02 maj 2011

Om at sige nej til et godt tilbud

 

 

Lørdag fik jeg hele to tilbud på lejlighed. I lyngby. Det ene var udemærket, nummer 15 i køen, tre rum, 65 kvm. Det andet var fuldstændigt super. Nummer 7 i køen, 75 kvm, to rum og en husleje jeg kan betale. En lejl der vil passe perfekt når jeg om få år bliver alene, og stor nok til at Rasmus og jeg godt kan fungere i hvert sit rum indtil da.

 

Som sagt må jeg afslå at melde mig interesseret.

 

Det kan være drønfrustrerende at tænke på, og jeg vil i dag lige prøve de få muligheder der er for at ændre på tingene, men dybest set er jeg afklaret og ved at jeg må vente videre. Grunden til at jeg må takke nej er soleklar og utroligt vigtig. Vi bor i Kbh kommune og har fået tilsagn om fuld betaling af Rasmus efterskoleophold. Det er så vigtigt for ham, han glæder sig, og der er kun 4 mdr til. Det vil være SÅ godt for ham at komme afsted, lære nye mennesker at kende, opleve regler og lidt disiplin, at få sat skik på en ellers omtumlet tilværelse. Flytter vi til Lyngby ryger det tilbud, og han står uden at vide hvad han så skal. Allerede i dec fik jeg nemlig tilbud om bolig i mit gamle kvarter, og jeg undersøgte dengang om det var muligt at få flyttet tilbuddet om efterskole videre til Lyngby, set i lyset af hvad begundelsen for opholdet har været fra Kbh. kommunes side. Desværre vil Lyngby IKKE overtage forpligtelsen og så strander vi på det.

 

Rasmus’s fremtid er ligenu det vigtigste, og så må vi bare vente lidt længere på at få bolig her, velvidende at dette kriseophold med garanti også koster kassen.. for kommunen.

 

Ingen kan vist være i tvivl om hvor meget jeg ønsker mig en bolig, og hvor belastende det er for både min søn og jeg, at bo så småt og tæt hele tiden. Han begynder afgangseksamen i dag og har kun få reelle skoledage tilbage. Vi har derfor udsigt til ihvertfald tre mdr, hvor vi begge skal opholde os her døgnet rundt. Heldigvis har jeg mit lille job, og han sit pizzabudarbejde, men tre mdr kan nå at drive os begge rimeligt til vanvid. Alligevel vælger jeg at blive her. Min fremtid er jo udstukket og jeg har ikke så meget på spil som han. Han er ung og har brug for at blive sendt godt videre i livet, og indtil nu har det været småt med stabilitet i hans liv. Det har bla gjort det meget svært for ham at gennemføre dette års 9. klasse, så han SKAL bare opleve lidt succes nu. I første omgang i form af en efterskole der handler om det han interesserer sig for, og hvor der bliver lagt lidt faste rammer om hans hverdag.

 

Derfor glæder jeg mig over at sommeren står for døren. At veninden i Vanløse har givet mig muligheden for at opholde mig i hendes lejl det meste af juni og juli, da hun tager til fyn for at være hos kæresten. Jeg glæder mig over at jeg har mit job. At jeg klarer mig rigtigt godt nu ( og her taler vi ikke om min smadrede økonomi). At jeg omgiver mig med mennesker, der vil mig det godt og som støtter så fint. At jeg VED jeg ikke skal blive her i årevis trods alt.

 

Ærgrelse bliver jeg gråhåret af, og det er jeg allerede nok… så jeg lægger tilbuddene i skuffen, når jeg har trukket i de tråde jeg kan trække i idag. Lykkedes det ikke, går jeg sgu bare videre :-)

 

*************************************

HUSK IØVRIGT AT KIGGE IND HER I DAG OG RESTEN AF UGEN.

 

bryd et tabu

Jeg gæsteblogger hos Mette sammen med et par andre fine kvinder.

10 kommentarer:

 1. Se dét er noget, der giver perspektiv.
  Stort held og lykke.

  SvarSlet
 2. Hej Rikke og tak for dit besøg og kommentaren her hos mig :-))

  Er glad for at du læste med.
  Kh Henriette

  SvarSlet
 3. Du er super Henriette, og der kommer nok en endnu bedre lejlighed til dig, og du siger, "det var alligevel godt jeg ventede" det må du tro på.
  - kan godt se det bliver lidt hårdt at gå op og ned af hinanden, men tiden går alligevel stærkt og hvad er 4 mdr i forhold til resten af Rasmus` liv.
  Du er en god og fornuftigt mor.

  SvarSlet
 4. Tak Kære Sonnie.
  Det var nok lige de ord jeg trængte til at høre:)
  Vi klarer den gør vi, og han skal nok komme godt videre.

  Jeg ønsker dig en rigtig god aften
  Knus

  SvarSlet
 5. Godaften Henriette
  Du skal tænke på din dreng og hjælpe ham så godt du kan igennem denne svære tid.
  Der skal nok dukke en lejlighed op til Jer i det område, hvor I har Jeres netværk. Super du kan låne en bolig... Fyn er fin og det er den..
  God Aften / RikkeBo

  SvarSlet
 6. Lige pludselig er den helt rigtige bolig der til jer. Jeg synes bestemt det lyder som en fornuftig beslutning i forhold til Rasmus men jeg håber der snart er en bolig til jer :) Knus og hav en god aften

  SvarSlet
 7. hej Henriette

  jeg er helt sikker på at du tager den helt rigtige beslutning.... og gør det bedste for både Rasmus og dig selv set på længere sigt .... men hvor er det frustrerende at Lyngby kommune ikke er samarbejdsvillig
  kram ♥

  SvarSlet
 8. Tak Kære Rikke, det er skønt at få lidt støtte, for det er bestemt ikke nemt at beslutte sig. Jeg har dog ikke slingret og ved det nok skal gå godt alligevel.

  Kh og sov godt ;)
  Henriette

  SvarSlet
 9. Kære Anette. Også tak til dig, jeg syntes det er så vigtigt at få ham godt videre, så vi bliver her.

  Mange knus og dejligt at høre fra dig.
  Kh Henriette ;))

  SvarSlet
 10. Tak Marianne, og ja.. er det ikke? Det er så belastende at de ikke arbejder sammen, med det ved vi jo alle at kommuner IKKE kan finde ud af.

  Kh og sov godt
  Henriette :-))

  SvarSlet