23 december 2009

En dag med gaver og godt humør


Pyhh det har været hektiske dage, men nu ser vi frem mod en god og tiltrængt juleferie.

Mandag ræsede vi rundt for at få underskrevet kontrakt, for nåede vi det, kunne duracelkaninen ( teenageren) allerede tirsdag morgen møde hos viceværten for at få sine nøgler. Derefter videre for at hente penge til indskud og så på posthus for at betale. Da vi kom hjem var vi begge helt udasede, batterierne var brugt op.
Tirsdag blev dagen hvor John og jeg var udsendte julenisser for firmaet. Der skulle deles julegaver ud til kunderne, og vi var oppe allerede ved femtiden. Ik lige et tidspunkt jeg er tilhænger af, især om vinteren, men kontoret er beliggende i Holbæk, så det var bare om at komme afsted. Sådan nogle håndværkere møder aldeles ukristeligt, så vi skulle være der ved syvtiden, og med trusler om snefald, måtte vi tage hensyn til mulig langsom kørsel.
Bevæbnet med kaffe, frugt, strikketøj, musik og godt humør tog vi afsted. Ufff det var bare koldt. Da bilen var pakket, gik turen så rundt på sjælland til de forskellige samarbejdspartnere og kunder. Rådhuse, arkitekter, og installatører blev glade for de to julenissers besøg. Jeg selv fik strikket et godt stykke videre på det orange sjal, og jeg kan nu begynde på at smide masker, hvilket gør det lidt mere interessant og er begyndelsen til enden. Jeg VIL være færdig med det inden nytår.Juletræet på Roskilde Rådhus


Sidst på eftermiddagen nåede vi de sidste julegaver og så var det ellers hjem igen. På det tidspunkt var sneen og blæsten nået til vores del af landet, så vi nærmest gled mere end kørte. En varm kop kaffe, varmt nattøj og lidt marcipan senere gik jeg død på sofaen. Sådan en dag er herlig, men noj hvor bliver jeg træt. Al den snak, og kørsel betyder at mit hoved er overfyldt med indtryk, så resten af aftenen lå jeg bare. Intet andet end tv magtede jeg. Men det gør slet ingen ting, for det er også sådan en dag, der giver masser af gode oplevelser og glæde. For slet ikke at tale om at vi jo kunne være sammen en hel dag. Bare sådan alene os to i bilen, vi holdt i hånd og kyssede på hele turen, jeg halvslumrede vist også lidt lænet op af hans skulder..


I dag og i morgen skal jeg være køkkenskriver som de fleste andre. For at gøre vores liv lidt lettere efter nogle turbolente uger uden tanke for praktiske ting, fik vi i går leveret varer fra Torvet. dk. De var bestilt inden vi vidste at vi skulle tidligt op og afsted, så ungerne var instrueret i at tage kasserne ind og stille de kolde varer ud på altanen. Det første jeg så skal i dag, er at få det hele på plads, lidt af et puslespil i vores lille køkken, der er nemlig både bestilt varer til julen og så alm daglivarer til et slunkent lager. Fire papkasser og tre flamingokasser står og venter på mig.

Risengrøden skal koges, flæskestegen skal steges og havregrynskugler skal trilles. Dem får børnene lov til at sidde med, for det gider jeg ikke. Jeg satser på at der er bare en lille smule tilbage når de er færdige hihi.

Vores komfur er ikke så stort, så der skal steges af to gange. Een gang i dag og så rapanden i morgen. For ikke at jeg skal stå i køkkenet hele dagen i morgen, laver jeg så meget som muligt i dag.

De sidste gaver skal pakkes ind, og så vil jeg ellers bare glæde mig til at kæresten kommer hjem igen. SÅ har vi juleferie nemlig så. Knægten tilbragte hele dagen i går, med at gøre sin nye bolig rent og klar. Mandag aften gik forresten også med at få samlet alle de ting sammen han har stående i kælderen. Ikke så lidt skulle jeg lige hilse og sige, både i hundredevis at knallertdele, store som små, et klædeskab og et kæmpe tvbord, kasser med køkkenting og så lidt andet står nu forrest og klar til at blive kørt afsted efter jul. Tænk... Nu kan vi se gulvet og gå IND i kælderrummet! En helt ny fornemmelse ;)

Han ville egentlig allerede gerne have haft sin seng og sin computer kørt afsted i aftes, men vi var bare alt for trætte og forkørte til at flytte, og han måtte utålmodigt sove her endnu en nat. Der er ingen tvivl om at han glæder sig som et lille barn til at blive sin egen herre, og det er det, der glæder OS allermest. Han er klar og parat og har mange planer for det nye år under "eget" tag.Jeg ved ikke hvor meget tid jeg får til at læse/skrive her i blogland de næste dage, sikkert ligesom alle jer andre juletravle husmødre og herrer, så lad mig allerede nu og her sige:
Rigtig glædelig jul og godt nytår til alle. Jeg ønsker jer dejlige dage i selskab med familie og venner, masser af varme, hygge og glæde.

Tak for alle de hilsener og kommentarer jeg har modtaget i dette mit første år som blogger. En helt ny verden har åbnet sig for mig her, og jeg har fået en masse ud af at blogge, både menneskeligt og socialt. Jeg ser frem til et friskt og nyt år med fortsat mange herlige, muntre og alvorlige indlæg både fra mig selv og fra jer derude. Jeg håber også at kunne møde flere af jer, og drømmer om en tur både til Fyn og Jylland.

Mange kærlige hilsener
Henriette11 kommentarer:

 1. Hvor er det skøn læsning, og hvor glæder jeg mig bare på teenagerens vegne og ønsker ham al held og lykke i sit fremtidige bo.

  Glædelig jul til jer også Henriette, må I få nogle dejlige varme dage sammen som familie.

  Knus
  Pernille

  SvarSlet
 2. I lige måde Henriette - måtte det nye år bringe ro fred og glæde til jer alle!

  SvarSlet
 3. Kære Henriette,
  jeg nyder at læse, hvordan verden har ændret sig i meget positiv retning for dig/jer. Det bliver en kæmpe lettelse i jeres liv, og jeg er sikker på, at I kommer til at nyde hinandens selskab, når sønnike kommer på besøg i ny og næ... måske særligt i sidste del af måneden, når hans pengekasse er blevet tom, he he.

  Sikke en plan du har fået lagt for i dag og i morgen. Min bedre halvdel er suset i byen for at handle til de næste par dage. Jeg må sætte min lid til hans overblik, ellers brænder jeg sammen.

  Jeg ønsker også dig en skøn jul og et lykkebringende nytår.

  Kærligst, Mette

  SvarSlet
 4. Rigtig glædelig jul til dig og din familie...
  Den dejning alt har taget de sidste dage er jordens bedste gave.....

  Knuz

  SvarSlet
 5. Rigtig god jul til dig også Henriette. Og du skal være mere end velkommen her på Fyn. Ha` det godt.
  Knus Sonnie

  SvarSlet
 6. Dejligt indlæg og det glæder mig at the teen har noget at glæde sig til og at han også er vinder i alt det i har været igennem. Måske vi skulle slå pjalterne sammen om en jyllandstur, jeg har jo mine forældre derovre og kunne da godt tage bilen, gider bare ikke med 2 børn alene, så tager jeg sku hellere toget ; )
  Glædelig Jul og det er dejligt du findes og at du blogger. Jule knus fra mig

  SvarSlet
 7. Rigtig glædelig jul og et lykkebringende nyt år til jer alle. :)

  SvarSlet
 8. Kære Henriette,

  Først ønskes du en rigtig glædelig juleaften og et par dejlige juledage.

  Så er det jo en helt fryd at læse, så meget energi I alle har fået, efter at Teenageren har fået eget tag over hovedet.

  Det kan kun blive et rigtig jubelår, I kan hoppe ind i om 8 dage.

  Kærlige juleknu og kram for mig
  Kari

  SvarSlet
 9. Kære Henriette,
  Det er skønt at læse, at han glæder sig så meget til at flytte i hans lejlighed. Bare han har fået nøglerne skal det nok komme. Rigtig glædelig jul til jer - jeg håber i får en dejlig jul. Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
 10. Rigtig glædelig jul til dig og dine. Hvor er det dejligt, at tingene finder ro hos jer nu.

  SvarSlet