11 september 2009

Jeg bliver fortæret af..

... dårlig samvittighed som jeg ligger her


Følelsen af svigt og frygten for rygter om dovenskab er enorm.


Ved nærmere eftertanke ved jeg, et jeg nok var lidt vel kvik i sidste uge.

Jeg er superdårlig til at fordele mine kræfter og min energi ligeligt over tid, og nu kommer så prisen.


Så er de jeg tænker at jeg alligevel ikke skulle have været i et forhold, for så kunne jeg lade verden være uden at skulle undskylde. Så ville jeg ikke have ansvaret for at familien kommer hjem til et tomt køleskab og rod i soveværelset.

På den anden side gør det mig ked, at der ikke er vilje til at tage over uden at jeg først skal bede pænt om det, efterfulgt at undskyldninger og forklaringer.


Der venter sure børn og en træt mand om ikke så længe og jeg gemmer mig for dem.


Det gør mig faktisk endnu trættere..

8 kommentarer:

 1. Øv- at hjælpe ikke er der. Har du prøvet at bede direkte om den- UDEN at undskylde og forklare ?
  Fik sådan en lyst til at besøge dig en dag :-)

  SvarSlet
 2. Kære Miri. Nej aldrig, det kan jeg slet ikke finde ud af.

  Jamen det må du skam også gerne. Det ville jeg syntes var hyggeligt. Jeg skal jo se at vænne mig til tanken om gæster, trods de mange børn der render ind og ud.. :-)

  Send mig en mail, så finder vi ud af det ik..

  Knus:)

  SvarSlet
 3. Åh, Henriette! Prøv at gøre, som Miri skriver - måske det virker.
  Der må simpelthen findes en løsning, søde Henriette - for det der går bare ikke. Slet ikke.
  Ihvertfald et kæmpekram herfra.

  KH Gittemay

  SvarSlet
 4. Tusind tak Gittemay. Jeg krammer tilbage til dig :-)

  SvarSlet
 5. Som jeg altid siger: kommunikation!!! Jeg synes du skal fortælle dem hvordan du har det med den situation. Men også bede dem fortælle hvordan de har det..... det kan jo være være at du tager fejl. Men det handler altid om gensidig forståelse. Problemet er bare, at det er så pokkers svært at fortælle andre hvordan man virkelig føler og tænker - man blotter jo sig selv, så man bliver helt nøgen og sårbar. Men jeg synes alligevel det er vigtigt, for hvis man virkelig forstår hinanden, så kan man også bedre hjælpe hinanden.

  Det er i hvert fald et princip, som er meget vigtigt for mig! Jeg kan bruge timevis på at vende og dreje de mindste problemer. Men jeg mener helt seriøst, at man får en kæmpe gevinst hvis det lykkes. Problemet er nok, at de fleste tror at sådan en samtale kan klares på et kvarter eller en halv time. Nixen bixen. Sandheden er, at virkelig kommunikation varer hele livet. Og så kræver det vilje til at man både åbner op og bagefter virkelig lytter til hinanden...

  SvarSlet
 6. Kære Jens. Nej hvor er jeg glad for dit input, jeg kan slet ikke huske om du før har skrevet til mig, men jeg ved jo at du ind i mellem kigger forbi, så derfor... Hej og tak for kommentaren.

  Jeg er helt enig og i bund og grund er det også den måde jeg ville vælge at gribe det an på. Desværre er problemet jo slet ikke nyt, og jeg har faktisk meldt ud MANGE gange hvor svært det er for mig, at skulle føle mig ydmyg og skyldig over ikke at føle mig til besvær. Jeg har bestemt ikke let ved at acceptere min egen skæbne som pensionist og det ville være ulig lettere at mine nærmeste hjalp mig på vej, på de dårlige dage.

  Uanset hvad, så hjælper det mig at alle jer der gider komme med input, faktisk kommer med fornuftige og gode råd. OG langt hen ad vejen godt kan forstå mit udgangspunkt. :-)

  Mange weekendknus til dig
  Henriette

  SvarSlet
 7. Henriette 11. september er en "ha lov at være ude af mig selv-dag" i hvert fald for følsomme sjæle. Jeg be'r heller ikke om noget, ikke hjælp ikke noget...men det ville være bedre , om jeg/vi gjorde. Tro mig.
  Vi pensionister må stå sammen - hehe - jeg gør nok som søde Miri - kommer på besøg en dag - måske vi skulle slå os sammen i en lille gruppe der skulle støtte Henriette og få hende til at le og glemme det tunge for en stund. For ved at hjælpe andre , bliver man jo selv lettere og gladere. Jeg sender gode energier over til dig - håber du kan mærke det, og lav så en plan for dig selv og de ting, du deltager i, du kan godt se på forhånd om en uge er FOR booked, og så kan du prøve at sortere noget fra. Ja, du kan nok høre, jeg er vældig klog, men det er kun, fordi jeg er faldet i fælden selv masser af gange. Et stort kram Lone

  SvarSlet
 8. Ih det ville være så hyggeligt at du kom herover. :-)
  Hvor er det sødt at jer at tænke på mit humør, jeg mærker din gode energi allerede ;)

  Jeg skal nok blive lidt bedre til at sige fra, og min kalender bliver jo flittigt brugt, jeg har vist bare fejlbedømt igen. SUK

  stort kram til dig også Lone :))

  SvarSlet