19 februar 2013

En time i solen på altanen..

 

 

 

 

IMG_2864

 

  ..det er næsten verdens bedste medicin. Den kemiske del har søde bloggere hjulpet med at skaffe, og både mine engle og solen på himlen giver mig igen energi og jubel i hjernen.

 

Jeg elsker og har elsket den altan fra første gang jeg så den. At jeg nu får en have giver nye og helt andre former for grønne glæder, men jeg er helt bevidst om, at netop det at bo på anden har sin helt egen fordel. Jeg har udsigt og fordi altanen er bygget ind i huset, kan jeg sidde i læ hele året rundt. I både regn, blæst og sne har jeg fået dækket behovet for høj himmel, fugleliv og følelsen af frihed.

 

Jeg ved da godt, at der sikkert er masser af andre altaner rundt om i landet, som er ligeså gode, og alligevel er jeg overbevist om at denne min oase er den allerbedste i verden. INGEN altan kan måle sig, og jeg bliver bestemt trist ved tanken om at sige farvel til den. De mange mange timer derude sammen med Fister har været det allerbedste her.

 

Image00634Image00647

Image00274Image00445Image00487

11 kommentarer:

 1. Tllykke med huset og jeg håber at du får kontrakten hurtig tilsendt så du får helt ro med hensyn til den..:-)
  Du har en dejlig altan og den kan du så huske tilbage på med glæde når du flytter til din nye have..:-)
  Tænk hvad du nå får plads til af krukker og bede. Alt det du kan så og tage stiklinger af til de mange næste år.
  Jeg er sikker på at du vil opleve et endnu rigere dyreliv der hvor du flytter hen.
  Tillykke med sønnen også, nu har han så ikke nogen undskyldning for at ikke komme på besøg i det lollandske.;-)
  Glæder mig til at følge med i det nye hus og have..:-)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 2. Godaften Lisbeth :-)

  Du har fuldstændig ret. Jeg glæder mig jo også til det hele. Ingen skal bare være i tvivl om at netop altanen har været min helt store lifesaver hihi.

  Når det er sagt, så skal jeg jo også til at skrive altanbloggen igen, Nu skal den bare omdøbes til noget andet. Det bliver så spændende.


  Jeg vil iøvrigt skrive på den inden længe for at efterlyse frø og Stiklinger som jeg håber at nogle vil dele lidt af, så jeg allerede i år kan få blomster at kigge på. haven er ikke passet,så jeg skal begynde helt forfra, hvilket jeg også synes er sjovt, så min plan er bare at plante tilfældigt og i potter i år.

  Knus og tak
  Henriette :-)

  SvarSlet
 3. For pokker da, Henriette.

  Har ikke lige været forbi din blog en uges tid eller så...og så skal du flytte og alt muligt.

  STORT TILLYKKE :)

  Hvor kan jeg sagtens sætte mig i dit sted; at flytte til en HAVE :) Det er jo kun lidt over to år jeg selv gjorde det :) Jeg er superglad på dine vegne :)

  Mht. frø og stiklinger, så er jeg ret sikker på, at jeg kommer til at så ALT for meget i år (Har nemlig givet mig selv TOTALT frie hænder til at indkøbe alle de frø jeg vil have!) - så hvis du selv kan hente så kan jeg vist godt love dig en bunke planter (når det bliver den tid - og HVIS jeg altså ikke får slået planterne ihjel inden...haha...)

  Tror det er en god ide hvis du blot planter i krukker i år, så du kan nå at se hvad der kommer op.
  Jeg kunne jo ikke vente - overhovedet - men nu var bedene her ret små, så der skete ikke den store skade :)

  Endnu en gang stort tillykke og knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Ester, jeg vil netop benytte mig at potter og den slags, men jeg vil nok også sætte lidt op af husets forside ud mod vejen.

   Du kan tro at jeg gerne vil hente, for så kan jeg jo samtidigt besøge dig :-)) Hele haven trænger vist til en kærlig hånd, så jeg skal som du i gang fra bunden af. Det gør nu ikke så meget, jeg vil bare igang vil jeg.

   Mange tak for tillykkerne og når vi nærmer os april - maj så tager jeg lige fat i dig på din mail. Gad vidst om jeg har den ?? Vi har da mailet sammen før har vi ikke..

   Mange knus
   Henriette.

   Slet
 4. Glemte helt.....må jeg foreslå at du allerede i år lægger kartofler i spande? De kan flyttes forholdsvist nemt og giver faktisk et pænt udbytte (5-700 g pr. spand, hvis man er tålmodig nok) og så sparer det da på husholdningsbudgettet.

  Hvis du også vil dyrke andet, så kan jeg muligvis også være leveringsdygtig i nogle små grøntsagsplanter (IGEN,,, hvis jeg ikke får slået planterne ihjel, altså)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved ikke lige om jeg kan overskue også at lave grøntsager i år, men ok.. en baljefuld kartofler ville ikke være dårligt :) Har set på Pinterest hvordan man gør. Pinterest er bare guld værd for haveejere og strikkere

   Slet
 5. Det ligner også en dejlig oase. Forstår godt hvis du kommer til at savne den :)Men mon ikke du kan finde en ny oase? ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej :) Tak for din hilsen og JO, det er jeg sikker på at jeg gør. Jeg skal bare til at tænke i større rammer hihi

   Slet
 6. Den altan har du så mange gode minder fra og dem vil du altid bære med dig. Nu skal du til at lave nye minder :) En have er en gave, ikke at jeg selv er have menneske, jeg har dog en stor en af slagsen.....med en masse græs. I år vil jeg prøve at dyrke KÆMPE græskar. Jeg ved der er mange frø i posen, så til den tid vil jeg gerne dele posen med dig, hvis du også vil prøve...

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Hanne, det er helt rigtigt. Det bliver spændende om jeg kan få det ligeså frodigt på den større plads jeg får :)

   Græskar venter jeg lidt med, for jeg ved ikke hvor stor haven er endnu. Blomster kommer helt klart i første rækkke, men tak for det og fortryder jeg så siger jeg til.

   Slet
 7. Hej Hanne.

  Hvis du vil prøve kæmpegræskar kan du finde hjælp på min hjemmeside www.kaempegraeskar.dk, der er også gratis frø at få. Derudover kan du købe fra fra sidste års vinder i tivoli på xlg.dk.
  Mvh kim

  SvarSlet