26 december 2011

Farvel Lakrids.

 

 

Tjaa, der er ikke meget mere at sige, end at det mest humane var at lade ham aflive. Det er gået hurtigt de sidste dage, og her til eftermiddag var den så gal igen, og han var så fortvivlet og stresset af kløe, at jeg ikke kunne lade det fortsætte.

 

Han fik nummer to behandling for skab i går. Det var de foreskrevne ti dage siden første behandling, men det har været svært at dosere, da han jo var et meget stort marsvin. OG han fik det faktisk kun lidt bedre, inden det igen tog til. Dyrelægen kunne bare bekræfte at han virkelig var hårdt angrebet, og den før så kraftige og flotte pels var nu næsten helt forsvundet hen over ryggen.

 

SNC13274_resize

Jeg har i timerne inden vi tog afsted, ikke kunnet andet end sidde og kigge på, at han har løbet rundt og rundt af bare desperation over kløen. Hoppet og spjættet for derefter at falde forpustet sammen hen over mine lår, hvor han så lå og kiggede op på mig. Han plejer bestemt ikke selv at søge mit selskab, men idag gjorde han. “ Klø mig mor.. “ lyste de mørke øjne. Men hvis jeg bare rørte hans pels, spjættede han igen som om det gjorde ondt.

 

Noj hvor har det været forfærdeligt at se på, og jeg er helt sikker på at jeg tog den rette beslutning, men derfor skal jeg jo lige igennem lidt tuderi nu. Jeg vænner mig aldrig til at se dyr lide og dø.

 

IMG_2796_resize_thumb[2]

Her ligger han og lurer lidt på mig, kort efter at jeg fik ham tilbage i august.

25 kommentarer:

 1. Kære søde Henriette, Det gør mig ondt at læse at du måtte tage afsked med din dejlige Lakrids ♥ Det er en svær beslutning men jeg ved du har gjort hvad der var bedst for ham men årh så svært det må være. Et kæmpeknus skal du have.

  SvarSlet
 2. Tak Anette. Jeg græder lige lidt, men har jo Phister der skal forkæles, så det må jeg gøre nu.

  Knus tilbage og kh
  Henriette

  SvarSlet
 3. Øv hvor er det trist at du nu endnu engang må tage afsked med et elsket marsvin, men igen har du taget den rigtige beslutning og det håber jeg du kan trøste dig lidt med.
  Knus Jane

  SvarSlet
 4. Det gør jeg Jane. Men ja.. jeg savnede dem så længe og nu er de begge allerede væk igen. Næsten ikke til at bære.

  Tak til dig og knus også

  SvarSlet
 5. Åh nej! Det er jeg rigtig ked af at høre! Vi marsvinetosser er lidt hårdt ramt for tiden, synes jeg :(

  Man siger, at mange marsvin bærer skab latent, og at det kan komme i udbrud ved nedsat immunforsvar. Så det kan være, Lakrids har været svækket i forvejen.
  Husk, at det er meget smitsomt, så hold øje med Phister (det er dog ikke sikkert, det kommer i udbrud) - og giv ham evt. behandlingen også samtidig med, at du skolder buret og vasker alt tilbehør...

  I hvert fald mange trøstekram herfra - fra én marsvinetosse til en anden.

  SvarSlet
 6. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 7. Øv, ved godt at dyrlægens hjælp er for det bedste, når ens bedste ven lider, men kors, hvor er det hårdt......

  SvarSlet
 8. Ja gu er vi Reke. Phister har fået to gange ligesom Lakridsen, og han har slet ikke været angrebet på den måde. Han nåede kun at få et lille sår, men det forsvandt hurtigt igen. Lakridsen har garanteret været et "let" offer, for han var jo lidt svagelig da han var lille, og han har muligvis også været stresset. Af flytningen og den lille Phister der er så meget gang i. Tror også at det er Phister der har haft det i sig, da jeg fik ham. Jeg har jo ikke været i nærheden af andre marsvin sååå..

  Tusind tak Reke. Det er dejligt at du skriver.

  SvarSlet
 9. Åhhh, for sgu og fanden da også!! Fælder en tåre sammen med dig lige nu. På Lakridsens vegne, vil jeg tillade mig at mene, du handlede både hurtigt og helt rigtigt. Det ville da have været frygtelig synd andet! Trist, men stærkt gået, Henriette...Snøft og knus fra Helle

  SvarSlet
 10. Det er helt vildt så meget man påvirkes, mit lille paradis. Tak for din hilsen og besøget her. Gid det havde være på en mere munter dag.. ;)

  SvarSlet
 11. Tak Helle. Ja det gik super hurtigt, så det var det rette at gøre. Desværre..

  Knus og tak igen

  SvarSlet
 12. At sige farvel er bare så svært - jeg sender dig en masse varme og kærlige tanker, og er glad for at du har Phister så du ikke er alene ♥
  Kram
  Z

  SvarSlet
 13. Jamen kæreste Henriette.
  Hvor er det synd for dig - at du nu igen er nødt til at sige farvel til eet af dine dejlige marsvin.
  Godt du har lille Phister at gå og nusse om *S*
  Og mon dog ikke Lakridsen sidder dejligt i sin marsvine-himmel, og nyder at det slet ikke klør mere? *S*
  Kærlige tanker
  Gitte E

  SvarSlet
 14. Hej
  Det er bare så frygtelig at skulle tage den beslutning. Jeg kender det:( så jeg føler med dig:( ØV øv.
  Kærlig hilsen
  Anne-Birte

  SvarSlet
 15. Det er jeg ked af at høre!
  Håber Phister ikke er blevet smittet og at han ikke bliver for ked af at miste sin "storebror".
  Du har gjort det rigtige, selvom det går forbandet ondt.
  Kram ♥

  SvarSlet
 16. ej, det er bare så trist når det sker. men, desværre en af fölgerne ved at have kæledyr. vil man have dem må man så også tage det ansvar der fölger med. håber den lille kan glæde dig lidt i de tunge dage der fölger.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 17. Nåhh... så bliver der lidt stille i buret. Vi havde held med et terpentin holdigt middel, som de skulle tage bad i. Et hurtigt dyp og lidt gnubben på de ramte steder og så hurtigt ud af det igen. De sad helt stille og badede, jeg syntes det måtte være forfærdeligt med de dampe. Det var effektivt!
  Men Phister bliver jo lidt ensom?
  God jul i øvrigt og godt nytår!

  SvarSlet
 18. Godmorgen Zgrubler. Mange tak for din hilsen. Ja, lille Phister er god at have lige nu.

  Rigtig god dag og kærlig hilsen
  Henriette ;)

  SvarSlet
 19. Godmorgen GitteE. Jeg er sikker på at han nu har det godt i sin himmel :) Men både Phister og jeg savner da lakridsen. ØV..

  Håber at du får en god dag i dag
  Kærlig hilsen
  Henriette

  SvarSlet
 20. Godmorgen Anne-Birte. Ja det er næsten for meget, når nu jeg også måtte aflive min lille Cupcake for bare et par mdr. siden.. Øv

  Tak for din hilsen
  Kh Henriette

  SvarSlet
 21. Godmorgen kari.

  Phister er heldigvis hurtigt kommet af med sin smitte, men han kan slet ikke finde ud af hvor Lakridsen er blevet af. Jeg må gøre noget..

  Tak for din hilsen og rigtig god dag
  Kh Henriette

  SvarSlet
 22. Godmorgen Frida. Ja det er livets gang, havde dog bare håbet at han ville leve længere, efter at Cupcake døde..

  Også tak til dig for din hilsen
  kh Henriette

  SvarSlet
 23. Godmorgen Linda.

  Jeg har slet ikke hørt om det middel du skriver om, men det lyder til at jeg skulle have prøvet det. Lille Phister er helt forvirret, så jeg skal helt sikkert gøre noget ved det. Det går ikke at han bliver trist.

  Rigtig god dag og dejligt at se du er kommet godt i gang med det nye job:)

  Kh Henriette

  SvarSlet
 24. åh søde Henriette....først cupcake og nu lakridsen.....ikke retfærdigt overhovedet! Hvordan kunne han dog lige få skab? Føler med dig og håber din familie og venner vil støtte dig. Mange varme tanker med knus fra Helle

  SvarSlet
 25. Hej Helle.

  Jeg aner det ikke, men enten har Phister haft det i sig uden at det har været i udbrud, eller også har jeg selv fået det med hjem, efter et besøg hos marsvinemor. Jeg tror selv det sidste..
  Kan ikke se hvordan ellers det skal kunne forklares.

  Ja, jeg syntes også nok at det er lige trist nok at de begge er døde nu, så kort tid efter hinanden. Suk

  Tak for din hilsen og rigtig god dag
  Kh Henriette

  SvarSlet