05 december 2009

En lang dag som køkkenets herskerinde


Mit kamera er løbet tør for strøm, så her er et billede af den kop jeg drak af som lille pige


Det har været en lang, men produktiv dag i køkkenet. I pauserne har jeg siddet derude med den bærbare på det smalle køkkenbord, læst, blogget, OG set juletegnefilm. Voldsomt inspireret af Anettes julesang fra Disney.


En trick jeg ikke har lært endnu, er at lægge videoklip herpå, så i må tænke jer til juleshowet vi alle kender fra SV TV1 juleaften kl 15. Den med julemandens værksted.
Det sjove er, at det er minder vi voksne har, mens vores unger slet ikke har det samme forhold til den udsendelse, simpelthen fordi der er Disney og andre tegnefilm døgnet rundt i vore dage.


Næhh du, dengang mor var barn, der var der KUN tegnefilm til jul. Og på svensk tv de herlige morgener kl 09, hvor man kunne se Trazan Apanson m fl, hoppe i den sjove hoppesengekøje, og det de kaldte fiiilmtajme. Husker I dem??


Der blev bagt boller med julesmag, krydret julekage og her til aften har vi så nydt resultatet af timers simren i gryden. Oksekød m peberrodssovs. Jeg har aldrig prøvet at lave det selv, men med hjælp fra Frk. Jensen smagte det præcis som jeg husker min mor lavede den. Uhmmm
Nu er jeg mere eller mindre død og resten af aftenen skal bruges i liggende position. I den udslåede sovesofa, med lyttebøffer i ørene og en historie af Jo Nesbø. Måske jeg strikker lidt, men jeg tror det ikke. Jeg har nemlig fået lyst til at dominostrikke, men kan jeg for min død huske hvordan det lige var man gjorde??? NIKS det kan jeg ikke. Efter forgæves at have søgt efter vejledning og opskrift på Ravelry og andre steder, må jeg vente til jeg kan få det genopfrisket næste gang vi mødes i strikkeklubben i JANUAR!!! SUKBillede lånt fra nettet her.. opskriften er engelsk, men jeg er mest sikker på den danske vejl.

6 kommentarer:

 1. Nu voksede jeg op på Sydfyn og har derfor ikke set svensk tv som barn. Jeg så tysk.

  Men jeg kan sagtens huske, hvor "helligt" det var for os at der kom Disneys juleshow 1. eller 2. juledag kl. 16.
  Selvom vi kendte tegnefilmene næsten udenad, så vi dem troligt hvert eneste år.
  En af mine favoritter var Chip og Chap og Mickey, der pynter juletræ.

  SvarSlet
 2. Vi har også troligt set Disneys Juleshow hvert år - det SKAL vi... basta ;-)... og vi kan sidde og gengive teksten sammen med Anders, Mickey og alle de andre, hehe.
  Rigtig flot sjal/poncho - farverne er jo fantastiske.

  SvarSlet
 3. Der er alt for meget Disney og tegnefilm til at ungerne kan se det sjove i Disneys juleshow og jeg får bare ikke set det, selvom jeg proklamere hvert år at DET skal jeg se. Vi har holdt jul her de sidste 10 år på nær 1 år og så er det jo moderen der står i køkkenet og trakterer.

  Det er utroligt som man kan indrette sig på lidt plads, når man gerne vil væe alene. Dit køkken er vist ikkem mange kvM.

  Rigtig god 2. søndag i advent.

  KH Kari

  SvarSlet
 4. På Fyn havde vi ikke svensk TV - men det der kom juledag - dejligt! Prøv at gå ind på lillian høxbros hjside - måske er der vejledning der, ellers sig til!

  SvarSlet
 5. Jo, den er god nok. Du kan hente en opskrift på en dominotaske, og der står alle teknikkerne lige til at hente ! http://www.viv.dk/

  SvarSlet
 6. Du , køkkents gudinde :-)
  Jul for mig, er også svensk morgen tv :-)

  SvarSlet