22 september 2012

Stille lørdag morgen på altanen

 

 

Fister og jeg nyder en stille morgen på altanen. Benytter os af, at vejret er mildt og helt vindstille. Imens jeg nusser rundt og får gravet de to pelargonier op, spunser han rundt og spjætter så ørene blafrer. Lettere ekstatisk efter mange dage indendøre, og næsten som var han en baby igen. Det er så herligt at betragte ham, især fordi jeg selv har det lidt ligesådan.  Sådan en morgen i slutningen af september er guld værd. Pyt med at det er gråt og overskyet, det er selve tanken om at det måske er en af de sidste dage herude i år, der gør mig glad. Og jeg benytter mig af det.

 

 

Har kaffe og strikketøjet med. Og kameraet..

 

 

IMG_1212

Den vinrøde trøje vokser støt og roligt.  Den begyndte som en February Lady Sweater, men jeg måtte pille op. Eller dvs.. Pernille pillede tilbage, og jeg erkendte at jeg bare ikke kan koncentrere mig om selv de simpleste lacemønstre endnu. Derfor er jeg istedet meget glad for dette her mønsterLiselotte’s cardigan er let og ligetil, og så kan jeg selv improvisere skulle det falde mig for. DET er jo noget jeg er slem til.

 

 

 

IMG_1214

Her står mine sidste to pelargonier. Klar til at komme ind i stuen. Det er blevet den metode jeg vil prøve i år. At lade dem overvintre som stueplanter. Så ser jeg hvordan det går med det.

 

IMG_1215

Og NEJ Fister… de er ikke sat der for at du kan guffe i dig nej.

 

 

IMG_1217

Spis du i stedet de aller aller sidste rester af morgenfruer og jordbærblade min lille ven

 

 

IMG_1221

Denne her aner jeg ikke hvad er for en tingest. Hvordan jeg skal gøre med den over vinteren ej heller. Inde eller ude?  Den drysser for et godt ord, men er taknemmelig og har indtil nu blomstret konstant siden jeg købte den i maj.

 

 

IMG_1223

Åhh jeg håber at den når at springe ud.. Knoppen er GRANDE siger jeg bare. Og så tung at stilken hænger langt nede over de andre skud.

 

 

IMG_1225

Optimistiske er de, men de overlever næppe. Nye skud??? af tallerkensmækkere!  Om jeg begriber hvordan det er gået til??

 

 

IMG_1226

Smuk og ensom i altankassen

 

 

IMG_1229

Mit lille kastanjetræ er også ved at vise tegn på efterår, dog uden kastanjer hihi

 

 

IMG_1231

NEJ!  blev der sagt…

 

 

 

 

 

 

 

IMG_1234

Vi kom herud klokken otte, og nu hvor klokken er ved at være ti begynder verden så småt at vågne op. Lyde af biler og mennesker kommer mig i møde heroppe på 2. sal, men det gør ikke noget. Jeg selv er også mere vågen nu. Pakket ind i sweater og sjal kan jeg snildt sidde her i nogle timer endnu.

6 kommentarer:

 1. dejlige billeder..indtil frosten kan du jo godt have tallerkensmækkerne ude..de er jo spiselige - som karse??

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan tro Lavendel, at Fister har ædt sige igennem en masse af dem hele sommeren, så når de her at blive større bliver han super glad :))

   Slet
 2. I hygger jer rigtig!!!
  Du kan sagtens være heldig, at tallerkensmækkerfrø kan overvintre i altankasserne. Men næppe planterne. Men jeg tror gerne, Fister vil hjælpe dig med dem ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg lader dem også bare være, så ser vi om de kommer igen til næste år. Det ku da være herligt :))

   Fister har lovet at spise dem alle hvis de bliver større hihi

   Slet
 3. Hygge, hygge! (-: Er næsten sikker på at den hvide dryssende blomst du har der er en Myrte. Jeg synes selv at de er så søde, men har aldrig kunnet holde dem så længe. Dit eksemplar ser godt nok stor og flot ud. Du er bedre end mig med vandkanden. (-:

  SvarSlet
 4. Tak for deling ..!

  Nice-Blog

  SvarSlet