02 september 2009

Strikkecafe 4


Tirsdagen bød også på et besøg i strikkecafeen i Nørkleriet.


Det er jo lidt tid siden sidst, men i går lykkedes det for mig at være vågen og klar nok i hovedet til kl 10. JUHU for det
Det var et par utroligt lærerige og givtige timer, og jeg tog glad derfra videre til den blåøjede tandlæge. Jeg fik begyndt på den snart berømte røde vintersweater, jeg fik ovenikøbet lavet en strikkeprøve først, hvilket er noget jeg aldrig før har haft tålmodighed til.

Jeg fik lært endnu en hæklefidus. En simpel opskrift har glattet mine krøller ud indtil flere gange, og tilsidst har jeg været nødt til at hente Cisse frem til at oversætte de underlige forkortelser. Det er noget hende her kan tale med om..Ingen tvivl om, at den virkelig ER simpel, men når man ikke ved hvilket hul der skal hækles videre i, så har man en problem. Jeg brugte Kauni som øvegarn, men der er alt for lang i mellem farveskiftene, så i stedet vil jeg hækle sjalet i en af disse zauberballs.

Jeg fandt mig en opskrift på de varme futter jeg vil strikke til min mor, så hun får varme både oppe og nede til vinter. Sjalet er iøvrigt lige ved og næsten færdigt, men gæt selv hvad så nu...Jeg er løbet tør for garn!

Pissosse, og jeg må påny hente Holst frem fra bogmærkerne, så hun kan supplere med det sidste nøgle. Godt der er lang tid til jul :-) OG at hun ikke læser med her. Hihi

Alt i alt endnu en dejlig oplevelse i strikkeuniverset.


Dernæst fik jeg forresten også handlet lidt bånd. Det er bestemt ikke fordi jeg mangler, men de lå lige der og kiggede på mig i Hobsons Choise. Den ligger også i Lyngby og det er en lille himmel for sådan en anglofil som mig. Med båndende fulgte også Country Living. Og i det er det flotteste sjal/halstørklæde. Det er lavet af minimini hæklede firkanter og sat sammen som patchwork. Jeg er da helt færdig over det, og også prisen... det koster nemlig 200 pund! Gang det lige med sån ca otte, så har du prisen i dansk klingende mønt. Pyhhh

Jeg har nu endnu et projekt jeg må og skal i gang med.... på et tidspunkt. :)

6 kommentarer:

 1. Åh det halstørklæde er jeg også blevet helt balstyrisk over - men man må vel kunne lave noget, der ligner :-) Forstår faktisk godt prisen - tænk et arbejde for at lave alle de firkanter!
  Det lyder som om, du har haft det rigtig dejligt. Superflot sjal, du har gang i! Jeg glæder mig til at se, når du skal bruge de Zauberballs - tror det bliver rigtig flot :-)
  At gå tør for garn - DET er dælme alvorligt. Uh ha. Godt at Helle Holst har så meget - kan fortælle, at hendes lager er ganske veludviklet - har selv set det i mandags :-)
  Hvis du igen får problemer med hækleforkortelser, så skriv endelig - ja det må du også gerne alligevel :-))

  KH Gittemay

  SvarSlet
 2. Sikke lækkerier du har gang i :-)
  Hvilken opskrift strikker du den røde efter ?

  SvarSlet
 3. Superflot sjal!! Det er hyggeligt at være til "Strikkecafe-møde" - godt du kom afsted i dag. Knus

  SvarSlet
 4. Godmorgen Gittemay.

  Ja det er dødirriterende at jeg skal til at købe mere garn, men sådan kan det gå :-)

  Jeg har farvekortet fra Holst og det er jo det rene tortur at skulle vælge. Godt jeg kun skal bruge den ene farve.. Hmmm
  Jeg skal da nok lige husket at spørge dig om hækleproblemet hvis der er for lang tid til jeg kan få det demonstreret .

  Tusind tak og ha en dejlig dag.
  Knus ;)

  SvarSlet
 5. Godmorgen Miri.

  Min røde sweater bliver lavet efter en opskrift fra det lille hæfte der fulgte med Hendes Verden for et par uger siden.
  Det er den der er grå og strikket med raglanærmer. Jeg syntes den er så pæn, så jeg glæder mig til at få den på. :-)

  Rigtig dejlig dag
  Knus

  SvarSlet
 6. Ja, det er en god mulighed for hjælp, så jeg føler mig heldig. :)

  Sjalet er blevet godt, og jeg skal da til også at prøve andre opskrifter.

  Dejlig dag og kærlig hilsen
  Henriette

  SvarSlet