19 oktober 2009

Tyndhudet og tykblodet OG en udfordring til bloggere

Her kommer så lidt af hvert om alt muligt og ingenting. OG KIG NEDERST i indlægget for at finde ud af, hvilken udfordring jeg nu lægger ud i blogland..
Det kedelige først:

Første etape af touren (familien rundt), er taget. Nu skal jeg så have taget anden runde, men hvornår?? Det skyldes at det ene barn ikke har været meget hjemme og det andet er sygt. Vel plantet og med kaffe indenfor rækkevidde, fik jeg fortalt om fredagens besøg og besked fra lægen. Det er muligt at jeg her på bloggen fremstår som velformuleret og dygtig til at udtrykke mig, men sådan er jeg ikke når jeg skal tale. Der bliver tingene sagt i en underlig usammenhængende strøm, og jeg selv syntes det får en latterlig klang, når jeg hører mig give udtryk for hvordan jeg har det. Andre siger at det ikke opfattes på den måde, men ved gud.... jeg syntes det er meget lettere at skrive. Der flyder det ud af hænderne på mig, spontant og uden tøven.

Jeg kan ikke sige hvad resultatet er eller bliver. Jeg kan kun vente og se. Jeg er fast besluttet på, at mit helbred og min hårdt tilkæmpede ( og altid vaklende) livsglæde ikke skal forsvinde igen, så der er stor sansynlighed for at jeg tager lidt væk. Gittemay skriver om illusioner og deres magt her, og jeg selv må erkende at mine er brændt af. Det gør mig arrig på mig selv og ærgelig, for jeg burde sgu ha lært af det liv jeg har haft.Det meget mindre kedelige her:

Min læge gav mig noget at tage for at jage den ulidelige pine på flugt. Beskeden var, at det gerne skulle virke inden for en dag eller to, var der ikke effekt efter højst en uge, skulle det helt droppes, er der virkning skal jeg være på den en måned. Det er noget der hedder Beta blokkere, et blodfortyndende middel man ellers bruger til patienter med blodpropper. Man har åbenbart erfaret at det har en udemærket effekt på migrænepatienter.

Det virker... :)

I går morges ku jeg sige højt til mig selv, at jeg for første gang i en måned ikke havde haft ondt i hele 24 timer.. Ja det lyder jo helt vanvittigt, men ikke desto mindre er det altså helt vildt som det kan påvirke en, den konstante smerte der sidder og gør synet forringet og får maven til at rulle. Nu har jeg så lige slugt den fjerde pille, og stadig ingen smerte. På den front er jeg så glad og lettet. Jeg ser frem til at blive mere frisk nu.


Og nu til det mindst kedelige:
Jeg har for længe siden indkøbt sådan et krydsnøgleapperat, men jeg fandt hurtigt ud af, at jeg også måtte have skaffet mig en garnvinde. For længe siden var Sifka fremme med det forslag til mig, og dengang anede jeg slet ikke hvad det var for noget. Det ved jeg nu..

I lørdags ankom min helt egen vinde med posten, og jeg skal lige love for at jeg har hygget mig med at lave egne nøgler hele lørdag aften.

Jeg er jo proffesionel hyggefis, så i forlængelse af min hjemsendelse med beskeden om ikke at foretage mig andet end det der gør mig glad, byggede jeg rede i sofaen. Jeg missede Mariannes strik in, men jeg lavede mit eget.

Garn, gadgedts, opskrifter, bærbar, kaffe, godis, tæpper, puder, Barnaby og lydbog er nogle af de ting der blev anbragt i min nærhed, og da jeg er en lille praktisk gris og også opfindsom, fandt jeg lynhurtigt en måde at anbringe både garnvinde og nøgleapparat på. Comfi er NØGLEordet her;)

Her ser vi så hvordan Henriette gør når hun skal forkæle sig selv:


Krogen er klar til indtagelse.Nøgleapperatet blev spændt fast på den bærbare så jeg ku sidde med den på benene i sofaen. Det er ikke lige så nemt at se her, men den står til højre i billedet. Op på lårene, på med garnet og så dreje dreje på den bekvemme måde.. :)

Der mangler vist ikke noget..


De første nøgler er klar


Æsken der havde indeholdt vinden, var et kæmpe hit for de pelsede. Ind og ud gik det, og så er den god at gnave i :) Trods tæppet er det endda lykkedes dem at tisse UDENFOR.. Fyhh altså


Et hurtigt strikket halstørklæde, gråt garn til det næste sjal og garn med en påbegyndt sok.


Min egen strikkebog. I den har jeg styr på de ting jeg har lavet. Der er en garnprøve, og div oplysninger om hvad det er jeg har haft gang i. En god måde at huske på, OG så er den sjov at lave. En lille strikkescrapting ku man kalde den. I den er også noteret det jeg ønsker mig, ting der skal supplere min hobby, mine egne fortolkninger af opskrifter, der er svære at se for sig..


Snoningen på den røde, ser feks sådan ud i Henriettesprog. Mere overskueligt for mig, da jeg er visuel og skal se mønstret i praksis for mig..


Min plaid, lavet at ungernes gamle sweatre. Den er efterhånde godt slidt, men har i år fundet ny anvendelse...


Nu hænger den nemlig over sofaryggen. Lommerne i Josefines gamle cardigan er endt med at have fået nyt liv som opholdssted for strikkedimser der ellers ligger og flyder på bordet.
TIL SIDST:


Nu er det så at jeg her vil komme med en udfordring som jeg håber I vil lege med på. Farvelegen var virkelig sjov syntes jeg, men nu skal det handle om noget andet.


Jeg har vist jer min strikkekrog, det er der jeg sidder når jeg skal hygge og da jeg ikke har en fast plads at sidde på, bliver tingene hele tiden flyttet. Frem og tilbage, og frem igen. Det er min måde at lukke verden ude på. Der jeg slapper af jeg bliver glad i låget af at nørkle.


Udfordringen er:


1. Vis mig din kreative oase.

2. Hvad indeholder den?

3. Hvor er den?

4. Hvad betyder den for dig?


De første tre der får udfordringe skal være:


Jeanette Mariae

Sifka

Garnmoster


Jeg håber at I vil være med på spøgen og derefter sende den videre til tre nye kreative bloggere.

Kærlig hilsen Henriette

12 kommentarer:

 1. Nej hvor jeg håber du får noget godt ud af det hele...krogen er da super! Jeg tror faktisk jeg har luret på din den røde...jeg har den i et lille hæfte..men jeg laver den ikke i rød, så vi behøver ikke blive ens - fnis

  SvarSlet
 2. Hold da op en kreativ oasa, det ser hyggeligt ud. Det er godt du har fået det sagt til en del af familien og ved du hvad hvis du føler det er nemmere, så skriv det ned og giv dem det i brevform bagefter, bare så du ved at alt er sagt. jeg har det præcist som dig, kan absolut ikke holde tale for nogen, da jeg går i sort, får tårer i øjnene og bare glemmer hvad jeg skulle sige. Derfor en svær tid i skolen med fremlæggelser og eksamener, men også bare ting der skal siges, som er lidt sværere. jeg kan det ikke. Det skal skrives, fordi jeg nok i virkeligheden er vildt dårlig til at tackle de der svære ting, hvorimod jeg godt kan snakke fanden et øre af ellers. det er godt at høre at medicinen virker for dig, at du på den måde kan få lidt luft og overskud, så kan det være de andre ting følger med. jeg håber det : )

  SvarSlet
 3. Ja, meget kan kan man sige Henriette - men du forstår dælme at skabe hygge og kroge til samme :-).
  Det er en svær opgave, du har - at få sagt præcist hvordan du har det, hvorfor og hvordan du tænker fremtid...pyh ha. Så kan tungen godt slå krøller, for det er jo svære sager. Men jeg hæfter mig nu meget ved én sætning i dit indlæg...
  'Jeg er fast besluttet på, at mit helbred og min hårdt tilkæmpede ( og altid vaklende) livsglæde ikke skal forsvinde igen'...
  Den fortæller jo, at du har fat i noget rigtigt og meget vigtigt. At du er på vej - krøllet tunge eller ej.
  At lære tager lang tid - det er ikke bare et spørgsmål om at lære af erfaringer, for nogle erfaringer skal gøres flere gange, før man helt forstår. Vær forstående og tilgivende overfor dig selv også - for det er altså vigtigt i sådan en proces.
  Håber det bedste for dig.

  KH Gittemay

  PS...sukker lige videre over dine 'apparater' - hvor må de være dejlige at have...krydsnøgler SUK :-)

  SvarSlet
 4. Tak Lavendel. Den røde sweater er jo i opskriften sandfarvet, den er fra et hæfte der fulgte med Hendes Verden i august ell september. Du skulle helt klart lave sådan en, for den er faktisk ikke så svær hvis man er rutineret strikker og det er du jo :)

  Min hyggekrog er heldigvis min alene og derfor et godt sted for mig at sidde

  Knus Henriette

  SvarSlet
 5. Kære Rikke, jeg praktiserer faktisk også det med at skrive det ned, det virker også fint nok.
  Nu skal jeg så bare tænke på mig selv, for der er konstant noget jeg skal involveres i, og jeg går helt kold hver gang.


  Knus
  Henriette :)

  SvarSlet
 6. Det sværeste Gittemay, er nok at jeg netop SKAL holde fast i det. Men jeg prøver :)

  Jeg er selv også hamrende begejstret for mine apparater og de virker sgu. hihi

  Det må være en ting du skal skrive på ønskelisten. Garnvinden var ikke dyr og den er ret så flot.

  Knus
  Henriette

  SvarSlet
 7. Håber der kommer noget godt ud af din snak med familien. Hyggelig strikkekrog du har ;-) Knus

  SvarSlet
 8. Things take time, desværre for lang tid indimellem. Håber alle har forståelse for din situation eller bare lader som om, for så giver det da lidt ro.

  Jeg snupper lige din ide med en bog med notater om det igangværende og fremtidige indkøbte håndarbejde.
  Jeg har en, hvori jeg sætter ideer klippet ud af div. ugeblade. Så en mere er vel ok ;)

  Hyggeligt Kreahjørne :)

  Knus
  Kari

  SvarSlet
 9. Hej henriette :-) ejj hvor ville jeg oss gerne ha sådan en garnvinder , den må på ønskeseddlen til jul:-)) din hyggekrog ser dejlig ud , jeg snupper opfordringen og så må vi se ..... det vigtigste er jo at vi slapper af og nyder det når der er dømt hygge :-)
  God mandag til dig :-))

  SvarSlet
 10. Tak Anette, det håber jeg også.. Men er ik sikker endnu. Desværre.

  Min hyggekrog er mit et og alt for tiden :)Elsker at sidde der og nørkle i min egen verden.

  Mange knus og ps: fik du fat i garnet du skulle bruge??

  GUUDD UPPS, jeg har da rent glemt at maile dig mønstret på sjalet. Åhh der er så meget i min knold at jeg har svedt det ud. Jeg prøver at få det ordnet i morgen, er det ok?

  Knus Henriette

  SvarSlet
 11. Kære Kari. Ideen er bare til fri afbenyttelse :)) Jeg syntes selv den er god og praktisk. Har også selv en mappe med opskrifter foruden de elektroniske mapper her på den bærbare med håndarbejde i. Sådan noget må der til :)

  Rigtig god aften til dig og familien
  Knus

  SvarSlet
 12. Kære Garnmoster. HERLIGT at du gider lege med, det glæder jeg mig til og over. ;)
  Jeanette mariae er også med, når hendes kamera igen fungerer...

  Altså den garnvinde er simpelthen et fund og den kostede næsten ingenting,hvilket er det mest utrolige og fede ved den.

  Den må du altså have på ønskelisten ja.

  Og ja.. det er afslapningen og hyggen der er det vigtigste.

  Mange knus
  Henriette :-))))

  SvarSlet