23 december 2010

Det nye liv..

 

 

 

 

snow05_resize

 

 

 

Denne sidste uge inden jul, har for mig som for alle andre været en smule fortravlet. En masse praktiske ting har skulle klares, og her taler jeg ikke om julepraktisk, men om det nye liv jeg er igang med.

Og nu det med det nye liv..

Det er som om bloggens titel ikke længere har sin berettigelse, så jeg går og overvejer what to do?  Jeg beholder ihvertfald helt sikkert adressen, for det er alt for bøvlet at skifte den, men når man så har klikket sig ind på den, vil der i fremtiden komme en ny blogtitel frem foroven. Meget passende og helt i tråd med hvad der foregår inden i mig og rundt omkring mig, kommer bloggen nu til at hedde:

Det nye liv.

Hvad ellers kan jeg næsten spørge? :-)

Fra det nye år ændrer jeg forsiden og dermed også mit liv herinde. Jeg kan og vil IKKE ændre på indholdets grundpille.  Min blog er stadigt den der handler om at takle en hverdag med en psykisk lidelse, åbenhed omkring netop det at have sådan en størrelse med i dybet af sindet, og om hvordan jeg forsøger at forholde mig til det.  Fra tiden inden jeg flyttede til Vanløse, har jeg med mig en klar holdning om, at min identitet IKKE MÅ være at være pensionist og psykisk lidende. Min identitet skal til at genopbygges, for jeg er heller ikke længere en del af en tosomhed. Er ikke kæreste eller elskerinde, firdobbelt mor eller en kvinde med pligter der overstiger mine kræfter. Jeg er derimod nu på vej ind i en ny fase af mit liv, og den fase vil jeg selvfølgelig utroligt gerne dele med jer derude. Ikke kun VIL  jeg, jeg er faktisk også nødt til det, for jeg har brug for de tilbagemeldinger jeg får, til at støtte mig på de dage hvor kampen bliver for svær at håndtere.  Bloggens netværk har vist sig at være helt utroligt, og en vigtig del af mit liv nu. Jeg håber at jeg en dag står der, hvor jeg kan give noget af det tilbage igen i form af mental eller praktisk overskud.

 

SNC14053_resize

Det nye liv, kommer til at indeholde beretninger om hvordan min hverdag former sig, med skånejobbet i min lille nærstrikkebutik. ( Ja ok..  nær og nær, lige nu og indtil vi får os en egentlig egen bolig i Vanløse, er den så altså lidt mere fjern i det  hihi ), men ikke desto mindre er det et stort plus i bogen, der kan skrives om hvordan jeg skal komme videre og OP lyset igen, efter et brud der har været utroligt svært for mig. På den baggrund vil jeg selvfølgelig for en stor del forkusere endnu mere på strik, garn, og mit eget lille strikkemagasin. Jeg har syntes det var hammer sjovt at skrive sådan et, jeg har glædet mig over at finde på og illustrere, så det VIL jeg til at bruge mere tid på. Med bruddet har jeg jo også mistet met elskede og nyindrettede arbejdsværelse og DET ved jeg slet ikke hvordan jeg skal genskabe??  Selvfølgelig bliver selve min kommende bolig vel en for for retreat, men dette lille værelse har jeg lagt så meget sjæl og kærlighed i. Jeg savner det allerede.. 

DSCN4535_resize

Der skal være beretninger om de to børn jeg har og, som er grunden til at jeg aldrig har overvejet ikke at ville leve mere, uanset hvad jeg har skullet igennem. At have børn når man har en psykisk lidelse er IKKE nogen let ting, skyld og bekymring følger med, men til gengæld er netop de to elskede unger hele GRUNDEN til at livet er værd at kæmpe for. Den pris de har betalt og kommer til at betale i deres eget liv, for at have mig som mor er desværre nok ikke til at komme udenom, men sådan er livet også.  Jeg er en del af DERES baggage på godt og ondt.

Marsvin

Det nye liv, håber jeg også fremover kommer til at kunne bidrage med sjove beretninger fra dyrenes verden. Mine elskede pelsede,  SOM JEG SAVNER HELT SINDSSYGT  skal aldrig mere undvære deres mor i så lang tid som nu. Som erstatning for den hund jeg kun kan drømme om, håber jeg at komme til at bo et sted, hvor jeg så i det mindste må have en kat.  Det nye liv kan så desværre kun rumme to af de fire marsvin, så Cupcake og Chokofant kommer med mig, da de to andre er meget glade for John. Vi må som andre dyre”forældre” deles om vores kæledyr, og vi har begge indset at fire er for meget til een, så to må det være fremover. SUK OG ØV.

SNC11743_resize

Jeg håber også af hele mit hjerte at jeg må få en altan det næste sted jeg skal bo. Alt andet ville være for bittert, for altanen er jo mit grønne helle her i byen, og får jeg den ikke.. ja så må jeg lukke og slukke for min altanblog. En blog jeg ellers er stolt af og, som kunne have fyldt min hverdag med grønne skriv og oplevelser. Nu får vi se om jeg må være så heldig.

Alt i alt er jeg ikke helt nede under gulvbrædderne mere, selvom sorgen og tabet stadigt skal bearbejdes og gennemleves for at kunne lagres på den rette hylde i min erindring. Chokket er ved at fortage sig, men der kommer stadigt nogle ind i mellem, nogle der er naturlige, men som gør pokkers ondt.  Jeg har fundet en bog frem fra gemmerne i mine reoler..  En bog jeg købte engang, og som jeg egentlig aldrig troede jeg ville få brug for nogensinde igen. Bogen er ganske fortræffelig og handler om netop at overvinde sin (kæreste) sorg, og jeg kan sidde og strege under og lave æselører konstant. Bogens titel er:

ItemImage.aspx

Jeg kan varmt anbefale den til andre, der skulle befinde sig på samme sted som jeg. Hun skriver godt og ligetil, med et sprog der er til at gå til. Jeg håber at den sammen med mine samtaler hos psykologen kan hjælpe mig godt igennem denne tid, så jeg en dag står stærkt i mig selv. Måske for første gang nogensinde. Jeg har nemligt hidtil troet at jeg var stærk og, at mine erfaringer fra livet havde sat sig fast og lært mig et og andet, men det har altså ikke været tilfældet. Ihvertfald skulle jeg have fået bearbejdet sidste års chok ordentligt, i stedet for at lukke ned og suse videre uden at mærke mig selv. Gør jeg det må kroppen til sidst træde til, og gøre mig opmærksom på at noget er galt i form af uforklarlige smerter, som dem jeg har oplevet så mange af i dette år. Jeg vidste det jo godt. Burde have kunnet genkende mekanismerne fra mit ægteskab og et andet kedeligt forhold før jeg mødte min nyeste eks. At jeg nu kan føje endnu en “eks” til mit liv, er både et kæmpe nederlag og ret så trist, men man er to om forliset, og min egen del af det ved jeg godt hvad er.

 

Det nye liv..  jeg håber det bliver godt og i hvertfald er jeg nødt til at se på det som en udfordring. Desværre syntes jeg måske nok at jeg har haft nok af dem, og at jeg egentlig mest havde fortjent at kunne hvile i livet og nyde en masse gode ting, uden at skulle kæmpe så forbandet meget hele tiden.

shutterstock_63210412

 

   Kære læsere jeg ønsker jer alle en rigtigt glædelig jul og et godt nytår. På gensyn i 2011.

23 kommentarer:

 1. Jeg vender det om, og siger, 'Hvor spændende!'. Et helt nyt liv ligger lige der for foden, og venter på, at du træder varsomt fremad, og gradvist vænner dig til nye forhold. Det er sgu da ikke så tosset, vel?

  Glæder mig til at læse med på den nye blog, og ønsker dig indtil da en rigtig glædelig jul og et spændende nyt år. Bloggerkram og mågeknus:)

  SvarSlet
 2. Hvor lyder det spændende med alt det du har gang i. Jeg glæder mig rigtig meget over, at du er i gang med at tage hul på "det nye liv" - Kan godt følge dig mht. blogtitlen :o)
  Rigtig god jul til dig Henriette, og dejligt at høre fra dig.
  Kh. Sonnie

  SvarSlet
 3. Kære søde Henriette.

  Jeg har de sidste par måneder fulgt med på sidelinjen uden at kommentere.
  Jeg har ikke vidst, hvad jeg skulle skrive til dig, har ikke kunnet finde de rigtige ord at skrive...
  Men jeg føler med dig, og jeg tænker på dig!
  Jeg håber du og børnene kommer godt igennem julen, og får nogle hyggelige dage. Trods alt!

  Ser frem til at følge med i "Det nye liv" og håber på at du får et godt Nytår!

  Knus
  Karina

  SvarSlet
 4. Kære Henriette!
  Tillykke med din blogtittel :-) jeg ønsker dig endnu engang rigtig glædelig jul og et lykkebringende nytår.
  Hvad dit nye år må byde på ved ingen, men du er påvej i den rigtige retning.
  Stort juleknus.

  SvarSlet
 5. Hej Henriette.

  Du har dykket dybt og der er langt op, men det skal nok komme. Jeg fornemmer en optimisme i det du skriver. Så længe man har håbet er det slet ikke så skidt.
  Jeg har ikke skrevet så meget herinde til dig, men har læst med alligevel. Vores liv har været fuldt at flytning for vores aspergersøn.
  Men alligevel skal du vide at kommer du så langt at du vil en tur rundt i landet med din lille bil, som du skrevet om tidligere - så står jeg ved tilbud om den åbne dør i det nordjyske :o)

  Et stort juleknus herfra.

  SvarSlet
 6. Kære Henriette, tillykke med det nye navn - og mon du ikke overvejer at skifte adressen ud også, vil følger jo blot med?
  Du ved hvor jeg er, og jeg håber at vi begge i 2011 kan fortsætte, hvor vi startede - jeg er stadig taknemmelig og følger dig herinde, selv om det kun bliver til en kommentar i ny og næ for tiden.
  Glædelig ju

  SvarSlet
 7. Rigtig glædelig Jul og godt Nytår til Jer også. Jeg glæder mig til at følge med i det nye liv, både her og udenfor skærmen :-)

  SvarSlet
 8. Kære Henriette,
  Jeg er næsten helt misundelig på dig det der ligger foran dig nu.
  Indimellen tror jeg en ny begyndelse er en god ting.
  Men lige nu er det dig og din fremtid det gælder. Du er jo enormt heldig! Nyt job og så lige efter dit hoved. Du skal igennem nogle mentale op og nedture, men du har dit bagland, os bloggere, med dig og vi hjælper gerne.

  Men lige nu vil jeg bare ønske dig en rigtig glædelig jul sammen med dine børn og et godt nyt år, der bare kun kan blive bedre.
  Kærlige jule og nytårsknus Kari

  SvarSlet
 9. Jeg glæder mig til at følge dit nye liv og jeg er helt sikker på at det bliver et meget bedre liv du går i møde.
  Rigtig glædelig jul og godt nytår til dig :-)

  SvarSlet
 10. Glædelig jul til dig og dine !

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 11. Kære Henriette..
  Godt navn du har fundet til din blog, uanset hvad du kalder den, har du mig med..:-) Selv om jeg ikke strikker noget særligt, selv om jeg ikke ved en pind om marsvin, så følger jeg dig og dit liv. Du fortæller blændende og interessant om hvordan det er at leve med en psykisk diagnose, og hvordan du alligevel og på trods, får noget godt og konstruktivt ud af dit liv. Stor respekt til dig fra mig. :-)
  Jeg håber så meget for både dig og ungerne, at der er lykke, fred og masser af glæde til jer i dit nye liv og i det nye år.
  Mange kærlig juleknus til dig.

  SvarSlet
 12. Kære Henriette, Det er et godt navn du har fundet til din blog :) Jeg vil også ønske dig og dine børn en rigtig glædelig jul. Mange juleknus Anette

  SvarSlet
 13. Også rigtig godt nytår og nytliv til dig :)

  SvarSlet
 14. Tillykke med din "nye blog", Henriette.
  Det er meget nemmere at beholde sin gamle blog og skifte nyt navn. Det må jeg sande, da jeg selv startede min nye blog op, for sikken et besvær med ny mail, profil og meget mere.
  Dejligt at du har lyst til at fortsætte blogningen.
  Knus fra Laura :-))

  SvarSlet
 15. Kære Henriette - ALT for længe siden jeg har lagt en kommentar... tillykke med din nye blogtitel. Det er et rigtig godt og rammende navn. Det er rigtig hårdt det du nu går igennem, men hvor er det godt at du har dine dejlige børn og venner rundt omkring...

  Jeg har netop i dag opstartet ny blog, pga at ny mailadresse som jeg ikke kunne få til at fungere med min gamle blog. Så nyt navn, men stadig den samme skribent ;-))

  Håber ALT det bedste for dig og dine børn i 2011. Det MÅ bestemt blive dit/Jeres år...

  SvarSlet
 16. Hej Henriette
  Jeg håber at du trods alt har haft en dejlig jul med dine unger.
  Og jeg glæder mig til at læse med i din videre historie, og synes at titlen er så velvalgt som noget.
  Mange hilsner fra Helle

  SvarSlet
 17. Hej du smukke kvinde :o)

  Det er en flot, indbydende og rammende forside, som du har fået lavet, og den passer perfekt til dig.

  Du er en utrolig stærk og kærlig kvinde, som er kommet langt på megen kort tid, og jeg er stolt af at kunne kalde dig min veninde.

  Vi ses snart :o)

  Knus og kærlig hilsen,
  Bettina

  SvarSlet
 18. Kære Henriette
  Vil glæde mig til, at følge med i dit nye liv i 2011:-))

  SvarSlet
 19. Hejsa Henriette!
  Vil ønske dig og dine dejlige unger et godt nytår♥ Er sikker på at der er meget godt i vente til jer. Har både været glad og også grædt med dig det sidste halve år - tak fordi du deler med os - du hjælper flere end du kan forestille dig med din ærlighed. SÅ stolt af dig at du er på vej frem og er stærk til at tage fornuftige beslutninger. Ønsker dig al held og lykke. Og hvor er det dejligt at din side er blevet lys ligesom de tider du er på vej imod. Kæmpe knus Tina

  SvarSlet
 20. Kære Henriette,
  Glædelig nytår til dig! 2011 kan jo kun blive bedre, ikke? Tak for alle dine søde hilsener, mails, breve og omtanke i år. Jeg glæder mig til vi ses!
  Klem fra
  mette

  SvarSlet
 21. Kære Henriette.

  Du og dine børn ønskes et lykkebringende nytår. Glæder mig til at høre fra dig, sender dig tit en tanke.

  SvarSlet
 22. Kære Henriette,
  Rigtig godt nytår til dig og dine børn. Jeg håber 2011 bliver et godt år for dig - mange knus og nytårshilsner

  SvarSlet