28 februar 2010

Altså ham Cupcake..... han er bare for morsom.Forleden rykkede han og Lakridsen, som fortalt ind i vores soveværelse, fordi det var de to andre marsvins tur til at hygge i stuen. Det var IKKE et hit hos de to basser, der bestemt var utilfredse over at skulle henslæbe dagene i et lille bitte smule mindre bur, og helt uden mulighed for selv at bestemme hvornår de kan hoppe ind og ud.


Det fik jeg at mærke allerede samme aften.


Jeg må her beklage, at jeg ikke nåede at forevige hans kreative tiltag, så I må bruge jeres fantasi når jeg her beskriver hvordan et marsvin opnår bedre vilkår i hjemmet.


Se det for jer:


De er to i buret, og i buret er der masser af hø, en madskål og i det ene hjørne en af de dersens firkantede kurve fra Ikea. Dem elsker de at ligge i. Generelt når jeg kommer ind i rummet, spæner de jo straks helt hen i hjørnet for at stikke snuderne igennem tremmerne, og hermed demonstrere deres enorme hungersnød. Denne specielle aften går jeg som altid, igennem døren og drejer til venstre for at gå rundt om vores seng. Da jeg når hen til hjørnet, standser jeg op fordi der er usædvanligt stille i buret, vender mig om, og det syn der møder mig får mig til at bryde helt sammen af grin.

Kurven, som altså er noget større end Cupcake, er på mystisk vis flyttet tværs gennem buret, vendt om så den står med bunden i vejret og ovenpå sidder Cupcake, som en statue med ryggen til mig og han hverken siger noget eller bevæger en muskel...

Jeg går hen til ham og spørger ham, hvad i alverden der er foregået i det lille bur, men der kommer ingen reaktion. Han vil bare ikke kigge på mig.

Med andre ord, er jeg vidne til en kraftig demonstration af de utilfredsstillende forhold, vi byder vore dyr. Jeg bliver ignoreret ganske enkelt.

Noj hvor jeg grinede. Og John med, for jeg hentede ham selvfølgelig, og heller ikke han ku få kræet til at rykke sig en cm. Han sad hvor han sad og der blev han siddende. Med sin brede bagdel godt plantet med ryggen til de onde mennesker.


Dagen efter gik jeg igang med en mindre nyindretning og nu ser der sådan ud:


Jeg har åbnet i den ene ende, og derefter bygget en plads hvorpå der er det samme slags telt, som de er vant til fra stuen. Cupcake er svært tilfreds. Hmmm

Lakridsen har plantet sit korpus på kurven, der har fået lov til at stå med bunden i vejret, og ovenikøbet nu har fået en dejlig blød gulvklud på, så de kan ligge som grever og baroner i en blød "seng ".


Var der nogen der talte om prinserne på ærterne??


Nå, men her til morgen var den så gal igen.


De to var på visit hos farmand i sengen. Lidt søvnig som han var, smuttede Cupcake i et uopmærksomt øjeblik lidt for langt ud over kanten, og vupti.. så var han inde under vores seng.


Tror I vi ku få ham ud igen???

Nej vel.

Hvis lige vi ser bort fra, at jeg ved fredagens støvsugning ikke lige gad tage turen under sengen, og at der derfor er lidt støvet, så er her lidt fra morgenens bestræbelser for at få bæstet op i buret igen:

Hm hm hmmm, hvad har vi her? Hm det smager lidt underligt, men jeg kan bestemt ikke høre nogen kalde på mig hm hm hmm
La la lej di dum, ejjj et par sko. Hm hm, jeg er heelt døv og kan slet ikke høre nogen der kalder. Tallalulalej hvor hyggeligt det herNæhhh hvad er det her så? Hm hm , den lugter som en agurk, men det kan da ikke passe. Hm hm hmmm, jeg VIL ikke vende mig om. VIL ikke kigge på hende den kedelige moster, selvom hun godtnok frister lovligt meget med den agurk derNej jeg går herhen igen, det lyder så sjovt hvergang jeg nærmer mig udgangen her. He he
Nå, ok og hvad så, jeg har da slet ikke gjort noget. Uhmm dejlig agurk forresten. Hvad? hvorfor taler du så formandende til mig mor? Det er da mig der er blevet kostet rundt med, og mig der blev fejet af banen med en gulvvaskerdims, lige ud i armene på dig. Hvad brokker du dig over??


Hr. Cup ligger nu og sover de udmattedes søvn og Lakridsen gumler bare videre som altid.

8 kommentarer:

 1. Kære Henriette,
  Du burde altså lave en billedbog med marsvinehistorier. Du er så god til at fortælle og give marsvinene personlighed og tanker, der passer til deres adfærd. Jeg bliver altid i godt humør, når du fortæller deres oplevelser.
  Knus fra Mette

  SvarSlet
 2. Jeg ved ikke hvordan det opstår, men der er ustandselig episoder der får mig til at stoppe op og se morsomhederne. Jeg er nok et marsvin indeni ;)

  Jeg elsker iøvrigt også at fortælle om dem, så det glæder mig at du og andre hygger jer med mine historier.

  Mange knus
  Henriette ;))

  SvarSlet
 3. Kære Henriette
  Ja jeg giver Mette b ret, du skulle faktisk lave en bog.
  Som du ved, er jeg også vild med de små historier om dine "små børn"!
  Det er skønt, som du fanger deres personlighed.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 4. Dine marsvin og din måde at skrive om dem på er altså topunderholdende.
  Meget morsom historie!
  KH Britt

  SvarSlet
 5. Det er virkelig hyggeligt at læse om dine små pelsede venner :-)

  SvarSlet
 6. Kære Vibeke, ja det har du skrevet mange gange ;) Det ku da være jeg skulle begynde at lege med tanken..

  Dejligt er det i hvertfald at jeg kan dele dem med nogen.

  Knus Henriette

  SvarSlet
 7. Hej Britt, tak for det :) Det er nu ikke svært, for de leverer selv masser af underholdning hihi


  Kh Henriette

  SvarSlet
 8. Det glæder mig Margrethe :) Jeg hygger mig selv med at fortælle.

  Kh Henriette

  SvarSlet