14 maj 2010

Alene hjemme

 

 

SNC17929_resize

 

Noget så sjældet som en aften alene hjemme havde vi i går. Mira er hos mormor og Rasmus var til fest.  Og her til morgen oplever jeg så at stå op i absolut stilhed!  Det er så specielt at det ikke kan beskrives, og jeg vil bare benytte mig at muligheden for at tulle rundt og lytte til urets tikken og dyrene der gumler på deres salat.

Jeg elsker faktisk min familie, hvad nogen måske kunne tvivle på, men i perioder slider det på min psyke at være mor. Det er en ufatteligt svær situation at takle, den med at jeg har det så svært med støj, konstante stemmer der taler og taler og så teenageres energiudladninger.

Hvor jeg har det fint med et stille rum, er de to unge ved at gå ud af deres gode skind over, at komme hjem til så megen stilhed. De tænder straks alle apperater og går i gang med at skabe deres egen lyd for, at kunne føle sig godt tilpas. Rasmus klager over at der ikke sker nok og og jeg syntes her sker så absolut for meget..

 

Vi brugte to tre timer i går henne ved Josefine for at få hængt ting og sager op, og da vi var hjemme igen var jeg fuldstændigt færdig. Som i 100 år gammel færdig. Intet orkede jeg og den sjældne friaften blev tilbragt på langs i sofaen. Da jeg endelig kravlede i seng, lå jeg og fik den tanke at det er da helt urimeligt at jeg skal være SÅ træt, og i øvrigt træt hele tiden. Det er det ord der ringer mest i  mine ører i øjeblikket, og jeg er meget obs på at kæresten må være ved at få pip til tider, fordi jeg har det sådan.

Trætheden er psykisk, den ligger inde i hovedet og svøber mig ind i en tåge af mærkelige beslutninger og blå mærker.  Årsagen kender jeg jo egentlig godt, men jeg ved ikke hvad jeg skal gøre for at ændre på det. Jeg genoplever min tid i ægteskabet, jeg troede jeg var sluppet ud af for evigt, idet min egen søn som jo var alene med sin far i næsten tre år, mere og mere viser sider der er sin far op af dage. Besiddertrang, kontrol, jalousi og konstant overvågning er noget jeg bare ikke kan klare i mit liv, jeg vil ikke finde mig i at være ufri, men nu befinder jeg mig igen en den situation. Siger jeg fra er reaktionen også præcis den samme..  gråd, vrede og forurettede følelser, og en evne til at gøre mig skyldig i manglende kærlighed og omsorg vælter ud af ham.

 

Jeg føler mig magtesløs.. 

11 kommentarer:

 1. Åh, kære Henriette,
  Igen genkendelig. Især støj, som jeg også bliver træt i hovedet af. Nogle gange tænker jeg på, om vores moderne samfund er med til at skabe nogle af de psykiske lidelser som depressioner, som jo lider under fart, støj, krav om tilgængelighed og omstillingsparathed? Vores hjerner er jo slet ikke designet til det samfund, vi har fået bygget op, men er stadig på stenalderniveau. Siger nogle kloge hoveder. Og de belastninger vi alle udsættes for, fx støj i alle offentlige rum, stresser hjernen unødigt.
  Derfor har vi brug for ro, både ydre og indre. Derfor har vi brug for at holde lange pauser uden nogen indtryk.

  Jeg er sikker på, at når Bellamin er blevet så træt og småforkølet efter dette forår, hvor hun har deltaget i alle de store begivenheder vedrørende min fars død, er det det helt rigtige at give hende fri fra skole og andre ting og bakke hende op ved at fortælle, at hun mærker rigtigt, når hun kan mærke at hun trænger til ro og hvile. Fortælle hende, at det er én af de vigtigste egenskaber, hun skal have med sig for at mestre sit eget liv.

  Det blev en lang smøre ;o)

  Jeg ønsker dig endnu mere fred og ro i weekenden.

  Kærligst, Mette

  SvarSlet
 2. Henriette,
  Jeg har linket til dit indlæg og skrevet en lille smule om det i mit seneste indlæg. Skriv, mail, sms eller send en brevdue, hvis jeg skal slette indlægget :)

  Klem fra Mette

  SvarSlet
 3. söde Henriette, hvor er det dog en næsten umulig situation du er havnet i. jeg kan ikke give nogen råd da jeg selv ikke kender til hvordan du har det, kun vil jeg sende varme tanker og gode önsker.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 4. Kære Mette, det er helt i orden :) Jeg er meet enig i dig i det med at vi lever i et meget støjende samfund generelt.

  Det med mobilerne er et godt eksempel. Hvor der før var mennesker der bare delte plads på gaden og i toget er der nu meget mere samtale og mange flere ord der flyver omkring en. Overalt er der lyd, men vi som er støjfølsomme lægger selvfølgelig meget mere mærke til det. Jeg har lige købt den bog en af dine læsere anbefalede i går. Den var billigst hos williamdam.dk og jeg tror den vil være interessant læsning.

  I lige måde og så må vi vist berede os på mere regn... ;)

  Mange knus Henriette

  SvarSlet
 5. Kære Frida tusind tak for din søde hilsen, den varmer meget kan du tro :)

  Hvordan går det med vulkanen derovre?

  Håber alt er vel hos dig og du ønskes en god weekend.

  Kh
  Henriette :)

  SvarSlet
 6. Jeg skjønner godt hvordan du har det, i perioder hvor jeg er nede vil jeg bare være i fred, være alene uten alle de inntrykk jeg ikke selv vil ha. Håper du snart får det bedre.
  Kh Kristin

  SvarSlet
 7. Hej Kristin72. Velkommen og mange tak for kommentaren :)

  Det er utroligt svært at fortælle om for jeg kan få stemplet dårlig mor, men det MÅ fortælles for at lave om på tabuerne omkring det med dårlig psyke og manglende resourcer som mor..

  Rigtig god weekend
  kh Henriette ;)

  SvarSlet
 8. Jeg ville også meget gerne hjælpe hvis jeg kunne Henriette, jeg kan godt lide selvudviklingsbøger, samt indlæg om dette emne på bloggen, og dem er der mange dejlige af her i dette medie, men hjælpen foregår nok mest i at skrive indlæg om emnet via de bøger og de erfaringer jer kommer i besiddelse af og det er jo ikke professionel hjæp, men mere lidt opmuntrende indslag.
  Når det så er sagt vil jeg gerne hjælpe med anbefaling af litteratur om emnet.
  En meget vis kvinde ved navn Louise L. Hay skriver rigtigt godt om mange af de blokkeringer som vi alle går rundt med i det daglige, og som er i vejen for mange positive oplevelser.

  Louise skriver om tilgivelse, kreativitet, parforhold/kærlighed, succes på jobbet, samt at leve uden stress.

  Bogen hedder, Jeg kan( I Can Do It ) den indeholder også en cd der er god at lytte til når man kører bil, hvis man har mulighed for det.

  Ellers er jeg lige nu i gang med en bog af Esther & Jerry Hicks, anbefalet af Louise Hay, der tager udgangspunkt i selve undfangelsen af det enkelte individ, og hvilken kraft vi alle besidder, og at vi med den rigtige brug af tankens kraft stort set kan leve det liv vi har lyst til.

  Det lyder måske lige poppet nok, men jeg har faktisk svært ved at ligge den fra mig.

  Jeg glæder mig til at følge din blog, og håber at jeg kan være til inspiration på min egen.

  Et stort knus herfra. Michael

  SvarSlet
 9. Hej Michael, mange gange velkommen her hos mig og tusind tak for din kommentar :)

  Jamen jeg kender egentlig godt Hay af omtale, men måske jeg skulle til at prøve at læse hende selv..

  Der er perioder hvor jag takler tingene dårlige end andre, typisk når jeg er træt og brugt og jeg elsker at lytte på bøger, så det kan jeg jo kombinere. Man kan altid lære nyt :)

  Knus tilbage og rigtig god weekend
  Henriette

  SvarSlet
 10. Jeg nyder også roen, men har brug for den i mindre udstrækning end du. Det er kunne være i eget rum med egne tanker helt uforstyrret er vigtigt, men de unge vokser op med en anden holding. Vi skal være på, tilgængelig, dele viden konstant og hele tiden. Det kan godt blive i overkanten.

  Rigtig god og stille dag til dig, Henriette.
  Knus

  SvarSlet
 11. Kære Fru E, det har du nemlig ret i. Lige lidt i overkanten.. :)

  Mange tak og jeg ønsker dig en dejlig lørdag omend den er noget våd at se på.

  Knus :)

  SvarSlet