10 august 2009

Om datoer og navne

I mit liv er der visse datoer der bare går igen og igen. Tilfældigheder, men højst besynderligt alligevel syntes jeg.
Af de små gentagelser kan jeg nævne D 12. Det er både den dato jeg er født, men også den dato jeg blev konfirmeret.

Så er der den 10. Det er datoen for den abort jeg fik dengang jeg var 18 år, det var i 1984. Det er også datoen jeg blev indlagt for første gang. Faktisk er det i dag.. d 10 august, præcis 10 år siden at jeg stod der på afd, med ikke andet et mig selv og min lille taske.
Det er blevet en af de datoer jeg aldrig glemmer.

Og så er der den mest underlige dato af dem alle...

D 16 september.
På den dato tog jeg på mit livs første rejse alene. Det var i 1984 og jeg havde netop vundet en tur til London. Det var en tur der inkluderede en koncert i Royal Albert Hall med Frank Sinatra. Mit store idol både dengang og nu. En kæmpe oplevelse for sådan en 18 årig som jeg var. Jeg var så heldig at den billet jeg fik, var en logeplads oppe på anden etage. Da jeg havde sat mig ankom den dengang meget unge Janni Spies med følge. Endnu en oplevelse til mig.

Jeg har billetten endnu og også brevet fra Billed Bladet. :-)

Det er også den dato hvor jeg i 1995 blev gift med min nu eksmand. Senere ville skæbnen at vi på nøjagtig den dato, blev separeret fra hinanden, det var d. 16 sept 2006.

For at det så ikke skal være løvn, var det også på den selvsamme dato 16 sept 2006, at jeg kunne åbne døren med for at indtage min første lejlighed som var min helt alene, siden jeg flyttede hjemmefra. Lejekontrakten trådte i kraft netop d.16/9. Den lejlighed lå i øvrigt direkte overfor min allerførste bolig jeg flyttede ind i som 20 årig. Dengang var det Poppelhegnet 1 tv, og i 2006 blev det så Poppelhegnet 1 th. Jeg blev budt velkommen tilbage af naboer der stadig boede i ejendommen. Det var meget rørende.

Endelig har jeg engang elsket en mand utroligt højt, og hans fødselsdag var også den 16 september. Det siger sig selv at netop den fødselsdag glemmer jeg ikke.

Navne møder vi jo mange af gennem livet. Der er nogle, kun få eller et enkelt menneske hedder, og så er der dem man gang på gang render ind i.


Jeg kender og har kendt kun en Tove og det er min mor.
Jeg har mødt gu ved hvor mange Henrikker, Petere,Mortener,Josefiner,Charlotter og Gitter.
Og så er der jo John.Det er egentlig ikke et særligt brugt navn, men min far hedder det og ligeså gør min Onkel. Og i dag er det også navnet på min elskede...Hermed hedder kæresten ikke længere kæresten her på bloggen, men John. :-)
18 kommentarer:

 1. Hej til John - han ser da rigtig god og glad ud ...nu skal vi jo ikke lave sexchikane..hehe
  men jeg kender ogå det med tal . for mig er det noget med 5 - eller 25 - er født (ja det var jo i gamle dage) 25 05 55, og det er måske inddirekte derfor jeg "drages" mod noget med 5-taller...ingen ved det, men tal er lidt magiske, synes jeg.

  SvarSlet
 2. Gys, Henriette og du kalder mig en heks!

  SvarSlet
 3. Hos os er der også en dato, en dato som jeg er sikker på, at jeg har "arvet" fra min morfar. Det var datoen på hans dødsdag, min mormors dødsdag, deres bryllupsdag, min egen brullupsdag, den dato pigerne fik tilføjet et mellemnavn osv. osv. Der er noget særligt over sådan en dato :o)

  SvarSlet
 4. Så fik vi navn og ansigt på din dejlige kæreste :-)
  Jeg synes det er spøjst med de tal og at du kan huske dem :-)
  Jeg kan jo kun huske meget lidt :-)

  SvarSlet
 5. Sjovt med datoer og navne. På en eller anden måde har jeg noget med 2-taller og 5-taller. Har netop fået en bakke, Lars' farmor har malet og i stedet for blomsterranker, har hun malet skiftevis 2- og 5-taller. Hun var iøvrigt også født den 20. oktober som jeg.

  Kærlig hilsen fra engen ;-)

  PS: Ham, John - han ser sød ud!

  SvarSlet
 6. Godaften Lavendel. Tusind tak på Johns vegne.. ;)

  Det med tallende er først noget jeg har tænkt over i de senere år, jeg har slet ikke været opmærksom på sammenfaldet før den dag jeg blev separeret OG fik nøgle til lejligheden samme dag.

  Kh Henriette

  SvarSlet
 7. Kære Susling.. Fnis. Ja jeg kan godt se det nu.. Mon jeg alligevel er sån en lille bitte slags heks?? Hmmm

  ;))

  SvarSlet
 8. OV ja Fru E. Det er da vist også et kæmpe sammenfald af begivenheder på samme dato. Spooky.. ;)

  SvarSlet
 9. Kære Miri. Jamen det er som sagt først kommet til mig de senere år. Nogle af datoerne er jo nærmest skelsættende for mit videre liv, så de har sat sig.

  Tak på Johns vegne, jeg synte jo selv at han er dejlig :-))

  SvarSlet
 10. Hej Jeanette Mariae.

  Ja det er da også interessant. Må man se den bakke en dag på din blog?? den lyder flot.

  Og ja han er sgu dejlig.. :-))

  SvarSlet
 11. Hvor er det dejligt at se John!
  Min mor havde noget med tal - hun kunne huske det meste utrolige bl.a. naboens tal på nummerpladen for 50 år siden og folks telefonnumre i hendes barndom ;)

  Varme klem!

  SvarSlet
 12. Spændende - og sikke en imponerende hukommelse :-). Jeg er overbevist om, at der er 'noget' med tal - har jo også været omkring en numerolog :-))). For mig er det 8-taller, enten ren 8 eller som 17. Og så har jeg noget med 5-taller også. Men det er meget i perioder synes jeg - og det kan sagtens være helt andre tal også. Men da jeg ændrede mit navn, gjorde jeg det jo selvfølgelig på dagen over dem alle - for mig og mine 8-taller ihvertfald: den 8.8.2008 :-)

  KH Gittemay

  SvarSlet
 13. Hej Madame. Tak og ja, det var da også en imponerende evne din mor havde. Jeg selv husker vores allerførste telefonnummer vi fik dengang jeg var syv år. Tilgengæld husker jeg idag ikke et eneste ikke engang Johns, men det er jo de forbandede mobilers skyld. Man slår jo bare navnet op og trykker ring.. man ser aldrig numrene mere. Det er skidt for hjernen..

  Rigtig dejlig dag til dig og varme klem tilbage
  ;-))

  SvarSlet
 14. Nejjj har du ændret dit navn?? Hvordan har det så "virket" bagefter ??

  Tal er altså ikke altid bare tal. :-)

  Knus Henriette og dejlig dag til dig

  SvarSlet
 15. Ja, jeg har skiftet navn. Lang historie - den korte version er, at det har virket rigtig godt. Det er jo ingen mirakelkur - men jeg kan sagtens mærke forskel. Det er lidt ligesom at have købt et par nye briller...det man ser, er det samme som før - men det ser alligevel anderledes ud. Ikke noget man skal gøre, hvis man tror, at det er gjort det med det - eller har hang til nemme løsninger. Som sagt - ingen mirakelkur - arbejdet er der stadig.

  KH Gittemay

  SvarSlet
 16. Hej igen Gittemay. Ja jeg er godt klar over at vi ikke er ude i mirakler eller trylleri, men det er nu alligevel interessant. Tak for den forklaring. :-)

  Kh Henriette

  SvarSlet
 17. Jeg synes ikke, 16. september er nogen underlig dato ;-). Næste gang, vi runder den, fylder jeg 47. Og så er det altså ikke, fordi jeg ønsker at være anonym, men jeg har ingen af de underlige konti, man kan vælge i det her dybt underlige blogsystem...

  SvarSlet
 18. Jeg siger ikke at det er en underlig dato for hele resten af den vide verden, men datoen er speciel i mit liv..

  Hvis ikke du ønsker at være anonym, så er det da så let bare at skrive under med dit navn, sååå..... Det har du valgt ikke at gøre, så anonym det vælger du alligevel at være.

  SvarSlet