05 december 2009

Morgen i køkkenet
Jeg er "tidligt" oppe i dag.


Eller i hvertfald hvad der er tidligt for mig på en lørdag. Fordi vi sover i stuen, plejer lørdagen altid at starte langsomt, med kaffe, marsvin og computere i sengen. I radioen er der Mads og monopolet. Denne lørdag sover hele hytten endnu, og jeg besluttede at prøve at gøre noget anderledes. Derfor sidder jeg nu på køkkenbordet og skriver. Radioen spiller stadig det samme, kaffen er den samme, men jeg er helt alene og mig selv.

Jeg har planer om denne hersens simregryde. Det er år og dag siden jeg har lavet oksekød med peberrodssovs, så det vil jeg ha' i dag. Kødet skal koge i en rum tid, og der skal dejlige rødder, krydderier og løg i. Hele køkkenet kommer til at dufte himmelsk.
Jeg vil kigge lidt på de opskrifter der ligger ved siden af mig. Nogle arvet fra mormor og nogle der er samlet gennem tiden fra blade og bøger. Den nyeste er Kamilla Plums JUL. En pragtfuld bog, som kunne købes til en fornuftig penge i bogklubben. Om det bliver småkager eller juleduftende boller jeg ender med at bage ved jeg ikke endnu, jeg vil lade humøret bestemme.Vi har mus i køkkenet :)

6 kommentarer:

 1. Uhm oksekød med peberrodssovs lyder godt. Det er godt nok mange år siden jeg har fået det, tror det er helt tilbage til min barndom, men jeg husker endnu duften af det :-)
  Sikke et par søde mus du har i dit køkken :-)

  SvarSlet
 2. Lyder som en rigtig dejlig Lørdag du vil skabe dig :-)

  SvarSlet
 3. Hej Jane. Ja jeg har nemlig heller ikke fået eller lavet det siden jeg var heeelt ung, så nu skulle det bare være. det smager supergodt. :)

  Lige nu er kødet færdigkogt og suppen klar til at jeg i aften kan lave sovsen. Så forberedt har jeg ikke været i 100 år hihi.

  Musene er af den uskadelige slags heldigvis

  Rigtig dejlig lørdag til dig og tak for kommentaren

  SvarSlet
 4. Jeg gør en indstats i alle fald :))

  SvarSlet
 5. Håber du får en rigtig dejlig lørdag. Det er da nogle søde små julemus du har i køkkenet :P Godt det ikke er den slags der selv går i osten :P Knus

  SvarSlet
 6. Hihi Ja de her er ganske harmløse, heldigvis ;)

  I lige måde til jer alle tre også herfra
  Mange knus Henriette

  SvarSlet