27 februar 2010

Garnitis semper paratus købofilius


Jeg indrømmer at jeg skriver meget om strik og garn for tiden.


Det har sin helt naturlige forklaring, fordi jeg for det første ikke har teenageproblemer af betydning at berette om, ikke har de store ballader med min sygdom i øjeblikket, ikke oplever det store generelt ( hvilket er helt fint og helt i tråd med doctors orders ), OG at min elskede og jeg bare har det vildt godt sammen.Derfor kan læsere, der ellers er vant til at jeg skriver om drama og stormvejr her på siden, muligvis tro at de er gået forkert når de havner her, men den er god nok, I er kommet på besøg hos de fem ;)


Så her kommer altså mere om strik, garn og hvad der følger med når man er ramt af den uforklarlige lidelse garnitis semper paratus købofilius.


Jeg har jo ligget i sengen et par dage og det endte altså med at jeg lige kom til at erhverve mig lidt garn. Jeg har jo ikke så meget, og min ringe samling er nu blevet udvidet en smule med garner så smukke at det næsten er løvn.Hos 123knit er der Arwettagarn at hente i den mest fantastiske farvekombination. Og jeg vil her lige indskyde at Nanna sender portofrit i hele landet, når man handler for mere end 150 kr. Det er faktisk et tilbud der er værd at skrive sig bag øret, for i disse portopornotider kan en god pris næsten smadres af forsendelsesudgiften.

Sammen med den multifarvede som jeg nu har et bundt af, kom der også den fineste merino i en kølig isblå farve, og dette bløde tykke vintergarn i en varm rød. Filcolana naturuld er garn jeg ikke har haft i hænderne før, så det bliver spændende at se hvad der kommer ud af det.


Nannas egen hjemmeside finder I lige her .
Hos garn.dk er der altid gode tilbud at finde, og jeg faldt over et et af slagsen, da de tilbød Alpaca til 15 kr nøglet. Jeg har hørt så meget om alpacaens blødhed så jeg sprang på og købte dette:


6 nøgler af en smuk nougatfarvet incaspun alpaca og desuden to mere mørke i nuancen.

Jeg har lige chekket og jeg tror desværre allerede at der er udsolgt, men kig ind alligevel for der er mange andre skønne fibre, som feks dette skønne økologiske bomuld i utroligt smukke farver.I alt har jeg i dag og i går modtaget ( hurtig levering forresten ) 15 nøgler garn af forskellige art og farve til en samlet pris af 450,00 kr. Der er merionuld, alpaca og så den mere grove naturuld.

Rene produkter i god kvalitet. Der er dømt grams resten af dagen ;))


Gramse skal jeg også på det herligste garn fra Holst, for jeg skal fortsætte med at vinde garn op til Frk. Tusindfryd. Jeg chekkede i går og min garnsammensætningsteknik er altså ikke helt i top. Jeg har fulgt de gode råd til punkt og prikke, men det går fra hinanden igen. Jeg så forresten Christel Seifarth på DK4 i går, og endnu engang var der en meget grundig beskrivelse af, hvordan hun selv gør med sine farver i nøglerne, eneste ting hun IKKE forklarede var, hvad hun gør når hun sidder der og strikker og den ene farve skifter til en anden...

Så er der jo to tråde der hvis man følger hendes anvisninger IKKE sidder sammen. Strikker hun bare de løse ender med ind i oder was???


Jeg tænker, funderer, grubler og fortsætter med at hygge og så kommer der nok en løsning på det problem. Weekenden er i gang og jeg skal bare liiige ud og købe lidt ind, så er jeg klar ved min fiberfarvelade

18 kommentarer:

 1. Jeg bliver helt bekymret over ikke at skrive meget om garn og strik for tiden..(?)
  Her er det jo tydeligvis et tegn om at alt går rigtig godt.
  Og, selv om problemerne er spændende at følge med i (men mindre spændende at leve i), så er det befriende at høre, at 'efter regn kommer sol'.

  SvarSlet
 2. Jeg var til et foredrag med Christel for nogen tid siden og da fortalte hun, hvad hun gør med enderne: hun binder en knude! Råbåndsknob og så strikkes enderne ind. That's it. Der gik et sus igennem salen, for rigtige strikkere spytsplejser da..... Men det gør hun ikke - og hun siger at dels kan det ikke ses, dels er det nemmere og hun har aldrig oplevet at en knude er gået op. Så det kan du jo også overveje at gøre.
  Husk, at der ikke findes noget strikkepoliti - du gør det, der virker for dig!
  KH Britt

  SvarSlet
 3. Hihi, du "kom til" at købe lidt garn :)

  Med hensyn til at flikke garnender sammen, så lærte jeg på Hvolris (jernalderlandsby, jeg frekventerer om sommeren) at sy enderne ind i hinanden. Det kan jeg simpelthen ikke forklare, det skal vises... når vi ses her engang :)

  Jeg synes det er herligt at læse hos dig i solskinsvejret i stedet for storm. Det har du og I fortjent.
  Forresten: jeg skal indrette et rum for mig selv, hvor Juliepigen skal overnatte, når hun er her :) Nu er det ganske vist!

  Rigtig god lørdag til dig
  Knus fra
  Mette

  SvarSlet
 4. Hej Henriette.
  Jeg har lige været til strikaften i onsdags om Christel Seyfarth metoder og kreationer. Det var meget spændende. Når man skifter farve lægger man den bagom (jeg taler ikke om at forlænge garnet, når den blå slipper op og man skal have mere blåt, men når man skifter fra blå baggrund til lilla blomst f.eks. Selve teknikken skal vist ses, tror jeg.
  Dejligt at det går så godt, at du har meget tid til strik, som er en herlig beskæftigelse :-)))

  SvarSlet
 5. du kan også snildt strikke et par eller fem masker med to tråde sammen og så bare gå videre, med denne type uld så går det ikke itu, da ulden meget hurtigt filtrer sig sammen, og så har du jo også hæftet enderne samtidig.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 6. Dejligt at det meste handler om strik pt, fordi det jo netop betyder du har det godt :)

  Indtil videre er jeg kun blevet ramt af "garnitis semper paratus købofilius" når jeg har været i butikker. Tror slet ikke jeg tør kigge på en onlinegarnbutik. Det ville sikkert gå helt galt ;)

  Så forøvrigt også udsendelsen med Seyfarth - rigtig spændende. Især det vilkårlige farveskift. Forresten tak til Britt mht. at slå en knude på garnet.
  Jeg var rigtig glad for at se "den teknik jeg ikke kan huske navnet på" hvor hun strikker med to farver, men sørger for at "sno" farve to med på hver 3./4. maske, så der ikke opstår huller.

  Godt jeg har optaget programmerne, for den er værd at huske, selvom jeg næppe kommer til at strikke ret meget andet end striber ;)

  SvarSlet
 7. Kære Tante, tusind tak for det er jo et godt tegn:) Ingen grund til bekymring, du får vel bare ikke strikke så meget for tiden, uden at det dog betyder krise på hjemmefronten ;))

  Rigtig god søndag
  Knus Henriette

  SvarSlet
 8. Hej Britt.

  Mange mange tak fordi du har besøgt mig og lagt en kommentar. DET var lige det jeg havde brug for at vide, så jeg er super glad nu, hurra :)

  Strikkepoliti hihi, den var god for nej der er jo i sidste ende ingen der ser noget på bagsiden, kun var jeg bekymret for hvordan det holder i brug.

  Rigtig dejlig søndag til dig
  kh Henriette

  SvarSlet
 9. Åhh Mette hvor ER jeg glad for at læse det. Hurra og nej hvor bliver det spændende hvad du finder på at lave med det værelse. Det skal nok blive godt og Julie vil også være tilfreds er jeg sikker på.

  Jeg har godt læst om det der med at sy garnet sammen, så det må du da lære mig, selvom jeg har en fornemmelse af at det kræver mere tålmod end jeg er i besiddelse af ;)


  Rigtig god søndag
  Knus Henriette :))

  SvarSlet
 10. Hej Laura, nej hvor er du heldig at du har været til sådan en aften. Jeg håber stadig at du kan komme til at strikke sammen med os, når du har lyst en dag :) Du er velkommen

  Jeg ønsker dig en dejlig søndag
  Kh Henriette :)

  SvarSlet
 11. Hej Frida og velkommen her. Tænk jeg er helt vildt glad for at du har besøgt mig " helt" fra Island af.. Jeg anede slet ikke at du læste med her. Mange tak for tippet, jeg har allerede øvet mig i at strikke garnenderne med ind, så nu tør jeg godt fortsætte med den metode, efter du har fortalt at det virker helt fint også i mønsterstrik.

  Jeg kigger forbi hos dig og ønsker dig en dejlig søndag

  Kh Henriette :)))

  SvarSlet
 12. Kære Ester, jeg var også glad for lige at se det med de to farver de bliver strikket sammen igen. En god huskeregel :)

  Onlineshopping er lidt farligt, MEN det udvider også sortimentet betydeligt hihi

  Desværre ku jeg ikke optage det, det ærgrer mig enormt ÆV

  Jeg ønsker dig en god søndag Ester
  Knus Henriette :)

  SvarSlet
 13. Velbekomme, Henriette! Jeg læser faktisk tit med hos dig - du skriver godt.

  SvarSlet
 14. Jeg har optaget alle fire programmer (inkl. Kaffe Fassett) - og de er, så vidt jeg kan se, alle kommet helskindet over på min harddiskoptager (Har dog ikke tjekket endnu), så kan da godt brænde dem på en dvd til dig, hvis du vil have dem?

  SvarSlet
 15. Jeg bliver så glad Britt :) Tak skal du have

  Kh Henriette

  SvarSlet
 16. Ihh vil du virkelig det Ester??

  Det vil jeg bestemt gerne have. Skriv til mig på min mailadresse, så finder vi ud af det praktiske.

  Mange knus
  Henriette ;)

  SvarSlet
 17. Howdy! Someone in my Facebook group shared this site with us so I came to look it over.
  I'm definitely enjoying the information. I'm bookmarking and will be tweeting this to my followers!
  Excellent blog and outstanding design and style.


  My website; breast actives breast enhancement

  SvarSlet
 18. Hi there, all is going perfectly here and ofcourse every one is sharing facts, that's genuinely good, keep up writing.

  Here is my page: buy revitol

  SvarSlet