05 december 2012

To af samme slags syndrom

 

 

 

To stykker strik er færdigt. I sidste måned var det min grå striksweater for de dovne, og i går var det mine savnede vanter. Begge projekter lider af samme syndrom..

 

 

To ens stykker strik, som er endt med at være uens!

 

Sweateren først..

IMG_2013

IMG_1598

IMG_1648

IMG_1642

IMG_1645

IMG_1740

IMG_1742

IMG_2015

IMG_2016

IMG_2017

IMG_2018

IMG_2019

Min grå sweater er strikket efter et dovenskabsprincip. Rundstrik og lige tilsatte ærmer. Først har jeg strikket et rør, med en retstrikket rillekant foroven og forneden. Øverst, er der i begge sider, strikket ekstra fem masker til at klippe i, så der kan blive plads til ærmer. Så slipper jeg for at strikke frem og tilbage ved ærmegabene. Rillekanten bagpå forneden er strikket som vendestrik for, at jeg kunne få kanten til at være længere bagpå. På billederne kan I se, hvordan de ekstra masker ligger klar til at blive klippet op. Forinden er der hæklet fastmasker hele vejen rundt, for på den måde at forhindre at maskerne render, en metode jeg fandt på Pinterest, og som snildt erstatter symaskinen. Også super og meget smart, når man ikke gider finde maskinen frem hehe..

Ærmerne er derefter strikket med et passende antal indtagninger hele vejen ned, indtil også de er blevet afsluttet med en retrillekant. Tilsidst har jeg syet ca ti cm sammen som skuldersøm, og SNUPTI var en varm sweater klar til brug. Der er dog en lille detalje..

 

En detalje som er TYPISK mig, og som jeg igen er alt for doven til at gøre om. Jeg vælger at bruge sweateren uanset især med tanke på, at jeg ikke er så meget sammen med andre strikkere og derfor er der ingen, som kan se det andre end mig.

Denne detalje/fejl gør sig på mystisk vis også gældende for de vanter jeg lige har færdiggjort, og de er endda strikket slavisk efter en opskrift!  Jeg mener.. hvordan kan det så lige gå galt?

 

TO ens stykker strik. To ærmer og to vanter. Højre og venstre. To stykker strik som er endt med at være i forskellige størrelser!!!!!

 

Venstre ærme, som var det sidste jeg strikkede, er bredere og længere end det højre. Jeg har ellers både talt og noteret, regnet og målt, men i sidste ende er de altså forskellige. Venstre vante, som var den første jeg strikkede, er længere end den højre. Der er samme antal kabelsnoninger på begge vanter, så jeg fatter virkelig ikke en bønne, men da det er NU jeg har brug for dem, så gider jeg ikke gøre det om. Ingen kan heller se den fejl, for de er dejligt lange uanset, og går godt op under frakkeærmet.

 

Gad vide om jeg har forskellige øjne?  Er højre større end venstre ? Eller ER jeg bare elendig til at strikke toere, af to ens?  For at komme det problem til livs, nægter jeg nu fremover igen at strikke to ens, en ad gangen. Jeg bruger allerede magic loop,så det må være lige til at lære, at strikke to på een gang om det så er ærmer, vanter eller sokker. NÅ!

 

IMG_2180

IMG_2181

IMG_2183

7 kommentarer:

 1. Det er en del af charmen ved hjemmegjort!

  Ville elske lige at kunne strikke sådan en lækker sweater, men jeg har to venstre hænder:)

  Jeg følger med i din julekalender, og har kun én ting at sige; du er en kæmpe hyggefims! :) Elsker den.

  Hygge

  SvarSlet
 2. Årrhhh kære anonyme :)) Nu bliver jeg da bare så glad så glad. Jeg har jo ikke rigtig nogen fornemmelse af hvordan julekalenderen bliver modtaget derude hihi. Og ja.. jeg er nok en hyggefis, men det er en god måde at takle mørket på syntes jeg.

  Stort nisseknus til dig for den søde kommentar :))

  SvarSlet
 3. Tjek din strikkefasthed. Det kunne jo være, du blev "doven" undervejs... Det hænder jo.

  mvh Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Ihh det har jeg slet ikke tænkt på. Det ku lige ligne mig, så jeg må hellere stramme mig an.. HA!

   Knus og tak for tippet :)

   Slet
 4. Altså nu sidder jeg og tænker... at det sikkert er en rigtig god ide at strikke begge dele samtidig.
  Fordi... tænker jeg - og ved det ikke - kan det tænkes at du strikker forskelligt alt efter humør, overskud, tid på måneden, ugen, døgnet eller sindstilstand... ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bestemt ikke utænkeligt. Og så laver jeg fejl når jeg er småtræt, det kan jeg se i dagslys.. men hul i det. Jeg laver ikke om. hihi :)

   Slet
  2. Det skal du heller ikke. Er det ikke noget med at fejl er bedst :)

   Slet