10 april 2010

Den smukkeste strikkebog i reolen

 

 

Endelig i går ankom den bog, jeg for over en måned siden bestilte. Jeg har nu lært ikke at bruge andet end Amazon, for det her er bare for bøvlet og langsommeligt. Sikkert også dyrere i fragt, men det har jeg ikke orket at tjekke efter.

HOLD da op den er smuk.

Til dato min smukkeste strikkebog, og jeg MÅ lære at bruge engelske/amerikanske strikkeord, for ud af alle de mulige opskrifter der følger med, er der da vist kun en enkelt eller to jeg ikke kan forlige mig med.

Det virker også til at den er nem nok sådan teknisk set, men alligevel med virkelig udførlige instrukser og beskrivelser.

Den rummer simpelthen det smukkeste inden for nordisk strikkedesign og historien omkring det, kun kan det undre at forfatteren har sprunget Danmark over!!

Sådan let og elefant.. :(

Vi kan bestemt her i landet også følge med i en flerhundredårig strikketradition, men lad det nu være. Der er svenske, norske, islandske ting at inspireres af se bare her:

strikkebog

Især den hvide med det røde mønster i halsen er jeg fuldstændigt færdig over. NOOOJJJ den vil jeg bare lave.

 

strik

Mit eget tusindfrydprojekt røg fløjten for en tid, men jeg har taget kurven med de farver jeg fandt frem til, med fryd i begyndelsen af året, og de bliver nu i stedet omdannet til et dominowrap. Hvor utroligt det end måtte lyde, i betragtning af hvor mange jeg har strikket, så er jeg faktisk ikke særligt begejstret for trekantede sjaler. Spidsen bagpå irriterer mit øje, så denne domino bliver i lange baner og dermed rektankulær når den er færdig. Jeg pønser på derefter at strikke en kant på og slutte de to ender af med en form for ditten dutten datten. Måske frynser med perler i...?

Jeg syntes farverne er vildt smukke sammen, og det skal jeg nok blive glad for. Godt er det at jeg igen strikker lidt domino, for da veninden kom på visit idag, snuppede hun det blå jeg lavede allerførst med sig hjem.

SNUPTI du..  og jeg har en virkelig god grund til at strikke endnu et i den jeansblå kaunikombi. 

 

HEHE

10 kommentarer:

 1. Det kræver lige lidt tid at oversætte, hvis man ikke er vant til det, men med Vivians ordbog (http://www.viv.dk/Dictionary/engelskdansk.htm) går det en smule lettere.

  Ellers siger du bare til. Det ved du :-)

  SvarSlet
 2. Du er godt nok sej til det strikkeri, Henriette :-) God weekend

  SvarSlet
 3. Jeg er virkelig ikke god til engelsk, men jeg nyder at strikke efter en engelsk opskrift. De er meget bedre til forkortelser og til at forklare enkelt, end de danske strikkere er.
  Held og lykke med det, er sikker på, du også vil kunne lide det.

  Ja, det er dejlige farver, du har fundet der. Friske og helt forårsagtige. Det er skønt, når man kan sidde med noget mellem hænderne, der gør en så glad som friske forårsfarver kan gøre. :-)

  SvarSlet
 4. paapinden.dk er også et godt sted at søge hjælp til de engelske gloser - samt teknikker. God strikkelyst...

  SvarSlet
 5. Anita, det kan godt være at jeg lige tager fat i dig på et tidspunkt. Det kræver jo at jeg kopierer den side i bogen der skal oversættes. Jeg har allerede vivans ordbog, men alligevel fedter jeg rundt i det ;)

  Tak og jeg ønsker dig en dejlig søndag
  Knus:)

  SvarSlet
 6. :)) Tak Lene, jeg hygger mig jo enormt ved det

  Kh og dejlig søndag

  SvarSlet
 7. Kære Nette, jeg skal nok gøre endnu et forsøg :)

  Farverne ja.. de er virkelig sprøde og sæ'føli fra Holst hehe

  Knus og god søndag

  SvarSlet
 8. Nå ja, den side har jo i mine bogmærker jeg har bare rent glemt den. Jeg kigger lige derind.

  Tak for påmindelsen og rigtig dejlig søndag
  Kh

  SvarSlet
 9. Jeg har lige fået min bror i USA til at købe bogen til mig, så nu håber jeg at han snart sender den :-)
  Jeg glæder mig til at få den!

  SvarSlet
 10. Hej Tine, Glæd dig :)) Den er så fin syntes jeg.
  Han må hellere skynde sig, kan du godt hilse ham fra mig at sige hihi

  SvarSlet