19 august 2012

Granny firkanter til et efterårstæppe

 

 

 

 

Inden jeg endeligt fik hul på min strikkebyld, fik jeg hæklet en masse. Særligt på det tæppe der har ligget i et par sæsoner efterhånden.

Image00689

På et tidspunkt blev jeg lettere træt af det, for det er ikke just et stykke man kan hækle uden at kigge på. Nu ligger det så og venter på næste forår, hvor jeg lige tager det sidste hug, for i mit hoved er og bliver det et sommertæppe, og jeg elsker farverne som minder mig om sommerhus og vand.

 

Så er der jo det hæklede granny til min flytteven Jesper. Det uldne og bløde og meget maskuline af slagsen. Det jeg slet ikke kunne lide i begyndelsen fordi det er så kedeligt, at arbejde med de mørke farver. Da jeg først fik sat firkanterne sammen og gik i gang med kanten, sneg det sig ind på mig, og nu er jeg næsten helt øv over at jeg skal afleverede det når det bliver færdigt, for det er et perfekt vintertæppe.

IMG_7167_resize

IMG_7207_resize

 

 

I begyndelsen af foråret kom jeg så til at begynde på endnu nogle firkanter. Det måtte jeg bare. Kender I det?  Jeg så modellen på Pinterest ( selvfølgelig.. ), og tænkte at den firkant kunne jeg godt finde ud af, foruden at den er en god afveksling til den jeg ellers har praktiseret. Så jeg gik igang, og fandt hurtigt ud af, at garnets farveforløb var perfekt til efteråret, og nu mangler jeg kun de sidste fire -fem nøgler ( som egenligt var købt til et andet projekt hihi ) jeg har tilbage. Jeg kan ikke investere i mere, men heldigvis har jeg garn på lager som duer perfekt som kant- og sammenhæklingsgarn, fordi farverne er lige de rette til projektet. Firkanterne er lavet af Järbo’s fantasigarn, og så bliver der suppleret med Cascaden. Det bliver så lækkert, men først må jeg beslutte hvilke farver jeg skal bruge. Da Slavi lukkede sin forretning, fik jeg hamstret og nu har jeg forskellige valgmuligheder. Jeg købte nemlig kun et par bundter af hver farve, så de kunne bruges til præcis denne slags projekter. Småting og den slags.

Image00216

IMG_0377

IMG_0381

De grønne firkanter er hæklet af noget nældegarn ( tror jeg nok det er.. ),  jeg faldt over sidste år i Netto. Det passer fint ind.

IMG_0382

IMG_0383

IMG_0384

IMG_0385

IMG_0386

IMG_0389Jeg kan bare så godt lide farverne.

 

Nedenfor er der så lagt lidt forskellige Cascader frem, som skal vælges ud. Selv er jeg endt med at syntes de grønne og rustne farver nok bliver det bedste.

IMG_0390

IMG_0391

IMG_0393

IMG_0397

IMG_0398

Nu vil jeg så se om jeg ikke i en ruf kan få de sidste firkanter hæklet, og så er det bare at komme igang med resten.  Når altså jeg ikke lige er igang med at strikke…

 

 

 

IMG_9691

Jeg har lavet en strikkeprøve fordi jeg er forelsket i flere af de Parrots, der huserer rundt omkring, men syntes ligesom ikke at jeg er så god til at sætte farver sammen. Nu hænger den lidt, så jeg kan gå og kigge på den, og se om den vokser sig ind på mig.

IMG_9690

2 kommentarer:

 1. Ajiii altså hvor er det bare flot!
  Jeg er helt vild med pangfarverne på firkanterne! Det bliver helt vildt flot!! :-)

  Det er en rigtig spændende blog du har, som jeg har fulgt med på i nogle måneder.

  Tak for det du deler.. :-)

  SvarSlet
 2. Hej der, og selvtak.. fordi du har lyst til at læse med her hos mig :) Jeg glæder mig altså også til at se hvordan det færdige resultat bliver når det hele er hæklet sammen. Skal nok vise billeder til den tid.

  Velbekomme og på gensyn :-)

  SvarSlet