05 oktober 2012

Græskar, rødbede og agurk

 

 

 

 

Hehe, nu tror I nok at jeg har kastet mig over gryder og pander, men næh nej intet er forandret. Jeg syntes stadigt ikke om at være i køkkenet. Tilgengæld kan jeg mægtigt godt lide farver og strik, og de tre sidste projekter jeg har haft gang i, måtte bare have disse navne. Døden skal jo have en årsag ik.. Smiley, der blinker

 

IMG_1126

 

 

 

 

Græskarret kommer helt klart først.

 

IMG_1595

Trøjen er blevet så meget bedre til mig end jeg turde håbe på. Med tanke på, at jeg har pillet kroppen op een gang for at ændre på faconen, og at den er strikket frit fra fantasien, så er resultatet altså bare blevet super. Jeg har desværre ikke et billede af mig i hel figur, men I kan få et af mine ben kan I:

IMG_1618

Den går til ca midt på låret. Passer vildt godt til jeans og mine brune støvler. Den er rummelig uden at jeg ser alt for tønde agtig ud.

 

IMG_1593

Nederst har jeg strikket rib og bagpå er den et par rækker længere. Det er klaret ved at strikke vendestrik med ribben. Ihh hvor jeg altså syntes vedestrik er genialt.

IMG_1594

Halsen er vid og ribbet. Dog er der hæklet en enkelt række fastmasker for lige at samle den lidt.

 

 

Jeg er så tilfreds at jeg bare MÅ strikke en mere i en anden farve. Når noget endeligt passer og sidder godt i den størrelse man nu har, så er det sgu bare om at lave dupletter. 

 

 

Jeg kan lige gentage her at trøjen er strikket af to tråde garn.

En tråd Blackhill Tweed i farven Carry

En tråd Blackhill kid mohair silk  i farven brændt orange.

 

 

Der er brugt ca 400 gr tweed og ca 1 1/2 nøgle mohair. Alt i alt har denne sweater altså kun stået mig i ca 325 kr, hvilket må siges at være vanvittigt billigt.

 

 

*********************

Anderledes begejstret er jeg for den cardigan jeg er ved at strikke. Den ellers så smukke rødbedefarvede sag har fra starten været et sort får, og nu hvor jeg kun mangler de to ærmer kan jeg allerede se at den IKKE bliver et hit. Sagt på en anden måde er det ikke garnets skyld, at jeg med sikkerhed ALDRIG kommer til at bruge den, så når jeg er kommet mig over ærgrelsen bliver den pillet op igeeeen, og så må jeg finde en anden model der fungerer bedre. Meget er galt, men nok allermest at den er alt for stor. Efter min mening altså. En ting er at jeg må vænne mig til at strikke i større størrelser for tiden, men der ER altså ingen legal grund til at strikker trøjer så store, at jeg kommer til at ligne en der er ENDNU større. Det er for dumt og jeg er sur på den. NÅ!

 

IMG_1603IMG_1604

Jeg strikker ikke særligt jævnt for tiden, hvilket er tydeligt i denne trøje, men det ville jeg kunne leve med hvis altså jeg syntes det sad godt..

 

 

 

**************

I det hele taget er der ikke langt fra succes til fiasko og heller ikke agurken, som jeg har døbt den ellers så fede vendestrikkede tunika, viser sig at være let at danse med. Måske det her spiller ind at jeg har svært ved at koncentrere mig, og ikke er så god til at se på tal, for noget er bare galt med den. Først strikkede jeg jo ærmet på i den gale ende!! , og da den fejl var rettet fortsatte jeg i højt humør. Et eller andet er bare forkert, og jeg har en vending for meget i forhold til opskriften. Hvis antallet af masker skal gøres op, stemmer det ikke med de vendinger jeg har lavet. Jeg bliver så edderirriteret at jeg ikke gider den, og ender med at smide den fra mig, hver gang jeg forsøger at få øje på fejlen. Nu tænker jeg lidt at den måske må laves forfra, men DET skal jeg så også lige sunde mig over. 

 

IMG_1127

 

Det hele handler jo om, at jeg er en impulsiv strikker. Jeg har svært ved at følge en opskrift og strikker mest efter gehør. Så jeg må bare tage de kiks der kommer. Jeg har faktisk lovet mig selv at næste projekt SKULLE være efter opskrift, men nu er jeg altså kommet til at slå to nye projekter op, sådan bare fordi jeg lige fik ideer der må føres ud i livet. Indtil nu ser det godt ud heldigvis.

 

IMG_1599

Skal jeg blive i køkkenets verden må denne vist så kaldes…  ja hvad ER egenligt mørkegråt og spiseligt???   Det må jeg lige tænke over.

 

IMG_1601

Den her ved jeg godt hvad skal hedde. Farven er nemlig lige præcis som en let og skøn Caffe Latte.. Totaaaalt blød.

 

 

 

 

 

 

523342_442408805809881_1499712562_n

6 kommentarer:

 1. fine kulinariske - uld-i-mund-sager!!

  SvarSlet
 2. Den græskar er så lækker, lige en jeg måske skulle kaste mig ud i, mangler faktisk en....

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Hanne. Det syntes jeg bestemt du skal, og farven kan vist stadigt fåes :)))

   Slet
 3. Wau hvor er det nogle lækre farver du strikke i. Glæder mig til at se hvad du arbejder på. Fredag er skøn, god weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Strikkefugl og i lige måde. :-)))

   Slet