19 november 2009

Strikkenyt

I går bragte både overraskelse og overrumpelse.Jeg har modtaget den sidste pakke fra England for i år. Den indeholdt lækre sager såsom garn, strikkeblade og lidt gadgets. Firmaet havde også vedlagt en praktisk lille skriveblog med deres logo på, hvilket jo er en god måde at sørge for at jeg ikke glemmer hvad de hedder..
Garnet er Noro Cashmere Island, og jeg kan jo kun give andre strikkere ret i at det er skønt at skue og berøre. Det er første gang jeg har købt noget af det, men det var voldsomt nedsat, så jeg sprang på vognen.Bladene er en sag for sig, og jeg er helt færdig over dem. Igen er det første gang jeg har investeret i magasiner fra udlandet, MEN HOLD DA OP hvor er de fede. Masser af artikler, adresser på firmaer der må tjekkes ud, og så selvfølgelig de smukkeste opskrifter på ting jeg godt kan lide. Det ene er et vinternummer og det andet er et "holiday"nummer, med alskens ting man kan lave til gaver og andet. Nu er jeg altså også blevet hooked på blade om strik.


Det måtte jo komme, da jeg altid har været en magasinfreak. Helt fra jeg var lille har jeg været i famile med kvinder der har holdt det ene og det andet ugeblad. Da jeg selv blev større, ung og voksen begyndte det med modemagasiner i tonsvis, så kom magasinerne med interieur, sidenhen mad og have, og nu her senest er det så strik der ryger i kurven, når jeg skal have lidt at kigge i. Det er nærmest sådan en udvikling jeg har gennemgået, og i dag gider jeg feks ikke læse modeblade mere. Der ryger et i kurven en sjælden gang, men jeg bliver altid irriteret bagefter, for det har bare ikke min interesse mere. Jeg ved hvad jeg vil ha på, hvad jeg kan lide og køber alligevel kun som jeg selv vil, uden skelen til tidens luner.

Indretning er lagt lidt på is i disse år, for der er simpelthen ikke råderum til at være kreativ på det område og den er sværere, men jeg prøver hele tiden at holde fast i, at det nok skal komme igen. Jeg har det i mig, og har masser af ting jeg gerne vil prøve af, men det kan bare ikke lade sig gøre lige for tiden.

Mad er heller ikke lige på hitlisten, men mon ikke jeg også får den interesse tilbage igen, når jeg igen kan mærke en fred inden i til at gøre noget ved det?

Tilbage er strik og andet der handler om håndarbejde. Det er nu fint nok, for jeg har virkelig sørget for at yde min del til den glittede industris overlevelse både her og i England. Det er jo en kendt sag at den slags magasiner vejer godt til, og hver eneste gang jeg har været i London eller Bath, har jeg hamstret alt hvad jeg ( eksmanden...) kunne slæbe hjem. Og jeg skulle hilse og sige at det er ikke så lidt, da udvalget er noget større derovre. Tilgengæld koster de blade ikke en brøkdel af hvad de koster her i landet, så der er ingen grund til at være mådeholdende.


Til sidst må jeg fortælle, at jeg havde en noget oprivende oplevelse i går eftermiddags.


Jeg var hos negledamen og var iført det grå sjal. Havde lovet at vise det frem, men da jeg skulle hjem siger hun så til mig, at hun vil købe det af mig, og inden jeg fik set mig om, var sjalet ikke længere mit. Fedt med lidt lommepenge, men uhhh jeg havde det underligt med at gå fra det. Det er jo ligesom min baby, og jeg var slet ikke parat eller klar til at sige farvel. Det endte med at jeg styrtede ud af klinikken uden at se mig tilbage, og nu vil jeg så strikke mig et til. Det går jo ikke, for egentlig var det ment som en julegave...
Det er sgu da meget smigrende at hun syntes det var smukt nok til at betale for :)

9 kommentarer:

 1. Lækre sager, du har fået der :-). Og tillykke med sjals-salget...selvom det var overrumplende er det jo en dejlig kompliment :-)
  Hav en dejlig dag.

  KH Gittemay

  SvarSlet
 2. Tak Gittemay. Jeg blev altså også ret så glad det gjorde jeg søreme :)

  I lige måde og knus Henriette

  SvarSlet
 3. Vil du løfte sløret for hvor noro garnet er købt.. Jeg er jo noro afhængig, og et tilbud på det , vækker misbrugeren til live..
  Ja.. det er en undelig fornemmels, når folk vil købe ens strik..
  Jeg bliver altid så forlegen, det er jo hjerteblod der bliver solgt ud..Men det er også stor anerkendelse og det er dejligt.
  God dag min søde ven.

  SvarSlet
 4. Det grå sjal er bare smukt, Henriette, så jeg kan godt forstå negledamen!
  Ha' en god torsdag, varme klem til dig ;o)

  SvarSlet
 5. Ja jeg vil også gerne vide hvor noro garnet er købt. Noro ER lækkert. Tillykke med salget af sjalet - det er skønt at vide, at andre synes det man laver er flot ;-) God dag til dig. Knus

  SvarSlet
 6. Så lige din besked ang. sjalet : ) Jeg skal nok vende tilbage. jeg er ikke lige inde i garntyper, men farver det må jeg da kunne finde ud af : )Det lyder altså bare super duper.

  SvarSlet
 7. Det er da super skønt at blive bekræftet i at det man laver er flot og at andre også kan lide det. Tillykke med dit første salg !

  SvarSlet
 8. Kære søde Henriette ;-) TUSINDE TAK for det flotte garn... har en rigtig glad datter, der glæder sig rigtig meget til det færdige resultat... har meget travlt på jobbet i øjeblikket, så har ikke lige tid til, at lægge billeder og en stor TAK ind på min egen side... det kommer i løbet af weekenden... Endnu engang TAK ;-) der findes åbenbart også engle på Sjælland ;-))

  SvarSlet
 9. Wauw, det er stort - tillykke :)

  SvarSlet