28 december 2009

En lille lyd...

... giver jeg lige fra mig her.


Jeg har det godt, men jeg har været flad som en fregne. Der har ikke været så meget julefri her, og derfor har jeg lige holdt en lille cyberferie. Tak Vibeke fordi du tænker på mig, og jeg er ok :) Jeg glemte i farten at give besked. Men rart er det at vide at der bliver tænkt på mig. Vi passer på hinanden her i blogland. Endnu en sidegevinst faktisk, ved at være her.

Et værelse er blevet tømt, alt er flyttet incl tingene i kælderen, dyrene er blevet nurset, kæresten har været kimet ned af en bekendt der bare ikke kunne installere 7'eren ved egen hjælp, og mange timer har han hængt i røret med skridt for skridt assistance. Ind i mellem flytning og andre praktiske gøremål, har jeg simpelthen bare ligget brak på sofaen med Taxa på tv'et. Der ER blevet strikket og det orange sjal er nu noget nær færdigt. Der mangler kun en hæklet kant og pom pom'er.

Jeg har billeder og strikkenyt at fortælle om, men det må blive i morgen. Lige nu taler Rasmus i eet væk om hvilke ønsker han har for sin fødselsdag. Han bliver 15 på onsdag, og stadig må jeg konstatere, at sjældent har jeg timet noget så dårligt som at føde dagen før nytår.

I guder altså.

Fødslen blev sat i gang af flere årsager og jeg endte altså med at føde d. 30 dec. Hvert eneste år derefter, har jeg forbandet mig selv for ikke at kunne vente lige de to-tre-fire dage mere. Jeg har ikke bagt til hans fødselsdag siden han blev 11, og i årene hvor jeg ikke så ham, gjorde jeg alt hvad jeg kunne for at glemme at denne dag var noget særligt, men i år....

Der skal han knagme have hele balladen. Boller, lagkage, kakao og hvad ved jeg. Tilbage venter så nytårsaften, som ingen betydning har for mig. Den skal bare overstås. For familiens skyld deltager jeg i løjerne, alt i mens jeg drømmer om at sidde i mit nattøj og bare gnave ost og kiks, med fjerneren kørene og strikketøjet i hænderne. Jeg har bestemt festet det jeg skulle til nytår i mange år, og har derfor også lært at det altid viser sig at være en fuser. I modsætning til spontane sammenkomster, er planlagte fester altid svære at få til, at blive som man drømmer om. EEn enkelt fest står for mig som den fedeste nytårsfest i mit liv. Den første jeg selv holdt da jeg var flyttet hjemmefra. DET var en fest hihi. De sidste gik kl otte næste morgen og der blev talt om den i flere år derefter, ogsa fra mine søde og tålmodige naboer, som ikke brokkede sig over musikken. De var kun undrende over at vi ikke gik kolde noget før. Der er også den lille hage ved det, at jeg simpelthen bliver så dødhamrende træt i knolden allerede efter et par timer, og så er der stadig laaaaannng tid til kl slår midnat. Jeg bruger nærmest hele ugen fra den 24. på at øv'e over at jeg må med, men da kæresten og jeg endnu kun har tilbragt en af slagsen sammen, kan han ikke heelt forlige sig med at jeg skulle blive hjemme. Pænt af ham er det, men på det ene punkt ville det glæde mig usigeligt at få lov at være fri. For lige at understrege mine beklagelser ved nytårsaften, så plejer jeg altid at blive så forbandet nedtrykt af den. Har hadet af et godt hjerte, hele konceptet med at skulle begynde helt forfra på et nyt år. Hvad var der lige galt med det gamle har jeg ofte spurgt Vorherre om. Når jeg nu lige var ved at være så godt i gang, så skal jeg knagme til at vænne mig til et nyt igen igen og igen.

I år kan jeg dog sige at det IKKE er grunden til min negative udladning, for er der noget jeg glæder mig til denne gang, så er det da et helt friskt og nyt år at tage fat på. Ud med det gamle og trætte og noget forslidte og misbrugte år, og ind med det nye som kun kan blive bedre, lysere, lettere og mere fyldt med glæde. Og skål for det nemlig


Uha nu kom jeg IGEN på afveje. Hvad er det med de taster, når jeg begynder at trykke på dem?? De skriver nærmest af sig selv. Mærkeligt!


Så altså.. jeg har mere om strik, fødselsdag, flytning, mit fremtidige arbejdsværelse, nytår og guderne hvad ellers.


I Morgen :-)

10 kommentarer:

 1. Kære Henriette
  Dejligt at du har det godt! Jeg kan nu godt lide dine "sidespring" når du skriver, det gør det hele mere vedkommende.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 2. Ved du hvad Henriette?
  Nytårs aften er bage en aften der skal overstås. Jeg er heller ikke til den aften. I hele december er juleaften "min aften" reste kan man godt beholde. Men vi skal også i byen og det bliver da OK, men hvor jeg glæder mig til vi er hjemme igen 1. januar.

  Hav en rigtig god aften og vi høres ved...
  Hyggeknus Kari

  SvarSlet
 3. Jeg har nøjagtigt samme holdning til nytår som dig, hvor befriende. Jeg vil allerhelst nytår i nattøj, kiks, ost, rødvin i min sofa med mit strik og familie. Jeg har også festet det jeg skulle og orker ikke den slags mere.
  Jeg holder meget af dine indlæg, hvor vi når øst, vest, hist og pist. De er, som de skal være.

  SvarSlet
 4. For mig er nytårsaften den værste dag/aften i hele året. Den skal bare overstås.
  Jeg bryder mig simpelthen ikke om alt det fyrværkeri. Helt ærligt så er jeg skrækslagen, så for min skyld kunne vi godt springe den dag over.

  SvarSlet
 5. Dejlig at høre fra dig. Du må tænke på at lissom alder er dagene, årene og månederne og Nytår bare endnu et tal i rækken og hvilken betydning den har er jo kun noget du selv bestemmer. Man kan vel feste nok så meget rundt om dig, men det er da bare noget med at slutte frem med at den process du var i i år fortsætter til næste år og måske kan man nogen år have brud for at vende et blad for starte på en frisk ; ) Jeg skal da vist også lige vænne mig til tanken om vores Nytår herhjemme med 2 små børn...hvad skete der lige der? Men som du skriver så har jeg vist også holdt de abefester jeg skulle og når børnene bliver store, så kan det være ejg tager min tørn igen...nu med flere tømmermænd ; ) som om det er muligt, for det er absolut hagen nr. 1 ved at drikke..
  Knus fra mig

  SvarSlet
 6. Jeg holder også meget lav profil - herude på bøhlandet er det så nemt! Jeg har dyr, der skal passes, så det med at drage af og overnatte er så bøvlet. I år får jeg blog-besøg, det bliver hyggeligt!Så - godt Nytår og god fødselsdag til den store dreng!

  SvarSlet
 7. Dejligt man ikke er helt selv om at syntes nytårs aften er en aften der bare skal overståes ;)
  Man bliver nærmest regnet for en smule underlig fordi man ikke syntes den skal fejres til den store guldmedalje.

  God pause !!

  Yt

  SvarSlet
 8. Hej Henriette :-) Godt at høre du har det godt . nytårsaften er heller ikke lige min kop te , jeg syntes det er en farce og at det hurlumhej er overskruet og kunstigt .... men det glæder mig at det ikke bare er mig der har det sådan . Men som du siger , det er starten på et nyt år , og jeg tror på at det nye år kun kan blive bedre for os , end det gamle . Så ud med det og jeg håber du alligevel får en god aften og hermed et kæmpe nytårsknus fra Nordjylland :-))

  SvarSlet
 9. dejligt at høre lidt nyt fra dig. Nytårsaften er ikke noget specielt her. Vi tænker primært på Kenzo der skal have det bedst muligt med al det krudt der bliver skudt af :-(

  I nat blev vi vækket KLOKKEN TRE (!!!!) af nogle der skød raketter af i nok 5-10 minutter. Virkelig ubetænksomt :( Kenzo lå og gøede af det i hans kurv og vi prøvede at falde til ro igen derefter. Jeg er SÅ glad for at man kun få fyre det af i ganske få uger om året - hader de høje brag det giver. Jeg håber 2010 bliver et godt år. Mange knus

  SvarSlet
 10. Kære Alle. Hvor er det egentligt befriende at finde ud af, at jeg ikke er den eneste der helst så nytårsaften hengemt og glemt i et hjørne :)

  Efter at have læst jeres kommentarer så viser der sig et tydeligt billede, og jeg tænker det må være aldersbetinget. Et spørgsmål om hvor man er i livet simpelthen.

  Been there, done that, lives fine without it..

  Jeg sender jer alle en venlig tanke når vi sidder der og skåler på det nye år.

  Tak i skønne kvinder og knus fra mig

  SvarSlet