01 januar 2011

1 Januar 2011 - frisk begyndelse

 

 

 

2011

Så kom jeg endeligt til det nye år. Det har været ventet med længsel og symbolikken i, at et helt nyt år også betyder et helt nyt liv for mig er stor. Juledagene siden juleaften har været utroligt hårde at komme igennem. Af flere grunde.. Helt indlysende fordi det jo er en tid hvor man samles med sine kære, og nyder freden sænke sig. Sådan har det ikke været for Rasmus og  jeg, der i den grad følte isolationen i de to helligdage der fulgte d. 24 dec. Der sad vi, han og jeg, alene sammen på så få kvm at der intet andet var at tage sig til end at sove, spille på playstation og for mit eget vedkommende forsøge, at få nettet til at fungere så jeg dog kunne følge med i tv2 News og DR’s daglige programmer.  Jeg gik ture hver dag, men specielt d.25 var det så hamrende koldt, at jeg måtte vende om inden der var gået en time. På de to dage mistede jeg en del af min, på hospitalet indhentede tro på fremtiden. Depressionen og sorgen kikkede frem igen, og de redskaber jeg havde fået med mig derfra mistede hurtigt effekt. Efter at have været isoleret det meste af året, har jeg nu indset at det er vejen til endnu mere tristesse, så derfor gik det mig utroligt meget på, at jeg ikke kunne være i kontakt med nogen som helst i de dage.

Endeligt blev det mandag og livet begyndte igen at røre på sig udenfor mine vinduer. Tirsdag tog jeg mig sammen og gik til personalet her på stedet, for at få hjælp til ikke at gå helt ned igen.  

Lad mig sige ærligt:  DET VAR GODT AT JEG GJORDE DET.

Bare det at sidde med et menneske der havde god tid, og som er kompetent og har alle de rette muligheder for at hjælpe, fjernede alle de tanker der havde hobet sig op på bare de to- tre dage jeg havde været alene med mig selv. Fra en ende af gik vi igennem de ting der tynger mig rent praktisk, og jeg gik derfra med lettelse og mere optimisme. Allerede nu på mandag mødes vi igen, og så går vi igang med systematisk at kime alle de instanser ned, der findes for at skaffe mig en bolig. Tirsdag har jeg en aftale med banken, så jeg kan få sat min økonomi i system igen, de skal også forberedes på min situation og på, at jeg er nødt til at låne penge af kommunen til indskuddet, når den tid kommer. Kommunen skal jeg nemlig ikke betale renter til..  Jeg får også praktisk hjælp til at få skånejobbet i stand, og bliver det for besværligt i praksis, så arbejder jeg frivilligt er vi enige om. Jeg er hamrende ligeglad med hvordan det løses, bare jeg kan se frem til en hverdag med noget jeg skal. Noget jeg holder af og som får mig OP og UD af døren regelmæssigt. Jeg glæder mig usigeligt til det :)

30122010175_resize

( Beklager der forringede billedkvalitet, jeg har endnu kun min mobil at illustrere med :(

D. 30 havde Rasmus fødselsdag og knægten gik hen og blev 16 år. Om jeg fatter hvor tiden blev af? Vi tog til mine forældre for at fejre ham, da der ligesom ikke var basis for fest, lagkage og flag der hvor vi er nu. Jeg indtog straks sofaen og puttede under et tæppe, for at komme hjem til mor og far er bare dejligt og trygt, selv for en voksen kvinde :)  Vi fik den lækreste lagkage og varm chokolade og boller. Efter besøget smuttede Rasmus og jeg videre hen til Gittemarsvinemor for at hilse på. Hun har fået sig en ny lille hundehvalp som simpelthen var så nuttet at det er løgn. Rasmus er forelsket.. hihi. Desværre er hunde jo ikke en del af vores planlagte fremtid, men marsvin er. JEG SAVNER MINE PELSEDE så meget, at jeg en morgen vågnede op efter at have drømt, at de var halvdøde af sult. Uh jeg kan ikke vente med at få dem tilbage. Hos Gitte blev der nusset gevaldigt med hunde, marsvin og undulat, så nu kan jeg klare mig lidt igen.

Nytårsaften har jeg så tilbragt sammen med Rasmus her hos en anden veninde. Stille og roligt og helt i tråd med det jeg havde lyst til. Rasmus skulle have været videre i løbet af aftenen, men han hyggede sig så meget her hos os, at han ikke ville afsted. Vi tre har siddet på rad og række med hver sin computer, de to har spillet og jeg har bøvlet med min blog. Jeg skal nemlig sige jer.. jeg kan ikke længere for lov at logge på blogger når jeg bruger Firefox!!! Det har været et problem et stykke tid, og det irriterer mig enormt. Faktisk skete det samme i løbet af sommeren på min stationære, og nu er jeg så helt udelukket på begge mine maskiner. Jeg er nødt at gå på via Explorer og der ser det heeelt forkert ud. Jeg tænkte så, at hvis jeg nu oprettede en helt ny blog, med adresse der passer til bloggens nye navn, såååå… Det gik fint med oprettelsen, jeg har lavet en fin ny forside, leget med headeren der nu er blevet næsten som den skal være, skrift og farver er også på plads. Da så jeg går på som altid i Firefox KAN JEG IKKE LOGGE IND!!!  Hva’ fanden sker der???  I øvrigt gider jeg faktisk ikke en helt ny blogadresse, for så mister jeg alle mine faste læsere som jeg er så glad for, så nu er jeg bare sur er jeg.

Nogen der ved hvad det handler om???

Nu er det 1. januar og jeg sidder og RÅhygger i en herlig seng, med tv der virker og en dejlig dyne. Rasmus har også sovet godt, han er allerede igen igang med World of Warcraft, som han ellers ikke har spillet i umindelige tider. Veninden er lige vågnet og nyder kaffen, og at vi bare kan slappe af. Først engang senere idag tager vi retur til Østerbro. Jeg har nydt aftenen i går, også med strik for jeg havde min garnvinde og mit krydsnøgleapparat med mig. Jeg mangler og savner  jo det meste af mit elskede garnlager, men har dog noget med mig, så jeg sad og nussede med lidt af det i aftes. Kjolen jeg begyndte på da jeg var indlagt er færdig, ALT for stor er den blevet fordi jeg har tabt mig så meget, så jeg tror den må en tur i vaskemaskinen for at krympe lidt. Hvad der skal på pindende nu ved jeg ikke helt endnu.

31122010183_resize

Omkring midnat fik jeg lige en halv time med sorgen der tittede frem, men det var ventet. Netop der vælder minderne naturligvis frem, så det var godt at der var forståelse omkring mig. Jeg ved nu at John og jeg bare ikke KAN være gode sammen fordi vores psyke er så forskellig, vi har begge brug for noget den anden ikke kan levere, og han har muligvis været den klogeste af os to, men timingen har været kikset. Der findes ikke noget godt tidspunkt at fortælle at man ikke elsker mere, men her med en indlæggelse indenfor rækkevidde og julen oveni har det gjort det ekstra svært for mig at skulle klare. Mine følelser er generelt mere i kontrol, når blot jeg ikke er i kontakt med ham, så nu skal jeg bare have mine sidste ting ud af lejligheden og så kan jeg komme helt videre i mit eget tempo. Det sker om forhåbentlig ikke så længe.

DET NYE LIV er begyndt og det kan kun blive bedre nu.

21 kommentarer:

 1. Kære Henriette, Hvor har jeg tænkt meget på dig her i julen/nytåret - jeg håber du har set min mail.

  Jeg er glad for at høre, at du kontaktede noget personale der kunne lytte til dig. Jeg er også glad for at høre, at du og Rasmus holdt nytår sammen med en god veninde. Og at i har fået nusset hund, marsvin og undulat :)

  Jeg håber der snart er en bolig til dig og Rasmus. Det bliver spændende med jobbet. mange nytårsknus Anette

  SvarSlet
 2. Kære Anette.

  Jo tak jeg har set din mail, men har jo været lidt ved siden af mig selv, så jeg har ikke haft så meget overskud til skriverier. Det skal nok komme :) Tusind tak for den, den glædede mig så meget.
  Boligen er det vigtigste for os lige nu, så vi håber alt hvad vi kan.

  Jeg sender masser af knus retur til dig og håber at I havde en dejlig aften i går.
  Kh Henriette

  SvarSlet
 3. Hej Henriette
  Dejligt at læse egentlig, for selv i alt mørket oplever jeg da lys og lyst til at komme videre og det må være det vigtigste at have med sig. Heldigvis skinner solen i dag og du må ud og lappe strålerne i dig, det er så godt for sådan nogle tøser som os. Hvis du trænger til at få lidt barnlig glæde indenbords, så kom endelig forbi en dag. Jeg har to styks lykkegivere indenfor rækkevidde ; )
  Knus

  SvarSlet
 4. Det nye liv er begyndt!
  Det mærkes igennem alle dine ord og dit nye blog layout.
  Dejligt :-)

  SvarSlet
 5. Der er så småt ved at komme system i dit liv nu Henriette og det er da et skridt i den rigtige retning, det mentale lyder også til at være i gode hænder, så det skal nok løse sig også.
  Med henblik på en ny blog, er det vel bare at skrive en kommentarer på et indlæg, så kan vi vel finde tilbage til din nye blog og der oprette os som faste læsere.
  Godt nytår til dig og dine.

  SvarSlet
 6. Godt at høre fra dig, det skal nok blive godt med "Det nye liv" her er meget lyst og dejligt. Skulle du få lyst til en helt ny blog, følger jeg naturligvis med :o)
  Rigtig godt nytår, specielt til dig Henriette.

  SvarSlet
 7. Kære Rikke. jeg vil meget gerne besøge dig, og det kan da sagtens blive her engang i januar. Jeg skal se at øve mig i det der med at komme ud og ikke bure mig inde, så det er super at vi kan hilse på hinanden.
  Det finder vi ud af ik.. :)

  Knus og tak
  Henriette

  SvarSlet
 8. Det er det Miri, og tak for dine ord :)
  Jeg kæmper gør jeg. Men det gør du jo også, så du ved hvordan det er, det går op og ned.

  Knus Henriette

  SvarSlet
 9. Kære Michael. Jeg elsker altid at læse hvad du skriver, for er der nogen der kan lære mig noget så er det da dig. Jeg drømmer om at være så god som du til at lytte til sind, sjæl og krop, og jeg arbejder på det. Er dog stadigt skrøbelig og knækker sammen, men det bliver bedre og bedre alligevel. Gid du gad kurser jeg kunne melde mig til..:)

  Tak og knus
  Henriette

  SvarSlet
 10. Kære Sonnie. Tusind tak for din hilsen.
  Jeg har netop haft brug for at signalere lys og optimisme, selvom det jo ikke er der i mig hele tiden. Men det skal nok komme tilbage, især når jeg får begyndt i strikkebutikken :) DET glæder jeg mig enormt til.

  Mange knus og kh
  Henriette

  SvarSlet
 11. Først et GODT NYT ÅR til dig og dine børn... tillykke med din "lille" store dreng ;-) ja, de vokser så hurtigt...

  Hvor er det dejligt at læse, at I har haft en dejlig og hyggelig nytårsaften. Lige i det tempo og den ånd der passer JER bedst, i øjeblikket.

  Jeg har også måtte bide i det SURE ÆBLE og skifte blogadr. Har fået ny mailadresse som absolut IKKE ville samarbejde med den gamle blogadr. ØV også, men har lagt et link på den gamle, og så håber jeg meget at der følger nogen med derover... ;-)

  Rigtig meget held og lykke i det nye år - et år, håber jeg for Jer, kun vil byde på lys og lykke...

  SvarSlet
 12. Kære Henriette - dejligt at læse med på din blog - og fantastisk som du "invitere" indenfor i dit liv - din evne til at reflektere tror je´g er en af dine store styrker og vil ønske dig alt mulig lykke i 2011 :-)

  SvarSlet
 13. Hej Henriette!
  Sikke fint du har lavet opstarten på dit nye liv. Ønsker dig et mere fredfyldt og imødekommende år.
  Knus.

  SvarSlet
 14. Det skal nok gå, Henriette. Og pragmatikeren her hvisker: Nu har du vel husket at meddele din kommune, at du ikke længere er samboende - så du får den fulde pension?

  SvarSlet
 15. Rigtig godt Nytår, Henriette - Dejligt at læse, at du er ved at finde fodfæste. Der vil jo komme tidspunkter, hvor livet ser lidt sort ud, men du er jo fantastisk til at komme op til overfladen.
  Du får et stort cyberknus og tillykke med dit nye look på bloggen :-)

  SvarSlet
 16. Kære Kirsten. Ja hvor er det underligt at der pludsligt opstår den slags bøvl, når tingene ellers har virket fint så længe.

  Tak for ordene, det går jo hele tiden op og ned, og jeg har dybt inderst inde bare mest lyst til at blive under min dyne og bare sove sove. Glemme og så vågne op uden flere minder i mig, men det går jo desværre ikke når man har børn.

  God dag og mange knus
  Henriette

  SvarSlet
 17. Til dig kære Runa, vil jeg sige VELKOMMEN og mange tak fordi du har været så sød at skrive kommentarer til mig. Det er jo en trist periode du lige fanger mig i, men sådan er livet også og det er netop livet som det er, jeg skriver om.

  Det glæder mig at du vil følge med her, og ja.. jeg bruger bloggen meget til at reflektere på.

  Kh Henriette :)

  SvarSlet
 18. Kære Margith. Tak skal du have :)
  Jeg håber og prøver virkeligt at få det positive til at være i mig, men det er bestemt en daglig kamp, det indrømmer jeg.

  Knus og kh
  Henriette

  SvarSlet
 19. Hej Fr. Møller :)

  Jo jo, det kan du tro, men som altid når det er kommunalt så kan det først komme til at gælde fra 1 feb!! Af underlige grunde og hvad ved jeg, så denne mdr der ALTID rummer flere udgifter har jeg kun det beløb som er tilpasset to indtægter. Lige til at blive gal i skralden af.

  Tak for påmindelsen og kh
  Henriette :)

  SvarSlet
 20. Kære Margrethe, tak for din hilsen.
  Ja det har søreme været en af de sorteste perioder jeg har gennemlevet, og selvom man siger det gør stærkere, så syntes jeg måske nok, at jeg gerne ville have været foruden.

  Mange knus og kh
  Henriette :)

  SvarSlet
 21. Hvor er det bare godt, du lige nu er et sted, hvor du kan gå ned og bede om en snak og noget hjælp og at de kan gå ind rent praktisk og støtte op om, hvad der skal ske og hvad du kan gøre. Det varmer mig meget.

  Det er virkelig nogle svære dage, du har været igennem. Højtider og mange fridage trækker tænder ud hos de fleste, der er i krise på den ene eller anden måde. Du mærker det tydeligt, og alligevel er du i stand til at formulere dig om det, hvilket jeg tror på kan være en vej videre.

  Hvis du ender med at skulle oprette en helt ny blog, er det jo, som Michael skriver, blot en hilsen hos os andre, og så er vi der. Og ellers er jeg sikker på at vi er mange, der gider lave et indlæg eller et billede i sidebaren, der leder til din nye blog.

  Jeg synes du klarer dig godt fremad, skridt for skridt. Nogle gange to frem og et tilbage, men sådan er processen. Men et lillebitte skridt fremad de fleste dage er godt.

  Kram fra
  mette

  SvarSlet