Jeg selv smed lige en kosmetikting på, for at demonstrere princippet.


Sådan ser den ud inden man tager den på.Sjalet skrider også frem, og nu kan man begynde at se fidusen i opskriften. Det jeg er så forundret over, er at man kan indfarve garn på den måde, så man slipper for at skifte nøgle hele tiden. Farveskiftet komme af sig selv når man strikker med det garn jeg købte. Smart ik??
Til sidst et billede af et marsvin forvandlet til spunk..

Personligt ville jeg nok have valgt en større seng. ;)

12 kommentarer:

 1. Hej Henriette.
  Hvor er den raffineret, din halsvarmer.
  Og - juhuu - jeg opdagede at du er min første faste læser (smiley der bukker kan jeg så ikke lige finde ud af lave). Jeg har lidt problemer med at tilmelde mig på jeres, men forsøger lidt senere. Hiver lige Stine ud af bogverdenen, hun kan hjælpe.
  God regnvejrsdag til dig også.

  SvarSlet
 2. jamen Lotus, så vidt jeg ved et det bare at klikke på den knap jeg har, der hedde følg. Men prøv dig frem, så finder vi ud af det.

  Selvfølgelig skal jeg da følge med hos dig. :-)

  Halsvarmere kom bare lige pludselig til mig, og jeg syntes også den blev vellykket.

  Tak for rosen og kommentaren.
  KH Henriette ;)

  SvarSlet
 3. Halsvarmeren er bare så smuk - og også dit sjal med farveskiftende garn! Det er rigtig smart, at der findes den slags garn. Og så kan jeg slet ikke stå for billedet af det sovende marsvin :O) Det er åbenbart lige som med katte - de elsker en lillebitte seng.
  Ha' en dejlig dag, klem!

  SvarSlet
 4. Jeg tuder også til film..... :-)
  Din lille halsklud er virkelig lækker - rigtig god ide.
  Og det magiske garn , er jeg også helt pjattet med - har engang strikket 2 halstørklæder i det. Og de er helt enkle , men smukkke pga de meget harmoniske farveskift.

  SvarSlet
 5. Hej Madame. Tak for hilsenen. Ja jeg kan undres til stadighed over deres sjove vaner. Det må være puttegenet der gør sig gældende her, og på den måde passer de små jo godt til mig, for jeg er altså også en puttegøj.

  Jo tak og i meget lige måde. :-))

  SvarSlet
 6. Hej Miri, det glæder mig at høre at du er ligesådan. Det er jo helt vildt som man kan påvirkes. Uha

  Jeg har faktisk erkendt at jeg må producere nogle flere. Mangler en selv og så er der jo muligheden for at variere med farverne... Min hals kommer vist ikke til at fryse i vinter. Hihi

  SvarSlet
 7. Kreativ kreativ kreativ ;)
  Rigtig sød halsdisse og sjalet bliver et rigtig sommerhit i de farvet.

  Den eneste film jeg har set er Rosens navn og bogen er slugt råt (efter kampen med de første 150 sider).
  Men om jeg kan huske hvordan den ender... Blank!!

  Hyggehejsa og kram
  Kari

  SvarSlet
 8. Hej Henriette!
  Hvor er marsvinet sødt, vores hund som vejer knap 30 kg. ruller sig sammen på samme måde.
  Sikke fine sjaler du får kreeret.

  SvarSlet
 9. Godaften Kari. Ja lige for tiden er der mange ting jeg har lyst til at lave. Dert er dejligt.

  ÆVÆV at du heller ikke kan huske slutningen.

  Hyggehejsa og knus til dig også :-)

  SvarSlet
 10. Hej Margith.

  Jeg kan bare heller ikke stå for den måde de ligger på. Det er så trygt at kigge på.

  Ja jeg er lidt hooked på at lave en del forskellige af dem. Jeg syntes ligesom at det er noget jeg kan overskue, og så er det lidt afveksling fra mit bølgetæppe.

  :)

  SvarSlet
 11. Der er nu noget helt specielt over ham Brad Pitt :o)
  Men... han plejer nu ikke at få mig til at tude.
  Også jeg er en fantastisk tudegøj - og min mand er ved at dø af grin, når jeg sidder og snøfter og tørrer øjne over de sentimentale scener. Empati, siger jeg bare :o)
  Jeg håber du får set slutningen af din film engang.
  God fornøjelse med resten af dit mangefarvede strikkeprojekt.
  FP

  SvarSlet
 12. Hej Frau Putz og dejligt at du kiggede forbi. :-)

  Nej Pitt er sjældent til at tude over, men i disse to film, giver han en anden side af sig selv, og så er det jo de karakterer han spiller også , der trækker tårer.. :)

  Kæresten var også her lidt smilende over mig, men også sød. Han trøstede gjorde han hihi

  Tak skal du have, jeg glæder mig til at jeg kan tage det på.

  SvarSlet