26 september 2009

Nat, tanker og min lille bil


Her sidder jeg i mørket og kan ikke sove..


Ikke så praktisk eftersom klokken er kvart i tre og jeg allerhelst ville være frisk i dagslys. Sådan kan det gå og jeg gider ikke ligge og glo op i loftet, vende og dreje mig, så jeg tager konsekvensen (hihi), og sidder nu her. Der er oplæsning i mit øre, hækletøj i mine hænder og kun lyset fra den bærbare. Min elskede ligger jo ved siden af og sover dybt.

Mange tanker flyver gennem mit hoved, det er der ikke noget nyt i, men da jeg har haft alt for god tid i denne uge på langs, har de bevæget sig steder hen, hvor jeg ikke bryder mig om at de skal være. Jeg kommer til at dvæle ved de ting der giver mig indre forstyrrelser.


Siden mit 18'ende år har andre mennesker på skift, styret den retning mit liv skulle tage. Jeg selv har siden da forsøgt på alle mulige og umulige måder, og mere eller mindre ubevidst, at generobre den. Jeg syntes egentlig først det lykkedes da jeg i 2006 forlod min mand. Der fulgte så nogle år hvor jeg befandt mig i en tilstand, der må minde om den der opstår når nogle har bestiget et bjerg. De første mange måneder var jeg simpelthen høj. Jeg fik efter et halvt års tid, muligheden for at købe mig en lille brugt bil, og følelsen af total kontrol da jeg trillede afsted med den fra forhandleren er ubeskrivelig. Den blev symbolet på min frihed fysisk og mentalt.

Det var første gang jeg helt selv havde taget en beslutning om noget stort, om noget der fik indflydelse på mig og min dagligdag. Noget der handlede om økonomi og valg, og jeg var ikke et sekund i tvivl om, at jeg havde truffet en god og fornuftig beslutning. Ligeså var det første gang jeg helt selv stod for at klare en flytning og alt det praktiske der følger med. Min bolig var min egen, bar kun præg af mig, i det hele taget lærte jeg at handle på egen hånd. Jeg var virkelig stolt og tilfreds med de valg jeg tog om stort og småt.

Måske er det derfor jeg i perioder nu, bliver så trist og træt.

Jeg elsker den mand der ligger her ved min side så højt og jeg vil ikke være ham foruden. I ham har jeg fundet den mand jeg har drømt om... intet mindre, men jeg kæmper med savnet af den kontrol jeg var så længe om at få over eget liv. Som min tilværelse er lige nu, er det som om jeg bare flyder afsted som før, uden at kunne styre noget som helst. Mit hjem sejler, her er ikke så ordentligt og rent som jeg egentlig har brug for at der er for at kunne trivedes, min energi er hele tiden i fare for at smuldre, og jeg er nødt til dagligt at lukke øjnene for tingenes tilstand.


Så er det jeg må minde mig selv om, at vi begge har oplevet at måtte skære ned på vores idealer om et liv sammen. Jeg må minde mig selv om, at situationen ikke er stationær, at det inden for overskuelig fremtid vil blive noget lettere, idet vi jo har to store børn som ikke bliver her så meget længere. Jeg må minde mig selv om, at jeg valgte tosomheden og kærligheden, nærheden og fællesskabet med en sjæleven, fremfor et liv alene.


For jeg tror jo på kærligheden, og på at man skal gribe efter den, når den viser sig..

Her triller jeg ud fra forhandleren, og jeg skal hilse at sige at det var et super køb. Den er fra '94, har ingen rust, ingen buler, alle mekaniske dele fungerer upåklageligt, den var som ny fordi den indtil da aldrig havde stået udenfor om vinteren, nysynet og med nye dæk, og ja.. den kører bare.

Med den har jeg fået mulighed for at transportere mig selv rundt og vidt omkring. til steder jeg slet ikke ville kunne overskue især på de dårlige dage. Den har bragt mig rundt i Jylland, på fyn og det meste af Sjælland. Jeg har sørget for at der er sat penge af på en konto så jeg ikke skal bekymre mig om økonomien i det, de næste par år. Og hvordan kan det så gå til, spørger den nysgerrige læser.. hun er jo pensionist.

Tjooo det kunne hun fordi at eksmanden som i sin tid da hun var syg, solgte hendes pensionsopsparing og aktier, og bla på det grundlag blev dømt til at betale hustrubidrag, og da han i mere end syv måneder nægtede, endte det med at der faldt en større sum med tilbagevirkende kraft.

Summa summarum, en "opsparing" af en sum penge, jeg aldrig får mulighed for at besidde igen.
De kunne være blevet klattet væk, men istedet blev de brugt til at cementere mit nye liv.


Det er et valg jeg aldrig har fortrudt...

19 kommentarer:

 1. Det glæder mig sådan, at du har 'fat' i dit liv, kære du.

  Kærlig hilsen fra Jeannette Mariae ;-)

  SvarSlet
 2. Du har en kerne af styrke i dig- knus

  SvarSlet
 3. Præcis den følelse med køb af egen første bil - helt min egen kan jeg genkende...ååh hvor var det sejt. God dag til dig!

  SvarSlet
 4. Godmorgen, kære du! Jeg føler også en ubeskrivelig frihed ved at eje en lille dyt. Jeg vil ønske dig en rigtig god lørdag, klem ;o)

  SvarSlet
 5. Et liv uden dyt kunne jeg ikke tænke mig. Har nu mit livs tredie dyt, og nyder friheden til at køre derudad, når lysten melder sig.
  Håber du kommer igennem dagen trods manglen nattero

  SvarSlet
 6. Hvor er det dejligt at læse. Du har vist fat i den lange ende...i dén grad.

  KH Gittemay

  SvarSlet
 7. Kærligheden er yderst vigtig - også kærligheden til sig selv og alle de valg vi træffer og har truffet.

  SvarSlet
 8. Det er skønt at have bil. Vi fik (først) vores første bil for 3½ år siden - det er SKØNT. Håber du har haft en god lørdag. Knus

  SvarSlet
 9. Jeg prøver jo virkelig Jeanette Mariae, men noj hvor jeg syntes det er svært til tider :)

  Tusind tak og rigtig god aften
  Knus Henriette ;)

  SvarSlet
 10. Ja det må jeg have, trods det at jeg ikke selv kan mærke den :)

  Tak

  SvarSlet
 11. Tak Lavendel, jeg elsker altså bare den bil. ;)

  Rigtig god aften og kh
  Henriette :))

  SvarSlet
 12. Længe leve muligheden for at komme rundt af egen vilje og lyst Madame ;)

  Knus og rigtig god aften og tak til dig :)

  SvarSlet
 13. Hej Manna. Jo altså, jeg har godt nok været træt, men pyt det er jo lørdag :)
  Rigtig god aften her fra mig :))

  SvarSlet
 14. Tak Gittemay, ja i den grad.. hihi
  det "kører" bare derudaf

  God aften og tusind tak for din hilsen
  Knus :_))))

  SvarSlet
 15. Hej Kisser og velkommen her på min side, det glæder mig at du har lyst til at kigge forbi. :-)

  Og ja, det er nemlig llige præcis rigtigt

  Mange hilsener og god aften til dig :)

  SvarSlet
 16. Hej Anette, Ja har man først prøvet fornemmelsen af foden på egen speeder, så er det næsten ikke til at undvære .-)

  Jeg ønsker dig og Kenzo og husbond en rigtig god lørdag aften.

  Kh Henriette :-))

  SvarSlet
 17. Det var da trods alt dejligt at vide at pengene blievr brugt til noget der kan give dig større frihed. Jeg er glad på dine vegne ; )

  SvarSlet
 18. Nu fik jeg lige læst det hele du skrev og jeg er glad for at du er sammen med en mand, hvor du kan finde dig selv og det tager sku sin tid, jeg har været længe om det og mangler da stadig at udvikle mig, for det gør vi vel altid. Men kvantespringet og de store nedture har jeg taget sammen emd Preben og han er ikke veget et sek. fra min side. Man har da rigtig meget brug for tosomhed og kærlighed og støtte, især når man er sådan en der vakler en gang imellem, det er din kamp og din egen vilje der skal styre og få dig op, men støtten fra ham er bare så skide vigtig. Så jeg bliver varm når du skriver om ham i dit liv og er sikker på, at i nok skal klare det hele hvis han er the one. Min mand er min prins og skytsengel og ham jeg i tidernes morgen rent typemæssigt drømte om. På den måde er vi da heldige og det er værd at kæmpe for : )

  SvarSlet
 19. Hej Rikke.

  Ja jeg glemmer nok ind i mellem, at det tager tid at lære hinanden og familien at kende til bunds. Det er en livsopgave at finde ud af livet sammen. :-)

  Tak for kommentaren og dejlig søndag
  Knus Henriette;)

  SvarSlet