11 september 2011

Gode ideer rammer altid om natten!

 

 

Kender I det??

 

 

Man er træt og går i seng. Så ligger man der. Måske med en lydbog i ørene og med lukkede øjne. Gaber og øjnene løber i vand. Jo jo den er god nok, man ER træt og klar til at sove. …

…  15 min

 

……  tre kvarter

 

…………halvanden time

 

Og så, bedst som det begyndende småhys er ved at udvikle sig,   DOIINNNGGG!  så rammes man af verdens mest indlysende og fantastiske ide. 

 

Sådan var det for mig i nat. Hamrende upraktisk fordi jeg får besøg at to arbejdsbier, der har tilbudt assistance til rokade mv her i mit lille hjem, og har brug for at være frisk . Til gengæld vildt praktisk fordi ideerne, der sprøjtede ud af min hjerne, alle handlede om hvor og hvordan jeg vil indrette mig med hvad.

 

HEP! og ud af sengen. Tænde lys, finde blok og kuglepen frem. Ind og tænde computeren, der ligeså godt kunne få lov at overføre endnu en lydbog, da jeg faktisk var igang med anden gennemlytning af bar’ dovenskab.  Og hvad sker der så lige??  Maskinen går i selvsving og vil ikke samarbejde. Når kun til sort skærm og en blinkende cursor, der provokerende bare ikke rører sig en milimeter. Tilgengæld er et mindre jagerfly ved at køre ud af startbanen, eller…. det er ihvertfald hvad det lyder som, så jeg smækker fornærmet låget i, og kan nu  S  L  E  T ikke sove. Som om jeg lige har brug for flere elekstriske, og for mig livsnødvendige maskiner og dingenoter, går i stykker eller brænder sammen. 

 

Jeg går i seng igen, med min blok og en skål youghurt med müsli, strikketøj og hovedet der hurtigt kører en tjekliste igennem for resterende ulykker i vente.

 

- Bilen burde være i topform nu. Frontruden er udskiftet og ligeså er de to forhjul.    Den kan køre sikkert og fint igen..   TJEK*

- Komfuret er sat til og virker, selvom det nu kræver en lighter.    Det virker..  TJEK*

- Mobilen skranter og går jævnligt i sort, men jeg genopliver den med held stadigvæk.  Den virker indtil videre…  Knapt så TJEK*, men dog  ok.   ( Det ku blive en kommende udgift. Prøver i første omgang med et nyt batteri )

- Tv’et er Rasmus’s og kun halvandet år gammelt.    Det virker…  TJEK*

- Det tv jeg har fået af Bettina og husbond, og som skal være mit når sønnike igen kommer hjem virker også…     TJEK*

- Jeg har et nyt køleskab.   Det virker og skulle gerne virke længe…    TJEK*

- Kameraet er også stadigt nyt, så der skulle heller ikke opstå problemer foreløbigt.   Det virker altså…    TJEK*

 

Bum bum bum..  hvad er der ellers der kan ske?  Vel ikke mere tænker jeg. Altså andet end den fordømte computer. Nå, men det må vente til morgendagen beslutter jeg, som jeg ligger der i sengen kl øv og mørk nat. Jeg slukker for den nu velkendte triller af Jo Nesbø, og falder faktisk i søvn.

 

Her til morgen står jeg op, og fodrer mine små udsultede basser med salat og rødbede. Skæver surt til maskinen, der bare står der og griner af mig. Koger vand til kaffe og tænder prøvende for den. Curseren blinker fortsat grinene til mig. GODT SÅ!  Næste skridt bliver hjælp til selvhjælp, og konsekvenser der måske giver bagslag, men hul i det. Jeg gider ikke mere bøvl. Taler hårdt og kontant til hakkejernet, hiver ledninger ud og vender den om. Bevæbnet med skruetrækker og mini kosmetik pensel, bliver den åbnet og renset. Støvet forsigtigt af, børstet og talt til i pædagogiske vendinger. Jeg kigger også lige op i himlen og sender HAM deroppe et advarende blik, inden jeg igen sætter skruer i, og lukker pænt for grafikkort, printplader og andet morsomt.

Med en ny og varm kop kaffe som nervemedicin, trykker jeg på knappen og ved gud..

 

SKIDTET GIDER IGEN.   :-)))

 

 

Juhu mine anstrengelser og besværgelser har virket. Nu er den igen helt lydløs. Summer næsten ikke engang. Den får en tur med cleaner programmet, og derfor sidder jeg så alligevel her og kan grifle på blogger. Det manglede også lige bare. NÅ

 

Så, altså. Her sidder jeg nu. På altanen med regnen silende ned i tove. Lettere torden rumler et sted indover byen. Og det er skide hyggeligt. Jeg har mine nu færdige planer klar til bierne ankommer klokken 14. Jeg har poser under øjnene, klar til næste gang jeg tager et hvil. ( Hvilket sker inden længe ). Jeg har IKKE hverken fået bagt eller kokkereret som håbet, men jeg har opdaget at den ene bi har lavet chokoladekage til os. Hehe.. et held at også hun er blogger. Og at min computer virker igen, for så fandt jeg da ud af det. *Fnis* 

 

 

En luksus er det knagme, at man kan sidde udenfor selv i regnvejr. Jeg sidder her hver eneste dag. Morgen middag og kveld. Jeg strikker lidt, kigger lidt på den vide himmel over mig. Og syntes at jeg trods triste tanker i trætte stunder, er tæt på at være lykkelig.

4 kommentarer:

 1. Tak, for endnu et smugkig ind i dit liv og din verden ♥

  SvarSlet
 2. Selv tak ;) Dejligt du gider læse med.

  Kh Henriette

  SvarSlet
 3. Flot arbejde med computeren.
  Den slags tør jeg ikke gå i gang med.

  SvarSlet
 4. Jamen jeg ved ikke tante.. jeg blev simpelthen så sur og så har jeg da lært lidt af eks'en. Jeg gad bare ikke mere bøvl. Heldigt at det virkede :)

  SvarSlet